f941823a d8c2 4be5 89a2 fe0b4cf2a25c E-WALL

Προκλητική αξιολογήτρια αποκαλούσε αρνητές, τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε Απεργία/Αποχή, εν μέσω σεμιναρίου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως έγινε ήδη αρκετά γνωστό στους εκπαιδευτικούς κύκλους, σε ένα από τα πολλά σεμινάρια που οργανώθηκαν κατά τις τελευταίες μέρες της σχολικής χρονιάς, σε επαρχιακή πόλη της Μακεδονίας, τοπική σύμβουλος(αξιολογήτρια) εκπαίδευσης απευθυνόταν επανειλημμένως με ιδιαίτερο ύφος και με τον χαρακτηρισμό “αρνητές” στους εκπαιδευτικούς εκείνους που τηρώντας την ομόφωνη απόφαση του εκπαιδευτικού κλάδου, συμμετέχουν στην Απεργία/Αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Η πλειονότητα των παρευρισκόμενων εκπαιδευτικών, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό-όχι μόνο οι συνάδελφοι που χαρακτηρίζονταν αρνητές- ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση με τον τρόπο που προσπάθησε το συγκεκριμένο “στέλεχος” να περιθωριοποιήσει ή ίσως και να στοχοποιήσει λεκτικά εκπαιδευτικούς που χρήζουν μεγάλης εκτίμησης στην τοπική κοινωνία.

Όμως η δράση της συγκεκριμένης αξιολογήτριας δε σταματά εδώ. Είναι η ίδια που έστειλε ημέρα Σάββατο 22/6, e-mail στους εκπαιδευτικούς που περήφανα αντιστέκονται στην νεκρανάσταση του επιθεωρητισμού με το οποίο τους ενημέρωνε πως η μη αξιολόγησή τους έχει καταχωρηθεί στο σύστημα και θα τους αποστείλει το Πρακτικό Α, μονομερώς υπογεγραμμένο, το οποίο θα πιστοποιεί ότι δεν αξιολογήθηκαν. Αυτό ήταν το τελευταίο mail από μια σειρά ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τα οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους καλούσε να της επιβεβαιώνουν ξανά και ξανά το ότι βρίσκονται σε Απεργία/Αποχή, μια διαδικασία που αφενός αποσκοπούσε στην κόπωση των απεργών ώστε να “λυγίσουν” και να σκύψουν το κεφάλι στην αξιολογήτρια τους και αφετέρου φυσικά ΔΕΝ προβλέπεται από καμία νομοθεσία. Οι εκπαιδευτικοί όμως ΔΕ λύγισαν. Για τα παραπάνω ζητήματα έχει ήδη ενημερωθεί ο τοπικός σύλλογος εκπαιδευτικών και έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση τους.

Παρόμοιες εξωθεσμικές ενέργειες έχουν παρατηρηθεί και από άλλους αξιολογητές βασιλικότερους του Βασιλέως. Θυμίζουμε τον αξιολογητή του λεκανοπεδίου που ζητά προκρατήσεις από τον Ιούνιο για όποιον θέλει να αξιολογηθεί από Σεπτέμβριο, ή τον ανεκδιήγητο που τόνιζε σε νεοδιόριστους ότι τώρα έχασαν την ευκαιρία να αξιολογηθούν και του χρόνου δε θα μπορούν (Θυμηθείτε: Απίστευτες Γραφικότητες: Σύμβουλος είπε σε νεοδιόριστους ότι έχασαν την ευκαιρία να αξιολογηθούν και του χρόνου δε θα μπορούν – Ιστορίες καθημερινής τρέλας)

Η αποθράσυνση αυτή μερίδας των αξιολογητών είναι δυστυχώς προδιαγεγραμμένη, αναμενόμενη και δείχνει που θα οδηγηθούν οι άλλοτε σχολικοί σύμβουλοι. Ενώ αυτοί είναι εκείνοι που καταπατούν την ομόφωνη απόφαση του κλάδου τους, όπως αυτός εκφράζεται επίσημα και θεσμικά από τις ομοσπονδίες του, ενώ οι ίδιοι δέχονται να γίνουν τα όργανα εφαρμογής μιας εγκληματικής πολιτικής για τη δημόσια εκπαίδευση, για το μέλλον του δημόσιου σχολείου και της παιδαγωγικής ελευθερίας, αντί να δείχνουν μια υποτυπώδη συστολή, αποκτούν το σθένος να μέμφονται και να επιχειρούν να απομονώσουν και να στοχοποιήσουν όσους αντιστέκονται περήφανα. Αυτό θα είναι και το δυστοπικό μέλλον της ελληνικής εκπαίδευσης στα χρόνια που έρχονται εάν η ατομική αξιολόγηση κατισχύσει στην πράξη και στις συνειδήσεις και όσοι αντιστέκονται τελικά τρομοκρατηθούν. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ξεχάσουν τους δήθεν “καλούληδες συμβούλους” που βάζουν πάντα τους καλούς βαθμούς…Η περίοδος χάριτος τελειώνει και οι σκληροί αξιολογητές είναι ήδη εδώ. Τα δύσκολα είναι μπροστά…

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω