joanna kosinska RE 8WswW95o unsplash scaled

Να ελεγχθούν άμεσα και να αναθεωρηθούν οι προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο αναβρασμός ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που διαπίστωσαν λάθη στη μοριοδότησή τους στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ δεν υποχωρεί, αλλά αντίθετα κλιμακώνεται. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί έχουν συσπειρωθεί μεταξύ τους σχηματίζοντας ομάδες, σχεδιάζοντας ομαδικές κινήσεις, νομικές προσφυγές και ότι άλλο μπορεί να γίνει ώστε να βρουν το δίκιο τους. Στο πλαίσιο αυτό δημοσιεύουμε κείμενο που μας έστειλε ομάδα εκπαιδευτικών με μειωμένη μοριοδότηση στους πίνακες, λόγω λαθών του συστήματος:

Να ελεγχθούν άμεσα και να αναθεωρηθούν οι προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών

Η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών έφερε τεράστια απογοήτευση σε μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών που έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι στοιχεία και προσόντα που είχαν δηλώσει και είχαν προσκομίσει ορθά, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, δεν προσμετρήθηκαν.

Υπάρχουν εκατοντάδες, ενδεχομένως και χιλιάδες λάθη, μικρά ή και πολύ μεγάλα στην μοριοδότηση ακόμα και στην ένταξη σε κλάδο, σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή υπαιτιότητα σε αυτά. Εκατοντάδες πτυχία ξένων γλωσσών που έχουν δηλωθεί και προσκομιστεί ορθότατα έχουν “ακυρωθεί” ενώ περιλαμβάνονται στη λίστα των αναγνωρισμένων πτυχίων στην προκήρυξη. Πολλοί συνάδελφοι με ελληνική ιθαγένεια, με ελληνικά πτυχία που έχουν ζήσει όλη τη ζωή τους στην Ελλάδα δεν έχουν “ελληνομάθεια” κατά τα γραφόμενα στους νέους πίνακες. Υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις από απολυτήρια στρατού μέχρι μήνες προϋπηρεσίας που δεν ελήφθησαν υπόψιν, όπως θα έπρεπε με τους ενδιαφερόμενους να τονίζουν ότι δεν υπέπεσαν στο παραμικρό σφάλμα κατά τη διαδικασία δηλώσεων.

Δημοφιλή!!  Στάλθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο η 1ΓΤ/2024 - Η 2ΓΔ/2024 είναι στη φάση της τελική έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε μια πρωτοφανή στρέβλωση που θα οδηγήσει σε μια τεράστια αδικία. Οι προσωρινοί πίνακες που έχουν ανακοινωθεί παρουσιάζουν μια μαγική εικόνα σε πολύ μεγάλο βαθμό, με εκατοντάδες συναδέλφους να βρίσκονται σε πολύ διαφορετική θέση από αυτή που θα έπρεπε. Αν προχωρήσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών του Αυγούστου με αυτά τα δεδομένα θα έχει συντελεστεί μια τεράστια αδικία. Για αυτό ακριβώς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε να γίνει επανέλεγχος κατά τον επόμενο μήνα που μεσολαβεί έως τις προσλήψεις αναπληρωτών, να διορθωθούν όλες οι παραλείψεις και τα λάθη του συστήματος και να ανακοινωθούν νέοι αναθεωρημένοι προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ, πριν από τις προσλήψεις της Α φάσης αναπληρωτών στα τέλη Αυγούστου.

Είναι το ελάχιστο και το αυτονόητο που πρέπει και μπορεί να κάνει η πολιτεία και το υπουργείο παιδείας για να δείξει τουλάχιστον την πρόθεση να απονείμει δικαιοσύνη, έστω και σε ένα βαθμό. Τονίζουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δεινή θέση αισθάνονται αδικημένοι και φυσικά επιφυλάσσονται παντός νόμιμου δικαιώματός τους. Καλούμε συλλόγους και συνδικαλιστικές οργανώσεις να μας στηρίξουν στο αίτημά μας αυτό και την ηγεσία του υπουργείο παιδείας να παρέμβει προς την ικανοποίησή του.

Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα υπολογισμού μορίων για την 1ΓΤ/2024 - TΕ01, TE02, ΤΕ16

Ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Απελπισία για λάθη των πινάκων ΑΣΕΠ – Περιμένουν δικαίωση, αλλά θα έρθει κατόπιν εορτής – Εκσυγχρονίστε τη διαδικασία

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω