Lost Cities

Χαμένες πόλεις της μυθολογίας και της ιστορίας που δεν βρέθηκαν ποτέ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι πιο διάσημες χαμένες πόλεις που δεν βρέθηκαν ποτέ

Ακόμη και σε μια εποχή GPS και Google Maps, μερικές ένδοξες πόλεις και θησαυροί παραμένουν άγνωστες, λέει ο Josh Gates σε άρθρο του στην usatoday το ταξίδι του οποίου στον κανάλι Travel Channel “Expedition Unknown” καταγράφει τις περιπέτειές του αναζητώντας μυθικά μέρη σε όλο τον κόσμο. “Ο καθένας λατρεύει ένα μυστήριο και αυτές είναι οι ιστορίες που έχουν επιζήσει για κάποιο λόγο”. Μοιράζεται μερικές αγαπημένες του με τον Larry Bleiberg για το USA TODAY.

10 LEGENDARY Lost Cities We NEVER Found

  • Πόλη του Χρυσού που Εξαφανίστηκε Όταν η αυτοκρατορία των Ίνκας έπεσε στους Ευρωπαίους, ο θρύλος λέει ότι οι ντόπιοι ηγέτες έκρυψαν τεράστιες αποθήκες χρυσού και ασημιού. Αλλά οι κατακτητές δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν τον θησαυρό, και ούτε κανείς άλλος. Τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές έχουν βρει στοιχεία που οδήγησαν τον Gates σε μια ταξιαρχία ζούγκλας ακολουθώντας μη χαρτογραφημένους δρόμους των Ίνκας. “Ήμουν εντελώς έκπληκτος που σε μια εβδομάδα μπορέσαμε να φτάσουμε σε ινδική κατασκευή που δεν έχει χαρτογραφηθεί και εξερευνηθεί”, λέει.
  • Fenn’s Fortune. Είναι ένας θησαυρός που πραγματικά υπάρχει. Το 2010, ο έμπορος έργων τέχνης του Santa Fe Forrest Fenn έκρυψε ένα χάλκινο κουτί γεμάτο με χρυσό αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων, κοσμήματα και πολύτιμους λίθους κάπου στα Βραχώδη Όρη, προσφέροντας στοιχεία για την τοποθεσία του. “Πήγαμε εκεί και ξεκινήσαμε τη δική μας περιπέτεια, και αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι έχει εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους να κάνουν πεζοπορία, κάμπινγκ”, λέει ο Gates. Αλλά η αναζήτηση μπορεί να είναι επικίνδυνη. Τον Ιανουάριο ένας άντρας από το Κολοράντο εξαφανίστηκε ενώ το αναζητούσε.
  • Shangri-La Αυτή η έρημος, που πήρε το όνομά της από το μυθιστόρημα του 1933 “Lost Horizon”, συνδέεται εδώ και πολύ καιρό με μια βασιλεία που περιγράφεται στο Θιβετανικό Βουδισμό. Ο Gates πιστεύει ότι μπορεί να το βρήκε ταξιδεύοντας μέσα σε μια περιοχή που ονομάζεται Mustang, μια απομονωμένη επαρχία του Νεπάλ η οποία άνοιξε μόνο σε ξένους τη δεκαετία του 1990. “Ταξιδεύοντας σε αυτή την περιοχή, κοιτάζοντας στα χιονισμένα Ιμαλάια, ένιωθε σαν την Ουτοπία”, λέει.
  • Καμελότ Ο βασιλιάς Αρθούρος μπορεί να είναι ένας από τους πιο διάσημους χαρακτήρες της δυτικής ιστορίας, αλλά κανείς δεν ξέρει αν αυτός και οι ιππότες του στρογγυλού τραπεζιού πραγματικά υπήρχαν. Ο Gates διασχίζει την επικράτεια της Σκωτίας στο κατόπι του, καταλήγοντας στην Argyle, τη Σκωτία, όπου κάποτε έζησε ένας τοπικός πολέμαρχος με το όνομα Arthur. “Πρέπει να υπάρχει μια πυρηνική αλήθεια κάπου, αλλά αν ήταν αυτός ο ευγενικός βασιλιάς δεν το γνωρίζουμε”, λέει ο Gates.
  • Ατλαντίδα Πρώτα αναφέρθηκε από τον Πλάτωνα, αυτή η θρυλική χαμένη νησιωτική χώρα έχει εδώ και πολύ καιρό απορριφθεί ως μυθιστόρημα. Αλλά ο Gates βρήκε έναν αρκετά πειστικό υποψήφιο όταν πήγε κολύμβηση ανοιχτά της ιαπωνικής ακτής για να δει τα βυθισμένα ερείπια Yonaguni, τα οποία μπορεί να είναι απλώς μια σχηματισμός βράχων, λέει. “Ήμουν έκπληκτος από αυτό που υπάρχει εκεί κάτω. Υπάρχουν φαινομενικά ερείπια αρχιτεκτονικής, με ορθές γραμμές, σκάλες και ακόμη και δωμάτια. Ήμουν πολύ σκεπτικιστής στην αρχή, αλλά δεν ξέρω τι είναι.”
Δημοφιλή!!  «Πικρός» Καφές: Νέες Αυξήσεις Τιμών Λόγω Επιστροφής του ΦΠΑ στο 24%

 

Lost Cities We NEVER Found

Οι χαμένες πόλεις που εξακολουθούν να γοητεύουν

Εγκαίνια: Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ / Εκπαιδευτικές επισκέψεις για παιδιά όλων των ηλικιών (PIC-VID)

  • Η Χαμένη Ατλαντίδα
  • Το Κάμελοτ
  • Η χαμένη πόλη του Z
  • Η θρυλική πατρίδα των Αζτέκων
  • Το Βασίλειο της Lyoness
  • Ελ Ντοράντο
  • Το Καλαχάρι
  • Οι χαμένες πόλεις της ερήμου του Ντουμπάι
  • Quivira
  • Thule

Οι χαμένοι θησαυροί που περιμένουν να ανακαλυφθούν

10 LEGENDARY Lost Cities We NEVER Found

Συχνές ορθογραφικές αντιπαραθέσεις στην ελληνική γλώσσα!!

  • Η αιώνια νεότητα Αναφορές για αυτή τη θρυλική ιαματική πηγή έχουν έρθει από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Καραϊβική, λέει ο Gates. Αλλά η ιστορία πήρε μια ώθηση όταν ο Ισπανός κατακτητής Ponce de Leon ισχυρίστηκε ότι την βρήκε στην ακτή της Φλόριντα, ένα σημείο που τώρα διατηρείται στο Σαν Αντόνιο.
  • Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας Το μόνο από τα Επτά Μνημεία του Αρχαίου Κόσμου που δεν έχει εντοπιστεί προσφέρει έναν ακαταμάχητο πειρασμό στους εξερευνητές. “Ο μύθος λέει ότι ήταν ένας επιβλητικός πυραμιδικός κήπος που κυλούσε με εκπληκτική χλωρίδα”, λέει ο Gates. “Αν υπήρχε, θα ήταν στο Κεντρικο Ιράκ.”
  • Ο τάφος του Τζένγκις Χαν Αν και ο Μογγόλος αυτοκράτορας ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους πολεμιστές της ιστορίας, ο τάφος του δεν έχει βρεθεί ποτέ. Ο Gates πήγε ψάχνοντας, και νομίζει ότι έφτασε κοντά στο Μπουρχάν Καλντούν, ένα βουνό στην ανατολική Μογγολία. “Είναι ένα ιερό βουνό που πιστεύεται ότι είναι ο τόπος γέννησής του, μια απέραντη έρημο απαγορευμένη στους ξένους”, λέει. “Οι άνθρωποι μπορούν να το δουν από απόσταση.
  • Η χαμένη πόλη της Καλαχάρι Στις αρχές του 1800, ένας ερμηνευτής ισχυρίστηκε ότι είχε βρει μια μεγαλοπρεπή κατεστραμμένη πόλη στη μέση της τεράστιας ερήμου Καλαχάρι, κοντά στα σύνορα της Μποτσουάνας, της Ναμίμπιας και της Νότιας Αφρικής. Ο Gates εντάχθηκε σε εξερευνητές αναζητώντας την πόλη χρησιμοποιώντας σαρωτή λέιζερ. “Ξεκίνησα ως σκεπτικιστής, αλλά για έκπληξή μου, υπάρχουν πολλά μη καταγεγραμμένοι οικισμοί που είναι θαμμένοι σε αυτές τις φαινομενικά άγριους αμμόλοφους”, λέει.
  • Η Λευκή Πόλη Ο Ισπανός κατακτητής Ερνάν Κορτές γοητεύτηκε από ιστορίες μιας λαμπερής ζούγκλας – πόλης, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να την εντοπίσει. Ωστόσο, τα τελευταία εκατό χρόνια, εξερευνητές και ερευνητές έχουν βρει αξιόπιστα στοιχεία για αυτήν στην περιοχή Μοσκιτία της Ονδούρας, λέει ο Gates.
Δημοφιλή!!  «Πικρός» Καφές: Νέες Αυξήσεις Τιμών Λόγω Επιστροφής του ΦΠΑ στο 24%

Lost Cities

Τετράδιο οργάνωσης δασκάλας / δασκάλου & Σχολικό Ημερολόγιο 2023-24

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω