Screenshot 20230912 104817 Chrome

Αναπληρωτές ανέλαβαν υπηρεσία 7/9, αλλά το σύστημα εμφανίζει ημερομηνία 8/9 – Άμεση Λύση και Νομοθετική Ρύθμιση χθες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πάρα πολλοί αναπληρωτες εκπαιδευτοί αντιμετώπισαν φέτος μεγαλα προβλήματα από την πρωτη μέρα της πρόσληψής τους. Τα κυριότερα αναφέρονται στην παρακάτω ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Αν.Αττικής “Κ.Σωτηρίου” όπως και η απαίτηση να δοθεί λύση ΑΜΕΣΑ. Όπως αναγραφεται στην ανακοίνωση οι δικδίκησεις που αναφέρονται πρέπει να υιοθετηθούν μαζικά και από αλλους συνδικαλιστικούς φορείς και φυσικά απο τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του συλλόγου:

logo k sotiriou 1📌Αναπληρωτές ανέλαβαν υπηρεσία 7/9, αλλά το «Εργάνη» εμφανίζει ημερομηνία 8/9 ❌Ανάληψη υπηρεσίας χωρίς ημερομίσθιο & ένσημο δεν γίνεται! Νομοθετική ρύθμιση χθες! 📌Παράταση ανάληψης υπηρεσίας και Ηλεκτρονική ανάληψη στους αναπληρωτές από πληγείσες περιοχές!

Τα   εκπαιδευτικά  σωματεία  στηρίζουμε τους/τις  συναδέλφους/ισσες στις πληγείσες περιοχές -Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

 

  • Είσαι αναπληρωτής/τρια από πληγείσα περιοχή. Δεν έχεις ρούχο να φορέσεις αλλά τη Δευτέρα 11/9 πρέπει να είσαι στο σχολείο πρόσληψης σου 200-300 -400-500χλμ μακριά!
  • Είσαι αναπληρωτής/τρια που δεν μπόρεσες από πρόβλημα του συστήματος να ολοκληρώσεις τη διαδικασία ψηφιακής σύμβαση 7/9/23. Το ΥΠΑΙΘ ανακοινώνει ότι «Για τις εν λόγω περιπτώσεις θα υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση για την ημερήσια αποζημίωσή τους»  – 07-09-23 Ενημέρωση για διαδικασία ψηφιακής σύμβασης από τους αναπληρωτές μέσω της εφαρμογής anaplirotes.gov.gr (minedu.gov.gr) αλλά το ΕΡΓΑΝΗ καταγράφει άλλα…
  • Είσαι αναπληρωτής/τριαπου έκανες ανάληψη υπηρεσίας σε 1& 2& 3  στις 7/9  διασχίζοντας διαλυμένες περιοχές, λόγω σφοδρής νεροποντής και στην Αττική και βλέπεις στο ΕΡΓΑΝΗ ότι η πρόσληψή σου μετράει από 8/9/23.%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%97
Δημοφιλή!!  Ολοφάνερο το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν αναπληρωτές στα σχολεία στο πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς

Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι φυσικές καταστροφές τα τραγικά  «απόνερα»  των οποίων σε συνδυασμό με την καταστροφική ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού έχουν πλήξει ολόκληρους νομούς, χιλιάδες αναπληρωτές/τριες καλούνται έως και τη Δευτέρα 11/9, να μετακινηθούν από και προς πληγείσες περιοχές, για να αναλάβουν υπηρεσία για το σχολικό έτος 2023-2024.

Από τη στιγμή που δεν εκτελούνται δρομολόγια από και προς τις πληγείσες περιοχές, από τη στιγμή που στέλνονται ειδοποιήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήματα της εθνικής οδού και εντός ολόκληρων νομών, ενώ έρχονται μηνύματα εκκένωσης περιοχών, ενώ ανακοινώθηκε αναστολή υπηρεσίας στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες. Οι συνάδελφοι/ισσες αναπληρωτες/τριες που είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται προσπαθούν να επιβιώσουν και να απεγκλωβιστούν. Την ίδια στιγμή  καλούνται να μεταβούν είτε στις σχολικές μονάδες είτε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να αναλάβουν υπηρεσία! Είναι αδιανόητο την ίδια στιγμή που πλήττονται, αγωνιούν και αναζητούν βασικές προμήθειες (νερό και ψωμί) να χάνουν ημερομίσθια και ένσημα, μέχρι και τη Δευτέρα 11/9, ημέρα κατά την οποία και πάλι είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρουν να αναλάβουν υπηρεσία δια ζώσης!

Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και τις ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ των περιοχών που πλήττονται να μεριμνήσουν για την ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών/τριών που προέρχονται ή έχουν προσληφθεί στις περιοχές που έχουν πληγεί! Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, τα κατά τόπους σωματεία (ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ) των περιοχών αυτών να απαιτήσουν:

  • Παράταση ανάληψης υπηρεσίας και Ηλεκτρονική ανάληψη, μέριμνα και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αξιοπρεπή διαβίωση των συναδέλφων/ισσών μας στις πληγείσες περιοχές (κυρίως κάλυψη στέγης και διατροφής), εξονυχιστικό κτηριακός έλεγχος των σχολικών μονάδων.
  • Κάλυψη , αναγνώριση όλων των ημερών από 7/9 ως πραγματικό χρόνο εργασίας για όλες/όλους – Άμεση νομοθετική ρύθμιση !
Δημοφιλή!!  Καθημερινότητα των εκπαιδευτικών η εργασιακή εξουθένωση

ΔΕ ΖΗΤΑΜΕ ΧΑΡΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ που καταστράφηκαν από τις φωτιές του προηγούμενου μήνα και τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ Π. Ε. τόσο για τις οικογένειές τους όσο και για τις οικογένειες των μαθητών τους.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω