72b49f28 d0dd 4d21 988d 8ea1daaec569 jpg

Το ναρκωτικό που παίρνουμε όλοι και παραδινόμαστε στις ψευδαισθήσεις

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το πιο μαζικό ναρκωτικό

Είναι Πέμπτη, 07.30 το πρωί και το ενημερωτικό magazino μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού ασχολείται με την ανάγνωση εφημερίδων. Μεγάλη στρατευμένη εφημερίδα του δεξιού χώρου γράφει για επεισόδια βίας σε συνέλευση φοιτητών. Ο παρουσιαστής σχολιάζει: “Κάτι τέτοιοι με τέτοιες συμπεριφορές είναι σα να λένε στην κυβέρνηση φέρτε τώρα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!” και συνεχίζει “Πηγαίνετε να πείτε στους γονείς που τα παιδιά τους κινδυνεύουν να χάσουν την εξεταστική για τις καταλήψεις και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια”. Και κάπου εκεί αν έχεις ελάχιστα ασχοληθεί με το θέμα συνειδητοποιείς ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ για αυτή τη χώρα! Η χοντροκομμένη προπαγάνδα και τα ψέματα έχουν αντικαταστήσει την πραγματικότητα.

Πάμε να δούμε γιατί όσα ειπώθηκαν είναι χοντροκομμένη, μεσαιωνικού τύπου θα έλεγε κανείς, προπαγάνδα: Ο παρουσιαστής προβάλει ένα κατευθυνόμενο δημοσίευμα που έχει μπει πρωτοσέλιδο μόνο και μόνο για πυροδοτήσει τέτοια κατευθυνόμενα σχόλια και φτιάξει κλίμα. Γιατί το δημοσίευμα είναι κατευθυνόμενο; Μα φυσικά γιατί το περιστατικό με τη βία σε μία συνέλευση φοιτητών, ακόμα και αν είναι αληθινό. είναι παντελώς μεμονωμένο. Αυτή τη περίοδο γίνονται εκατοντάδες συνελεύσεις φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια, με χιλιάδες συμμετέχοντες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αποφασίζουν κατάληψη και κινητοποιήσεις και στο 99% οι διαδικασίες διεξάγονται χωρίς το παραμικρό επεισόδιο (Δείτε: Πλημμυρίζουν οι συνελεύσεις των Φοιτητών – Τρία Αμφιθέατρα γέμισε η ΑΣΟΕ). Ακόμα και οι σχολές όπου διαχρονικά κυριαρχούσε η κυβερνητική παράταξη, είναι υπό κατάληψη μέσα από συνελεύσεις 1000 ατόμων, όπως έγινε χθες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Για του λόγου το αληθές δείτε τη λίστα με μερικές μόνο από τις σχολές που πραγματοποιούν συνελεύσεις αυτή την περίοδο:

Δημοφιλή!!  Οδηγίες για Υποψηφίους της Γραπτής Ηλεκτρονικής Εξέτασης για τις Προσκλήσεις ΑΣΕΠ ΠΔΑ/2024

0fb1d7e7 cdaf 457f af57 41870733ffbfb9bd3ff2 b519 4aa5 b649 3802a0bde12496dc7755 d619 4fdd aa7c 3e6cda208bae

Παρόλα αυτά: Σε μία από τις εκατοντάδες σχολές έγιναν επεισόδια. Άρα το δημόσιο πανεπιστήμιο προβάλλεται απλά ως κάτι μπαχαλάκηδες και ας μην είναι ούτε το 0,01% της πραγματικής εικόνας αυτό. Το συμπέρασμα που βγάζει ο “δημοσιογράφος” και στο οποίο μας οδηγεί είναι πως αυτό σημαίνει ότι όλοι πια πρέπει να θέλουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επειδή προφανώς αυτά θα είναι η λύση ως ιδεατοί εκπαιδευτικοί παράδεισοι, όπου εκεί δε θα κάνουν επεισόδια οι κακοί φοιτητές, όλα θα κυλούν ομαλά και θα προάγεται η αριστεία και η γνώση κτλ κτλ.. Αυτό θα είναι η λύση και αυτή είναι η σκέψη που υποβάλλεται στον φουκαρά Έλληνα τηλεθεατή που μόλις ξύπνησε! Συγχρόνως δηλαδή βομβαρδίζεται με μια ψευδαίσθηση της πραγματικότητας και με μία ακόμα πιο ψευδή πρόταση διεξόδου από αυτήν. Πραγματικά πρόκειται για μια εκπληκτική προπαγανδιστική προσπάθεια.

Μόνο που όλα αυτά που υποβάλλονται στο μυαλό των τηλεθεατών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: Δεν υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια πουθενά σε καμία ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου που πλησιάζουν, έστω και λίγο σε αυτό που έχει στο μυαλό του ο δημοσιογράφος. Δεν υπάρχουν στις ΗΠΑ, το λένε και οι πιο διακεκριμένοι νεοφιλελεύθεροι Αμερικανοί ακαδημαϊκοί δείτε: Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, δεν υπάρχουν στην Αγγλία, στην Ευρώπη, πουθενά δείτε:

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι ένα πλήρως αποτυχημένο πείραμα που εγκαταλείπεται παγκοσμίως. Λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα είναι μόνο στο μυαλό όσων μεταβολίζουν την χονδροειδή προπαγάνδα  των ελληνικών συστημικών ΜΜΕ και φαντασιώνονται πράγματα που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πουθενά. Και οι ίδιοι οι μεγάλο-θιασώτες της ίδρυσης ελληνικών “Μη κρατικών” πανεπιστημίων ξέρουν πολύ καλά πως κάτι τέτοιο θα εξυπηρετήσει απλά κάποια ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα για κάποιο χρονικό διάστημα. Και αλήθεια γιατί λένε “Μη κρατικά” και όχι “ιδιωτικά”; Γιατί ακούγεται καλύτερα στα αυτιά των αδαών η λέξη ή επειδή ως “μη κρατικά” υποτίθεται “μη κερδοσκοπικά” θα έχουν το δικαίωμα να παίρνουν πολύ πιο εύκολα κρατικές επιχορηγήσεις εκατομμυρίων; Δείτε λοιπόν τι ωραία δουλεύει και η προπαγάνδα των λέξεων, αντί για “ιδιωτικά κρατικοδίαιτα” χρησιμοποιείς τη φράση “μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά” και όλα ακούγονται ιδανικά ..ακούγεσαι σαν να μιλάς για ιεραπόστολους που θέλουν να αναβαθμίσουν την παιδεία αφιλοκερδώς…και όχι σαν ιδιώτες που στοχεύουν να πάρουν εκατομμύρια κρατικού ή κοινοτικού χρήματος για να τα διαχειριστούν, όπως αυτοί νομίζουν, για το καλό υποτίθεται πάντα της εκπαίδευσης.

Δημοφιλή!!  Περισσότεροι Νηπιαγωγοί, Καλύτερη Εκπαίδευση: Τα Οφέλη της Ενίσχυσης των Προσλήψεων

Το πρόβλημα είναι ότι η συστημική προπαγάνδα των μαζικών ΜΜΕ, λειτουργεί παντού σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας. Μέρα με τη μέρα λειτουργεί σαν ένας τεράστιος παραμορφωτικός φακός που παραποιεί την πραγματικότητα και προβάλλει στο μυαλό των ανθρώπων μια μαγική εικόνα που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! και οι άνθρωποι σήμερα δεν έχουν ούτε το χρόνο, ούτε το υπόβαθρο, ούτε και τη διάθεση να τη φιλτράρουν. Στην εποχή που η διάδοση της προπαγάνδας είναι πιο εύκολη από ποτέ, κινδυνεύουμε σα χώρα και σαν κοινωνίες να παραδοθούμε στις ψευδαισθήσεις. Να μας κλέβουν τη ζωή και να λέμε και ευχαριστώ. Και τι ελπίδα έχει μια κοινωνία όταν της περνάνε τόσο εύκολα το άσπρο για μαύρο, όταν είναι απόλυτα καθοδηγούμενη η σκέψη της;

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω