ΦΑΚΟΣ

Τι θα γίνει με την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια για τους εκπαιδευτικούς ή μέλη Ε.Ε.Π. που δεν τη διαθέτουν..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι θα γίνει με την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια για τους εκπαιδευτικούς ή μέλη Ε.Ε.Π. που δεν τη διαθέτουν..

Ακόμα μία περίπτωση όπου το κράτος δεν έχει τηρήσει τις προθεσμίες που έχει το ίδιο νομοθετήσει!!
Σύμφωνα με τη νομοθεσία που αφορά στο διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού:
Νόμος 4589/2019, άρθρο 62, παράγραφος 6
6. Αν υποψήφιοι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π. διοριστούν χωρίς να διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια επιμορφώνονται υποχρεωτικά σε χρονικό διάστημα δύο (2) ετών από την ημερομηνία του διορισμού τους.
Από το 2019 διενεργούνται διορισμοί σε ετήσια βάση ώστε καμία μέριμνα δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε να επιμορφωθούν όσοι διορίστηκαν με αποτέλεσμα οι διορισμένοι να καταφεύγουν είτε στην ιδιωτική πρωτοβουλία (για παράδειγμα απόκτηση παιδαγωγικής επάρκειας μέσω Μεταπτυχιακού διπλώματος στις Επιστήμες της Αγωγής) είτε να παραμένουν χωρίς πιστοποίησης παιδαγωγικής επάρκειας ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η σχολική χρονιά 2023-2024.
Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί τα επόμενα χρόνια αφού με σειρά νομοθετημάτων ούτε οι καθηγητικές σχολές προσφέρουν πλέον Πιστοποίηση Παιδαγωγικής Επάρκειας ενώ από 31/8/2023 καταργήθηκε και η δυνατότητα απόκτησης ΠΠΔΕ μέσω παρακολούθησης ειδικών προγραμμάτων σπουδών.
Τι θα γίνει  λοιπόν:
Τι ενέργειες θα κάνει το Υπουργείο ώστε να εφαρμοστεί η νομοθεσία και να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ε.Ε.Π. χωρίς δική τους επιβάρυνση εντός του εργασιακού τους ωραρίου;
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Μάριος Μαγιολαδίτης

Ο Μάριος Μαγιολαδίτης είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακά διπλώματα στα Θεμέλια της Πληροφορικής (Παν. Κρήτης) και την Ειδική Αγωγή (Παν. Λευκωσίας - Παν. Πατρών) είναι διαχειριστής της σελίδας(Εκπαιδευτικοί Βθμιας (ΓΕΝΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗΣ Εκπαίδευσης) και πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Κύλιση προς τα επάνω