ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ

ΠΟΣΥΠ: Αίτημα άμεσης συνάντησης με τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΠΟΣΥΠ ζητά άμεση συνάντηση με τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ για να συζητήσει διάφορα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Η ΠΟΣΥΠ τονίζει ότι όλα τα ζητήματα είναι κατεπείγοντα και χρήζουν άμεσης συζήτησης και επίλυσης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΥΠ / Αίτημα άμεσης συνάντησης με τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ

κ. Υπηρεσιακέ,

Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ.37/23-05-2024 εγγράφου της ΠΟΣΥΠ που αφορά στην ανάγκη άμεσης αποσαφήνισης του ζητήματος πιστοποίησης γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού η/υ των προς μετάταξη εκπαιδευτικών, μέσω ΕΣΚ, η Ομοσπονδία μας επικοινωνεί μαζί σας τόσο για το ανωτέρω ζήτημα όσο και για μία σειρά ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας και χρήζουν και αυτά άμεσης επίλυσης, όπως:

  • η γενικευμένη πλέον πρακτική των ανακλήσεων των μετατάξεων εκπαιδευτικών στην Διοίκηση, ακόμη και μετά από 8 χρόνια από την πραγματοποίησή τους, η οποία στερείται κάθε διοικητικής, υπηρεσιακής και νομικής τεκμηρίωσης και για την οποία σας εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας,

  • η αναιτιολόγητη υπηρεσιακή πρακτική του ΥΠΑΙΘΑ, να στερεί το δικαίωμα της 3ετούς τοποθέτησης διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, στα Ελληνικά Προξενεία και στις Πρεσβείες στο Εξωτερικό, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στον ν.4781/2021, άρθρο 16 παρ.2α, με την σαθρή δικαιολογία της έλλειψης πιστώσεων,

  • η επίσης αναιτιολόγητη πρακτική του ΥΠΑΙΘΑ, να μην εκδίδει ο Υπουργός την οφειλόμενη προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων με απόσπαση διοικητικών υπαλλήλων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας στα Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού.

  • και σίγουρα η σκανδαλώδης άρνηση της έκδοσης των προκηρύξεων για την πλήρωση, με επιλογή, των θέσεων Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων, 6 χρόνια μετά την μεταβατική τοποθέτηση Προϊσταμένων με την έκδοση και εφαρμογή του νέου οργανισμού του Υπουργείου Παιδείας (ΠΔ18/2018), ειδικά στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ.

Δημοφιλή!!  Καθημερινότητα των εκπαιδευτικών η εργασιακή εξουθένωση

Για όλα τα παραπάνω αιτούμαστε συνάντηση μαζί σας και παρακαλούμε όπως την προσδιορίσετε άμεσα,διότι τα ανωτέρω ζητήματα χρήζουν άμεσης συζήτησης, συνεννόησης και επίλυσης.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Πότε είναι νομικά επιτρεπτή η μείωση του ωραρίου ενός εκπαιδευτικού σε ιδιωτικό σχολείο

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω