07bba766 8119 4ebd 8276 af2ba0ef692b

Αναβλήθηκε για το Μάρτιο η εκδίκαση της προσφυγής νεοδιόριστων για την ανάκληση των μονιμοποιήσεων τους με αίτημα του υπουργείου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως είχαμε ενημερώσει είχε οριστεί για τις 15/11 η πρώτη εκδίκαση προσφυγών νεοδιόριστων, ενάντια στην ακύρωση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησής τους. Συγκεκριμένα αναφέραμε τότε ότι: “Στις 15 Νοεμβρίου, στο διοικητικό εφετείο Αθηνών, εκδικάζονται οι δύο πρώτες προσφυγές από ομάδες νεοδιόριστων της Α’ Αθήνας, ενάντια στην ακύρωση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησής τους. Υπενθυμίζουμε ότι σε μερικές(όχι σε όλες) διευθύνσεις εκπαίδευσης, οι διευθυντές ακύρωσαν τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020 που οι ίδιοι είχαν εκδώσει νωρίτερα, σε μία πρωτοφανή πράξη αυτοαναίρεσης. Πρόκειται σύμφωνα με έγκυρους νομικούς για παράνομη ενέργεια. Ίσως και για αυτό ποτέ επίσημα το υπουργείο παιδείας δεν ζήτησε να γίνει κάτι τέτοιο, παρά μόνο με ανεπίσημες προφορικές εντολές προς τους διευθυντές εκπαίδευσης. Αμέσως οι θιγόμενοι συνάδελφοι νεοδιόριστοι είχαν προσφύγει με αίτηση ακύρωσης στο διοικητικό εφετείο Αθηνών και πράγματι ήρθε η ώρα της εκδίκασής τους, την Τετάρτη 15/11.” Δείτε: Εκδικάζονται οι πρώτες προσφυγές νεοδιόριστων, ενάντια στην ακύρωση των μονιμοποιήσεών τους

Επίσης έχουμε δημοσιεύσει την πρόσφατη νομική γνωμοδότηση που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι διευθύνσεις εκπαίδευσης οφείλουν να εκδίδουν διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης κατά τη συμπλήρωση 2 ετών από το διορισμό. Συγκεκριμένα αναφέρει: ““Έν απουσία άλλης αντίθετης ειδικής διατάξεως νόμου, σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η ως άνω προθεσμία και συγκεκριμένα, σε περίπτωση που τα αρμόδια όργανα αδρανίσουν και οι αξιολόγηση των δόκιμων εκπαιδευτικών δεν λάβει χώρα, εφαρμοστέα είναι η γενική διάταξη του άρθρου 40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και η μονιμοποίηση επέρχεται αυτοδικαίως με την λήξη της δοκιμαστικής περιόδου, με απόφαση του οικείου ΠΥΣΔΕ που εκδίδεται εντός 2 μηνών από τη λήξη της ανωτέρω δοκιμαστικής περιόδου.” ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Δημοφιλή!!  Ημερίδα «Εκπαίδευση Προσφύγων: Προκλήσεις, δράσεις και προτάσεις»

Ωστόσο το υπουργείο δεν θέλησε να υποστηρίξει εντός της δικαστικής αίθουσας, άμεσα, τις ενέργειες του που αφήνουν σε καθεστώς ¨δόκιμου” αιωνίως τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. Προτίμησε να αιτηθεί αναβολή της διαδικασίας, την οποία φυσικά και εξασφάλισε. Τι περιμένει να αλλάξει μέχρι το Μάρτιο το ΥΠΑΙΘΑ άραγε; Αφού και το Μάρτη καμία αξιολογική διαδικασία δεν θα έχει τελεσφορήσει, ούτε καν τον επόμενο Μάρτιο θα έλεγαν πολλοί. Θέλει απλά να παρατείνει και άλλο μια στρέβλωση που ήδη εκθέτει τη διοίκηση της εκπαίδευσης; Είναι μια επίδειξη δύναμης ή μια έμμεση παραδοχή ότι έχει άδικο και τυπικά από νομικής πλευράς;  Σε κάθε περίπτωση παραθέτουμε το σχόλιο του προέδρου του Α Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δημήτρη Μαριόλη για προβληματισμό:

Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει:
Το ΥΠΑΙΘΑ έκανε αγωγή στην ΟΛΜΕ στις 11 το πρωί και εκδικάστηκε στις 3 το μεσημέρι. Η απόφαση βγήκε καταδικαστική για την Απεργία Αποχή σε χρόνο ρεκόρ. Βεβαίως, μπορεί και πρέπει να επαναπροκηρυχθεί.
Το ΥΠΑΙΘΑ αιτήθηκε την αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων μερικούς μήνες και την πήρε.
Από αυτά τα δύο κάθε λογικός άνθρωπος βγάζει το συμπέρασμα ότι η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη μόνο τυφλή δεν είναι, οπότε μια πολιτική γραμμή του τύπου “εμείς τα λέγαμε – να που το ΥΠΑΙΘΑ υποχωρεί” δεν βοηθάει. Ορθώς κάναμε χρήση της προσφυγής, αλλά απαιτείται σκληρός και διαρκής πολύμορφος αγώνας. Και επίγνωση των ορίων των μέσων που χρησιμοποιούμε.
Δεν νικήσαμε ούτε χάσαμε ούτε επιβεβαιωθήκαμε όσοι επιμείναμε σε αυτή την επιλογή. Συνεχίζουμε με επίγνωση των δυσκολιών, αλλά με πείσμα.
Και επίγνωση των μέσων που χρησιμοποιούμε.
So, keep the line!

δικαιοσύνη

ΔΟΕ: Αναβολή εξέτασης των αιτήσεων ακύρωσης κατά των ανακλήσεων της μονιμοποίησης των δόκιμων εκπαιδευτικών της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας. Ακύρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της 15ης Νοεμβρίου 2023

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  ενημερώνει τους / τις συναδέλφους ότι έπειτα από την αναβολή της εξέτασης των αιτήσεων ακύρωσης κατά των ανακλήσεων της μονιμοποίησης  των δόκιμων εκπαιδευτικών της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας,  η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δεν θα πραγματοποιηθεί.

Δημοφιλή!!  Πιερρακάκης: Για υποδομές και σοβάδες που πέφτουν, διορισμούς, πανελλαδικές, συστάσεις ΟΟΣΑ, σχολικά βιβλία

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  θα επανέλθει με νέα κινητοποίηση όταν ορισθεί νέα δικάσιμος.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει διετή δόκιμη υπηρεσία.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω