μουσικη E-WALL

ΥΠΑΙΘΑ: Αδιαφάνεια και χρονοβόρες διαδικασίες στις μεταθέσεις/αποσπάσεις Μουσικών Σχολείων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το ΥΠΑΙΘΑ συνεχίζει να εμπαίζει τους καθηγητές των Μουσικών Σχολείων!

  • Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ομάδα εκπαιδευτικών Μουσικών Σχολείων εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την αδιαφανή και χρονοβόρα διαδικασία εξέτασης ενστάσεων στις μεταθέσεις/αποσπάσεις Μουσικών Σχολείων.
  • Κριτικάρουν το γεγονός ότι οι ενστάσεις δεν εξετάζονται πριν τη λήξη της εκάστοτε σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα οι απαραίτητες διορθώσεις να καθυστερούν.
  • Χαρακτηρίζουν την εξέταση ενστάσεων ως τυπική διαδικασία, χωρίς ουσιαστική επίλυση προβλημάτων.
  • Ζητούν από το ΥΠΑΙΘΑ να εξετάζει τις ενστάσεις πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, διασφαλίζοντας σεβασμό προς τους εκπαιδευτικούς.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η σχολική χρονιά τελείωσε και οι ενστάσεις που κατατέθηκαν αναφορικά με την απόφαση μεταθέσεων για το σχολικό έτος 2024-2025 δεν έχουν ακόμα εξετασθεί. Τι σημαίνει αυτό;  Οι ιθύνοντες, Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας και ΚΥΣΔΕ, δεν υπολογίζουν τις ενστάσεις των εκπαιδευτικών; Οι ενστάσεις κατατίθενται μόνο για τυπικούς λόγους; Γιατί οι ενστάσεις που αφορούσαν την περσινή σχολική χρονιά εξετάσθηκαν 11 μήνες μετά, αφού είχε σχεδόν λήξει το σχολικό έτος!

Ως πότε θα ζούμε υπό το σκοτάδι ενός αδιαφανούς συστήματος υπηρεσιακών μεταβολών;

Ζητάμε από το ΥΠΑΙΘΑ να εξετασθούν οι ενστάσεις μας πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς! Ζητάμε ένα ξεκάθαρο σύστημα μοριοδότησης και πίνακα κατάταξης των υποψηφίων!

Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ομάδα Εκπαιδευτικών Μουσικών Σχολείων

AI | Αξιοποίηση Τεχνολογιών Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη: Παρουσίαση για Εκπαιδευτικούς

«Εξέταση ενστάσεων μεταθέσεων/αποσπάσεων Μουσικών Σχολείων»

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ομάδα εκπαιδευτικών που υπηρετούμε σε Μουσικά Σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε συνέχεια των πολλαπλών επικοινωνιών μας, όπως αυτές φαίνονται στο Πληροφοριακό Σύστημα  Ηλεκτρονικής Διαχείρισης  Εγγράφων  του Υ.ΠΑΙ.ΘΑ., απευθυνόμαστε σε εσάς εκ νέου.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι διατάξεις βάσει των οποίων πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις/αποσπάσεις σε Μουσικά Σχολεία δεν προβλέπουν μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων προς μετάθεση/απόσπαση εκπαιδευτικών, ούτε κατάταξη όλων των υποψηφίων σε αξιολογική σειρά.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι πολλαπλές ενστάσεις που κατατίθενται κάθε χρόνο κατά της απόφασης μεταθέσεων/αποσπάσεων των θιγόμενων εκπαιδευτικών. Ενστάσεις που θα έπρεπε να εξετάζονται, όπως είναι αυτονόητο, πριν τη λήξη της εκάστοτε σχολικής χρονιάς, ώστε να μπορούν να λάβουν χώρα οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Εν αντιθέσει όμως! Οι ενστάσεις για το σχολικό έτος 2023-2024, τόσο για τις μεταθέσεις όσο και για τις αποσπάσεις εξετάσθηκαν 11 μήνες μετά!

Από το γεγονός αυτό γίνεται φανερό ότι οι ενστάσεις εξετάζονται για τυπικούς λόγους και ποτέ κανείς εκπαιδευτικός δεν δικαιώνεται!

Παρακαλούμε:

 Να πράξετε τα δέοντα ώστε η εξέταση των ενστάσεων τόσο των μεταθέσεων όσο και των αποσπάσεων να λάβει χώρα πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, ελπίζοντας στον απαραίτητο σεβασμό προς το πρόσωπό μας.

Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω