στοπ

ΟΙΕΛΕ: Απαιτούνται άμεσα μέτρα για τον σχολικό εκφοβισμό

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΟΙΕΛΕ: Απαιτούνται άμεσα μέτρα για τον σχολικό εκφοβισμό

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) ζητά συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τα πολιτικά κόμματα για να συζητήσει το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Η ΟΙΕΛΕ προτείνει τα εξής μέτρα για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού:

  • Επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που θα δίνει μεγαλύτερες αρμοδιότητες στους συλλόγους διδασκόντων και θα επανεξετάσει τον πειθαρχικό έλεγχο των μαθητών.
  • Ενίσχυση των υποστηρικτικών θεσμών της πολιτείας, με καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και πρόσληψη περισσότερων ειδικών.
  • Ειδικά για την ιδιωτική εκπαίδευση, εξορθολογισμός της νομοθεσίας και ενίσχυση του πλαισίου στήριξης των εκπαιδευτικών, με αυξημένη επιτήρηση των εποπτικών αρχών του Υπουργείου Παιδείας στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Η ΟΙΕΛΕ τονίζει ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να ληφθούν άμεσα, καθώς το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την εκπαιδευτική διαδικασία και την ψυχική υγεία των μαθητών.

Πότε είναι νομικά επιτρεπτή η μείωση του ωραρίου ενός εκπαιδευτικού σε ιδιωτικό σχολείο

Γ.Σ.Ε.Ε. – Οδηγός Εργασιακών Δικαιωμάτων / «Γνωρίζω & Διεκδικώ τα Δικαιώματά μου»!

Δημοφιλή!!  Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος του Περιφερειακού Δ/ντη Αττικής - Κινητοποίηση Πέμπτη 11/7 στις 11.00 - Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Προσλήφθηκες αναπληρώτρια/ής; Περιμένεις πρόσληψη; Μάθε τα δικαιώματά σου!

H ΟΙΕΛΕ ζητά συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τα κόμματα για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού

Με επιστολή, η ΟΙΕΛΕ προσκαλεί τον Υπουργό Παιδείας και τα πολιτικά κόμματα σε διάλογο, ώστε να συζητηθεί το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και οι επιπτώσεις του στην εκπαίδευση. Η γιγάντωση του φαινομένου της βίας και της νεανικής παραβατικότητας αλλά και η ενίσχυση της γονεϊκής παρεμβατικότητας στο έργο των εκπαιδευτικών επηρεάζουν αρνητικά τη σχολική ζωή και ναρκοθετούν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Ομοσπονδία μας σε πρόσφατη ανακοίνωσή της είχε αναφερθεί στις ρίζες του προβλήματος, στις επιπτώσεις του στο σημερινό σχολείο και στην ανάγκη να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπισή του. Τι προτείνει η ΟΙΕΛΕ:

  • Την επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που θα δίνει μεγαλύτερες αρμοδιότητες στους συλλόγους διδασκόντων και θα  επανεξετάσει με παιδαγωγικό πνεύμα και αίσθηση δικαίου τον πειθαρχικό έλεγχο των μαθητών.
  • Την ενίσχυση των υποστηρικτικών θεσμών της πολιτείας. Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η πρόσληψη περισσότερων ειδικών, ώστε να εκδίδονται ταχύτατα οι γνωματεύσεις και να αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν, είναι κάποια από τα μέτρα που απαιτούνται.
  • Ειδικά για την ιδιωτική εκπαίδευση, τον εξορθολογισμό της νομοθεσίας και την ενίσχυση του πλαισίου στήριξης των εκπαιδευτικών με αυξημένη επιτήρηση των εποπτικών αρχών του Υπουργείου Παιδείας στις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων μας, για να μπορεί ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός απερίσπαστος από πιέσεις να ασκεί το λειτούργημά του και να έχει την απαιτούμενη παιδαγωγική αυτονομία.
Δημοφιλή!!  Διαμαρτυρία για την Υποβάθμιση των Εργασιακών Δικαιωμάτων στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω