82e1b36a 60f3 447a b83a 3424f2fab73d

Πανεπιστημιακοί: Ελεύθερο είναι μόνο το αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο – Η κυβέρνηση υποβαθμίζει την ανώτατη εκπαίδευση για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πανεπιστημιακοί: Ελεύθερο είναι μόνο το αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο – Η κυβέρνηση υποβαθμίζει την ανώτατη εκπαίδευση για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων

Η κυβέρνηση εμπορευματοποιεί την ανώτατη εκπαίδευση / Το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου ενάντια στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Μια διάλεξη καθηγητή / Καταπληκτικό μάθημα – στάση ζωής!!!

Το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο προωθούμενο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το νομοσχέδιο παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος, που ορίζει ότι η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από δημόσια πανεπιστήμια. Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει στην εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης και στην υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι προσβάσιμα μόνο σε όσους έχουν χρήματα, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων.
Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα μετατρέψουν τα δημόσια πανεπιστήμια σε «σφραγίδες ποιότητας» για ξένα ιδρύματα, με αποτέλεσμα να μειωθεί περαιτέρω το κύρος των ελληνικών πανεπιστημίων. Η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ως «μη κερδοσκοπικά» και «ελεύθερα», ενώ στην πραγματικότητα θα είναι κερδοσκοπικά και θα λειτουργούν υπό την αυστηρή διοίκηση επιχειρηματιών. Η κυβέρνηση κρατά τα δημόσια πανεπιστήμια στη μιζέρια, με μειωμένο προϋπολογισμό, ανεπαρκή προσλήψεις προσωπικού και υποδομές.

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο

417380030 7070412666369547 6589850271990368555 n jpg

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

Ελεύθερο είναι μόνο το αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών εκφράζει την έντονη αντίθεση της στην πρόθεση της κυβέρνησης να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια, παρακάμπτοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Θεωρεί ότι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων έχει ως στόχο την εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων.

Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα «Αθηνά»: Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες στην Αθήνα

Αμφισβητεί τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει στην αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων ή στην αντιμετώπιση του brain drain.

Υποστηρίζει ότι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων και στη συρρίκνωση της δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης.

Θεωρεί ότι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και το Σύνταγμα, καθώς παραβιάζει το δικαίωμα στην ελεύθερη και δημόσια εκπαίδευση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ 50124

Συσπείρωση Πανεπιστημιακών – Ελεύθερο είναι μόνο το αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο.pdf2

 

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω