ErasmusData saekmes

Τριετίες: Πώς θα υλοποιηθεί το σχέδιο μέτρων – Τι συνεπάγεται η εκ νέου καθιέρωσή τους

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
pexels leeloo thefirst 5561913

Τριετίες: Πώς θα υλοποιηθεί το σχέδιο μέτρων – Τι συνεπάγεται η εκ νέου καθιέρωσή τους

Όσοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα μισθοδοτούνται με τον κατώτατο μισθό και έχουν έως και εννέα έτη εργασίας μετά το 2012 θα λάβουν αύξηση έως και 30%. Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Μετά από δώδεκα χρόνια, την 1.1.2024, θα “ξεπαγώσουν” οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, μετά την ανακοίνωση που έκανε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι δεν θα ισχύει πλέον η μνημονιακή δέσμευση, η οποία τόνιζε ότι οι τριετίες θα παραμείνουν “καθηλωμένες” έως ότου η ανεργία πέσει σε μονοψήφια νούμερα. Αναμένοντας νομοθετική παρέμβαση, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα, οι αυξήσεις από το νέο έτος θα ισχύσουν για κάθε είδους προσαυξήσεις προϋπηρεσίας, τουτέστιν 3 έτη κατ’ ελάχιστο, ή 3 έτη, 5 έτη ή άλλες προσαυξήσεις που προβλέπονται στις εν ενεργεία συλλογικές συμβάσεις.

Δημοφιλή!!  Το Υπουργείο Παιδείας Γυρίζει την Πλάτη στους Εκπαιδευτικούς Γονείς ΑΜΕΑ: Χωρίς Δικαίωμα Μετάθεσης Παρά τις Ανάγκες τους

Η επαναφορά των τριετών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024, αφορά τους ακόλουθους εργαζόμενους:

Εκείνους που προσλήφθηκαν πριν από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 και έχουν τουλάχιστον 3 χρόνια προϋπηρεσίας. Σε αυτούς, το δικαίωμα αύξησης του βασικού μισθού κατά 10% για κάθε τριετία υπηρεσίας ενεργοποιείται από την 1η Ιανουαρίου 2024 και καθίσταται πληρωτέο με τη συμπλήρωση τριετίας. Νέα Έκθεση ΟΗΕ / Στερεότυπα “ριζωμένα” στην κοινωνία για τη βία κατά των γυναικών!!
Για όσους προσλήφθηκαν μετά τις 14 Φεβρουαρίου 2012. Για αυτούς, τα έτη υπηρεσίας που συμπληρώθηκαν την 1η Ιανουαρίου 2024 θα προσμετρώνται για την αύξηση των τριών ετών.
Με την επαναφορά των τριετών προσαυξήσεων οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα λαμβάνουν αυξήσεις αποδοχών ανάλογα με το χρόνο υπηρεσίας τους.

Παραδείγματος χάριν, ένας εργαζόμενος με βασικό μισθό 780 ευρώ και 3 χρόνια προϋπηρεσίας θα λάβει αύξηση 78 ευρώ, δηλαδή από 780 ευρώ σε 858 ευρώ.

Δηλαδή:

  • 780 ευρώ για 0 ως 3 χρόνια
  • 858 ευρώ  3 έως 6 έτη
  • 936 ευρώ 6 έως 9 έτη
  • 1.014 ευρώ με πάνω από 9 έτη
Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ - Εντός της εβδομάδας αναμένεται η έναρξη των αιτήσεων / αιτήσεις με βάση το ΑΦΜ του δικαιούχου

Υπολογίζεται ότι το μέτρο θα ωφελήσει περίπου 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους και θα έχει συνολικό κόστος περίπου 500 εκατ. ευρώ ετησίως. Επίδομα απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών!! Ποιοι το δικαιούνται!

Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων και νεοδιόριστων!

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω