stamp

ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΖΕΠ Β/ΘΜΙΑΣ – ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΉΨΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΖΕΠ Β/ΘΜΙΑΣ

Ένταξη Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και ΙΙ ΖΕΠ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο με θέμα “Ίδρυση/Λειτουργία Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ σε Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ 2023-2024”, όλες οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες εντάσσονται σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια), δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ (Τ. Υ. ΖΕΠ).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ –  φεκ ζεπ βθμιας

Για την ένταξη μιας σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΖΕΠ, λαμβάνονται υπόψη οι εξής παράγοντες:

  • Το ποσοστό μαθητών/τριών που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως Ρομά, αλλοδαποί, παλιννοστούντες, πρόσφυγες, καθώς και από οικογένειες με χαμηλό οικονομικό και κοινωνικό status.
  • Το ποσοστό μαθητών/τριών που έχουν πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες.
  • Το ποσοστό μαθητών/τριών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς.
Δημοφιλή!!  Θέματα Ημερήσιας Διάταξης ΚΥΣΔΕ – 12 Ιουλίου 2024: Μετατάξεις και Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών

Οι Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) ΖΕΠ είναι ειδικές τάξεις που λειτουργούν σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την υποστήριξη της ομαλής προσαρμογής και της παραμονής στο εκπαιδευτικό σύστημα των μαθητών/τριών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, των μαθητών/τριών με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, καθώς και των προσφυγοπαίδων.

Οι Τ.Υ. ΖΕΠ λειτουργούν με εντατικό πρόγραμμα διδασκαλίας και υποστηρικτικών δράσεων, που στοχεύουν στην ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών, στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής τους, καθώς και στην προώθηση της κοινωνικής και συναισθηματικής τους ένταξης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω