στοπ

Βραβείο Αριστείας στη διοικητική αυθαιρεσία / Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο – Αποδείχθηκε η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός της διοίκησης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έχει γίνει γνωστή στο πανελλήνιο η υπόθεση της περιφερειακής διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που σε μια αδιανόητη απόφαση, παντελώς παράνομη, καθαίρεσε προς στιγμήν την υποδιευθύντρια του δημοτικού σχολείου Εχίνου Ξάνθης, επειδή συμμετείχε στην απεργία/αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Η απόφαση ανακλήθηκε άμεσα από την ίδια την διοικητική αρχή που την είχε εκδώσει φυσικά, μιας και ήταν πέρα από κάθε λογική. Δείτε: Ανακλήθηκε η απαράδεκτη καθαίρεση υποδιευθύντριας που συμμετείχε στην Απεργία/Αποχή – Κανονικά στα καθήκοντά της επιστρέφει η συνάδελφος Για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε πια και την επίσημη ανακοίνωση του διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης που ξεκαθαρίζει τα πράγματα και δείχνει το μέγεθος της αυθαιρεσίας που ευτυχώς απετράπη. Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου:

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο – ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η εσπευσμένη ανάκληση της απόφασης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης για την «απαλλαγή» από τα διοικητικά της καθήκοντα, της Υποδιευθύντριας του Μ/κού Δημοτικού Σχολείου Εχίνου, αποτελεί μία σημαντική νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος στον αγώνα που δίνουμε ενάντια στην προσπάθεια επιβολής της κατηγοριοποίησης εκπαιδευτικών, σχολείων, μαθητών μέσω της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Η απόφαση ανάκλησης, σε χρονικό διάστημα τριών ημερών από την αρχική απόφαση, επιβεβαίωσε περίτρανα τον χαρακτηρισμό από μέρους μας της απόφασης ως παράνομη, εντελώς αυθαίρετη και πρωτοφανή! Η δικαιολογία της ανάκλησης με την επίκληση «εσφαλμένης υπαγωγής των πραγματικών περιστατικών στον συγκεκριμένο κανόνα δικαίου, ήτοι στην παρ. 8 του άρθρου 56 του ν. 4823/2021 (Α’136)», επιχειρεί να αποκρύψει την πραγματική αιτία της ανάκλησης: ότι δεν μπορεί κανένας –απλός εκπαιδευτικός ή στέλεχος της εκπαίδευσης να τιμωρηθεί, επειδή ασκεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συμμετοχής σε απεργία! Με αυτό τον τρόπο κατέπεσε η απόπειρα της εκπαιδευτικής ιεραρχίας στην περιφέρειά μας να ‘’εγκαινιάσει’’ πρακτικές συνδικαλιστικών διώξεων μιας και ήταν η πρώτη απόφαση πανελλαδικά με τέτοιο περιεχόμενο.

Δημοφιλή!!  Νέο νομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ: Ως υπηρέτηση οργανικής θα μετρά ο χρόνος απόσπασης για τις ειδικές κατηγορίες

Είναι ξεκάθαρο πως κανένας εκπαιδευτικός ή στέλεχος της εκπαίδευσης δεν μπορεί να τιμωρηθεί, επειδή ασκεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συμμετοχής σε απεργία. Αντίθετα όσοι παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση υπέχουν πειθαρχικές και νομικές ευθύνες. Σημαντικό ρόλο για την επιτυχία της ανάκλησης της απόφασης έπαιξαν η άμεση ενημέρωση του ΔΣ του συλλόγου από την θιγόμενη συναδέλφισσα και η άμεση και αποφασιστική αντίδραση τόσο του σωματείου όσο και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Έτσι η προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων–ιδίως των νεοδιόριστων-όχι μόνο έπεσε στο κενό, αλλά γύρισε μπούμερανγκ.

Αποδείχθηκε ότι η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός της διοίκησης μπορεί να ηττηθεί με την ενότητα, την αποφασιστικότητα και τη δυναμική αντίδραση του αγωνιζόμενου κλάδου! Ο αγώνας μας ενάντια στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση είναι δίκαιος και νόμιμος. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά μέχρι την νίκη! ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ στο σωματείο μας μπορούμε να νικήσουμε! Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση.Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 2 μμ στη Δ/νση ΠΕ Ξάνθης – Κλιμακώνουμε με συγκέντρωση –πορεία για ακρίβεια-αυξήσεις στους μισθούς

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 6 μμ στην κεντρική πλατεία Ξάνθης – ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 

Βραβείο Αριστείας στη διοικητική αυθαιρεσία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΧΙΝΟΥ

Το  Διοικητικό Συμβούλιο  της ΟΛΜΕ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα την αυθαίρετη και  καταφανώς παράνομη απόφαση της αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (μετά από εισήγηση της Διευθύντριας Π.Ε. Ξάνθης)  για παύση συναδέλφισσας από τη θέση της Υποδιευθύντριας του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Εχίνου, επειδή συμμετέχει στην απεργία αποχή.

Με την παράνομή τους αυτή απόφαση οι Διευθύντριες Εκπαίδευσης στοχοποιούν τη συγκεκριμένη συναδέλφισσα, η οποία – όπως και  η συντριπτική πλειοψηφία του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου του Εχίνου- συμμετέχει στην απεργία – αποχή του κλάδου από την ατομική αξιολόγηση, καθαιρώντας την από Υποδιευθύντρια λόγω της συμμετοχής της σ’ αυτήν, σύμφωνα με την αιτιολογία της απόφασης! Δεν γνωρίζουν η αναπληρώτρια Περιφερειακή Δ/ντρια Α.Μ.Θ.  και η Δ/ντρια Π.Ε Ξάνθης πως η νόμιμη συνδικαλιστική δράση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εμποδίζεται;

Δημοφιλή!!  Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος του Περιφερειακού Δ/ντη Αττικής - Κινητοποίηση Πέμπτη 11/7 στις 11.00 - Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Σημειώνουμε ότι η απεργία-αποχή  είναι  νόμιμο  συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και είναι σε ισχύ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, να βγει απόφαση και να επιδοθεί στις Ομοσπονδίες.

Διοικητικά όργανα, τα οποία τυχόν ήθελε επιχειρήσουν να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες από το άρθρο 56 του ν.4823/2021 συνέπειες, εις βάρος απεργών υπαλλήλων, υπέχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ιδίως δε για παράβαση καθήκοντος, αφού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους επιχειρούν να εμποδίσουν την άσκηση ενός νομίμου δικαιώματος και την ίδια στιγμή, παραβιάζουν τις απορρέουσες από το άρθρο 22 του Συντάγματος και από το άρθρο 23 παρ.1 σε συνδυασμό προς το άρθρο 14 παρ.2 του ν.1264/1982 απορρέουσες υποχρεώσεις τους.

Οι  Δ/ντριες Εκπ/σης με τις ενέργειές τους έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο να υλοποιήσουν τη γραμμή του Υπουργείου  για άσκηση πιέσεων ώστε να επιβληθεί  η ατομική αξιολόγηση και να σταθούν απέναντι στον κλάδο. Δεν δίστασαν να δυναμιτίσουν την «εύρυθμη λειτουργία» δύο σχολείων, για την οποία ισχυρίζονται ότι κόπτονται, προκειμένου να στείλουν ένα  προκλητικό μήνυμα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού προς την αγωνιζόμενη εκπαιδευτική κοινότητα.

Μετά τις μαζικές αντιδράσεις η Διοίκηση αναγκάστηκε να ανακαλέσει την παράνομη αυτή απόφαση, γεγονός που αποδεικνύει την νομιμότητα της απεργίας αποχής. Ο κλάδος ενωμένος θα δώσει με αποφασιστικότητα την απάντηση σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, υπερασπίζοντας τα εργασιακά και συνδικαλιστικά του δικαιώματα  και την αξιοπρέπεια των  εκπαιδευτικών.

Συνεχίζουμε ενωμένοι/ες τον αγώνα για να μη γίνουν τα σχολεία μας αρένες, για να μη διαλυθεί το παιδαγωγικό κλίμα, για να μη προχωρήσει η αντιεπιστημονική και τιμωρητική αξιολόγηση και η κατηγοριοποίηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών.

Δημοφιλή!!  Απομακρυσμένες περιοχές: Εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείων και Δημοτικών θα συμπληρώνουν ωράριο σε Γυμνάσια

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω