ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

ΔΥΠΑ: Προειδοποίηση για τηλεφωνικές απάτες – Επιτηδείοι προσποιούνται υπαλλήλους της για να εξαπατήσουν πολίτες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΥΠΑ: Προειδοποίηση για τηλεφωνικές απάτες – Επιτηδείοι προσποιούνται υπαλλήλους της για να εξαπατήσουν πολίτες

Τελευταία, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις τηλεφωνικών απάτης, με στόχο την εξαπάτηση πολιτών που συναλλάσσονται με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Οι επιτήδειοι καλούν τους ανυποψίαστους πολίτες στο τηλέφωνό τους προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΥΠΑ και ζητούν στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς για να λάβουν δήθεν οικονομική ενίσχυση ή επίδομα.

Συνταξιοδοτικός Οδηγός Εκπαιδευτικών – 2023-2024

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Ενημέρωση για τηλεφωνικές απάτες και προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων

Αναφέρθηκαν περιπτώσεις απάτης μέσω τηλεφωνικής κλήσης, με σκοπό την εξαπάτηση και τη διενέργεια συναλλαγών από το θύμα. Οι επιτήδειοι καλούν τους ανυποψίαστους πολίτες στο τηλέφωνό τους προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΥΠΑ και ζητούν στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς για να λάβουν δήθεν οικονομική ενίσχυση ή επίδομα κ.α.

Δημοφιλή!!  Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιριών για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

Η ΔΥΠΑ ενημερώνει τους πολίτες ότι ουδέποτε στελέχη της θα ζητήσουν μέσω τηλεφώνου ή SMS ή email κωδικούς και στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Για όλες τις οικονομικές συναλλαγές ακολουθούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας και προστασίας προσωπικών δεδομένων που ορίζει η νομοθεσία.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω