d michailidou proslipseis 2 763

Υφυπουργός Παιδείας: Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών τα επόμενα χρόνια θα γίνουν με το ίδιο σύστημα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Υφυπουργός Παιδείας: Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών τα επόμενα χρόνια θα γίνουν με το ίδιο σύστημα

Σε συνέντευξη σε πρωινή εκπομπή στο ΣΚΑΙ η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου  με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε όλα τα δημοσιεύματα που διακινήθηκαν για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ την άνοιξη.

Ως e-wall είχαμε αναφέρει ότι η σχετική φημολογία είναι περισσότερο ένα παιχνίδι συμφερόντων, πάρα άμεση πρόθεση του υπουργείου.

Συγκεκριμένα η κ. Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών θα γίνονται κάθε χρόνο διορισμοί. Για τα επόμενα χρόνια θα πραγματοποιηθούν με το ίδιο σύστημα, ενώ σε βάθος χρόνου θα γίνει συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς για την πιθανότητα μεικτού συστήματος που θα προβλέπει και γραπτό διαγωνισμό. Ετοιμάζεται ρύθμιση για την νομική προστασία των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση των καθηκόντων Η υφυπουργός ήταν πολύ προσεκτική και άφησε να εννοηθεί ότι δε θα γίνει κάτι ξαφνικά ούτε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για τις προσλήψεις επομένως των εκπαιδευτικών τις επόμενες χρονιές, η υφυπουργός δήλωσε ότι θα γίνουν με την κλασσική μοριόδοτηση του ΑΣΕΠ – χωρίς διαγωνισμό – ενώ σε βάθος χρόνου θα γίνουν κινήσεις για διάλογο με της ομοσπονδίες και φορείς των εκπαιδευτικών.

Αργίες, Γιορτές & Διακοπές από 01/09/23 έως 30/06/24!

Δημοφιλή!!  Κατανομή, Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ, Προσλήψεις Αναπληρωτών, Άδειες Εγκυμοσύνης κ.α.: Συνάντηση ΣΑΦ με το ΥΠΑΙΘΑ
Δ. Μιχαηλίδου: «Προσλήψεις 2.763 αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια κατά τη Γ' Φάση»

Οδηγός δικαιωμάτων, αδειών, διαδικασίων αναπληρωτών 2023

Κενά στα σχολεία:

«Τα κενά στα σχολεία αύριο κλείνουν» δήλωσε η υφυπουργός. Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τα 2.800 κενά, – στην οποία μπορούν να μπουν οι εκπαιδευτικοί και να δηλώσουν για ποια θέση ενδιαφέρονται. Οδηγός δικαιωμάτων, αδειών, διαδικασίων αναπληρωτών 2023 Την Τετάρτη θα μάθουν με sms σε ποια σχολεία θα τοποθετηθούν και μέχρι την Παρασκευή θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους.

Για τα περιστατικά βίας και παιδικής παραβατικότητας στα σχολεία:

«Το ζήτημα έχει ξεφύγει και προσπαθούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε επίπεδο οικογένειας και σχολείου» Παρατηρούμε τι έχουν κάνει οι πιο προηγμένες χώρες και να εφαρμόζουμε αυτά τα μοντέλα, όπως Μαθήματα ενσυναίσθησης, όπως στη Δανία,  αύξηση στις προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων στα σχολεία(εδώ γελάμε βέβαια) όπως στη Γαλλία, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όπως στη Σουηδία. Επιπλέον, από την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα αναφορών για περιστατικά bulling στα σχολεία.

Δημοφιλή!!  Πίνακας Υποψηφίων Εκπαιδευτικών με Πολλαπλά Πτυχία (2ο, 3ο, 4ο)

Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων – νεοδιόριστων και αναπληρωτών!

 Απαραίτητα Δικαιολογητικά Πρόσληψης Αναπληρωτών/τριων Εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Παπαδόπουλος

📌Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου,

Κύλιση προς τα επάνω