30ff2221 a76f 4445 97c5 7150981cc6e2

Αδιανόητο έγγραφο του Γεν.Γραμματέα απειλεί για χιλιοστή φορά Απεργούς εν μέσω καλοκαιριού

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Άλλο ένα έγγραφο του γενικού γραμματέα στο οποίο αγνοείται και πάλι επιδεικτικά το πιο θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα, αυτό της απεργίας, έχει κάνει την εμφάνισή του. Με το έγγραφο που θα δείτε παρακάτω και έχει ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου ζητείται το αναλυτικό “φακέλωμα” των απεργών εκπαιδευτικών απο τις διαδικασίες του επιθεωρητισμού/αξιολόγησης. Πρόκειται θυμίζουμε για εργαζομένους που συμμετέχουν σε εν ισχύ απεργία η οποία δεν έχει προσβληθεί δικαστικά. Αλήθεια τι μήνυμα θέλει να στείλει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ; Ότι σκοπεύει να ποινικοποιήσει το δικαιωμα στην απεργία; Θέλει να γίνει η 1η κυβέρνηση στην ιστορία(εκτός των χουντικών) που θα κυνηγήσει Απεργούς; Είναι δυνατον να υποννοείται έστω, κατι τέτοιο εν έτει 2024; Δείτε το έγγραφο:

Screenshot 20240709 124716 Facebook

Ωστόσο το εκπαιδευτικό κίνημα που εδώ και 2,5 χρόνια δίνει μεγάλη μάχη να κρατήσει το δημόσιο σχολείο όρθιο και την παιδαγωγική ελευθερία ζωντανή ενάντια στον ολέθριο για το μέλλον της εκπαίδευσης νόμο 4523/2021 της αξιολόγησης, φαίνεται οτι δεν υποκύπτει στο κυβερνητικό bullying και ήδη οργανώνονται οι πρώτες κινητοποιήσεις εν μέσω Ιουλίου μάλιστα. Εκεί έχουμε φτάσει…Δείτε την ανάρτηση για το θέμα της εκπαιδευτικού Ντίνας Ρέππα, μέχρι πρότινος μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ:

Κατάπτυστο έγγραφο Κατσαρού… φυσικά, αναμενόμενο… μας έχει συνηθίσει σε… Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το έγγραφο Κατσαρου και Νικολόπουλου του νέου περιφερειακού, εκτοξεύει απειλές σε όσες/όσους συμμετέχουν στην απεργία Αποχή. Θεωρούμε ότι αποτελεί άλλο ένα εκφοβιστικό έγγραφο του υπουργείου με στόχο να κάμψει τις αντιστάσεις. Το έγγραφο αυτό είναι παράνομο μια και οποιαδήποτε προσπάθεια να θιγεί η Απεργία Αποχή, προσκρούει στο συνταγματικά κατοχυρωμένο με αγώνες, απεργιακό δικαίωμα μας. Και η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ το ξέρει. Άλλωστε, όλες τις φορές που αποπειράθηκε να το θίξει, έφαγε τα μούτρα του, με πρόσφατη τη δικαίωση όλων των διευθυντών/ντριων και προϊσταμένων που συμμετέχουν στην ΑΑ για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Φαίνεται και από τις εξελίξεις στην Πάτρα. Τελικά ζήτησαν από τους διευθυντές που κάλεσαν να καταθέσουν τη δήλωση ΑΑ.

Θυμίζω ότι τα σωματεια που εχουν κηρυξει και τα ιδια Απεργια Αποχη είμαστε κατοχυρωμένες/οι από δυο κηρυγμένες απεργίες. Από την ολομέλεια προέδρων 1η Απριλίου της ΔΟΕ και από το πρωτοβαθμιο. Για καμία από τις δύο δεν έχει προσφύγει η κυβέρνηση στα δικαστήρια. Σημειώνω επίσης, ότι η 93η ΓΣ της ΔΟΕ πριν λίγες μέρες, πήρε ξανά απόφαση για επαναπροκήρυξη όποτε χρειαστεί. Ξέρουμε ότι αυτός ο αγώνας είναι πολύ κομβικός και για εμάς, τη ζωή μας, το δημόσιο σχολείο και για την κυβέρνηση. Ξέρουμε ότι αν κατισχύσει η αξιολόγηση θα έχουμε ντόμινο εξελίξεων που στην ουσία θα αμφισβητούν τη μονιμότητα ενώ μπαίνουμε σε αέναη ανασφαλή θέση και το σχολείο θα μετατραπεί σε κόλαση ανταγωνισμού και υποταγής. Διαβάστε, άλλωστε, τη Μιχαηλιδου στην Καθημερινή. Θα διωχνει τους αδύναμους, λέει. Καταλαβαίνετε γιατί ακριβώς μας προετοιμάζει η αξιολόγηση.

Κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και απειλών ως τώρα την αντιμετωπίσαμε με την αγωνιστική μας ενότητα, τη συνέχιση του αγώνα μας και την αποφασιστικότητά μας. Αυτό καλούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε! Την Πέμπτη πολλά σωματεία, Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικης, θα κάνουν παράσταση στην περιφέρεια για όλα αυτά και για τα κενά κλπ Πρέπει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ να πάρουν τωρα θέση. Χωρίς καθυστερήσεις και μα μου!

Σημειωνω επίσης, ότι ο νομικός σύμβουλος του Αριστοτέλη (αναφερομαι στον Αριστοτελη που ειμαι μελος) έχει φτιάξει ένα πολύ εμπεριστατωμένο εξώδικο ειδικά για το ζήτημα αυτό από τότε ακόμα που ο Κατσαρός έστειλε εκείνη την κατάπτυστη εγκύκλιο τον Μάρτιο. Ίσως πρέπει να συζητήσουν τα σωματεια να το στείλουν αυτο ή κατι αναλογο στις διευθύνσεις κι αντιστοιχα η ΔΟΕ προειδοποιητικα.

Δεν είμαστε ανοχύρωτες/οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι. Η δύναμή μας πάντα είναι η συλλογικότητα μας. Μην κωλώνετε από όσους αξιολογητές/τριες σας τηλεφωνούν και σας πιέζουν. Καλοκαίρι έχουμε. Να ξεκουραστούμε και να πάρουμε δυνάμεις. Από Σεπτέμβρη συνεχίζουμε. Σκέφτομαι πολλές φορές πόσο δύναμη έχουμε αποδείξει ότι έχουμε ως τώρα! Νόμιζε το υπουργείο ότι θα μας τελειώσει και πρώτα και κύρια τους νέους και τις νέες συναδέλφισσες/ους και τα βρήκε ζόρικα. Έτσι και μαζικότερα θα συνεχίσουμε. Όλες κι όλοι μαζί μέχρι τη Νίκη.”

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω