ηλεκτρονική εφαρμογή

Point System: Πώς να μάθετε τους βαθμούς ποινής σας – Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την ενημέρωση των οδηγών / Αφαιρείται η άδεια οδήγησης με 25 βαθμούς ποινής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Point System: Πώς να μάθετε τους βαθμούς ποινής σας – Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την ενημέρωση των οδηγών / Αφαιρείται η άδεια οδήγησης με 25 βαθμούς ποινής

Point System: Πως θα μάθω πόσους βαθμούς ποινής, μου βεβαιώθηκαν στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών Αυτοκινήτων, Μοτοσικλετών και Μοτοποδηλάτων (Σ.Ε.Σ.Ο.) Μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή ενημερώνει τους οδηγούς για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ενημερωθούν για τους βαθμούς ποινής που έχουν βεβαιωθεί στο Σ.Ε.Σ.Ο.

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες του https://auto.gov.gr

Σύντομα αναμένεται να ενεργοποιηθεί μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία θα επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους οδηγούς να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης με τους βαθμούς ποινής τους. Η αίτηση θα υποβάλλεται στον ιστότοπο https://seso.services.gov.gr, ο οποίος είναι προσβάσιμος μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή απαιτείται αυθεντικοποίηση του ενδιαφερόμενου με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δημοφιλή!!  «Πικρός» Καφές: Νέες Αυξήσεις Τιμών Λόγω Επιστροφής του ΦΠΑ στο 24%

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής θα παρέχονται πληροφορίες που διαθέτει η δημόσια διοίκηση για τους βαθμούς ποινής στο Σ.Ε.Σ.Ο., συγκεκριμένα:

  • Στοιχεία άδειας οδήγησης
  • Παραβάσεις που προσμετρούν στο Σ.Ε.Σ.Ο. την τελευταία πενταετία
  • Ειδοποιήσεις αφαίρεσης άδειας οδήγησης

Τα στοιχεία αδειών οδήγησης αντλούνται από το Πληροφοριακό Σύστημα Αδειών Οδήγησης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Τα στοιχεία που αφορούν σε βαθμούς ποινής και ειδοποιήσεις αφαίρεσης άδειας ικανότητας οδήγησης αντλούνται από το μητρώο παραβάτη οδηγού που τηρεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αφορά σε παραβάσεις της παρ. α που έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο έως τη στιγμή της αίτησης.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21504/2601/2007, η άδεια οδήγησης αφαιρείται, με τη συμπλήρωση στο μητρώο του παραβάτη-οδηγού είκοσι πέντε (25) βαθμών. Κάθε παράβαση του Κ.Ο.Κ., που είναι καταχωρισμένη στο μητρώο του παραβάτη-οδηγού, μαζί με τους βαθμούς που αντιστοιχούν σ’ αυτή, διαγράφεται μόλις συμπληρωθεί χρονικό διάστημα τριών (3) ετών από την ημερομηνία βεβαίωσης της παράβασης, αν δεν έχει συμπληρωθεί το όριο των 25 βαθμών.

Δημοφιλή!!  «Πικρός» Καφές: Νέες Αυξήσεις Τιμών Λόγω Επιστροφής του ΦΠΑ στο 24%

Εγκαίνια: Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ / Εκπαιδευτικές επισκέψεις για παιδιά όλων των ηλικιών (PIC-VID)

Τετράδιο οργάνωσης δασκάλας / δασκάλου & Σχολικό Ημερολόγιο 2023-24

Συχνές ορθογραφικές αντιπαραθέσεις στην ελληνική γλώσσα!!

milamou: πλατφόρμα ψυχολογικής στήριξης με εθελοντές ψυχολόγους & συμβούλους ψυχικής υγείας

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω