interface gbc4e71912 1280

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς: Σφοδρές αντιδράσεις από την κοινότητα των εκπαιδευτικών – Τα επόμενα βήματα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ανακοίνωση “Προωθούμε ένα νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών με γραπτό διαγωνισμό, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ” ξεσήκωσε καταιγίδα αντιδράσεων από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων!!

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς: Σφοδρές αντιδράσεις από την κοινότητα των εκπαιδευτικών – Τα επόμενα βήματα

ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ (ΑΜΩ/ΑΠΩ) – ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΕΣΗΣ – ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ

📌Γραπτός ΑΣΕΠ: Αναμένεται μεγάλη αντίδραση ως προς τον γραπτό ΑΣΕΠ, καθώς από σήμερα κιόλας μιλούν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι μεταξύ τους, τόσο για κοινό έγγραφο, όσο για κοινές δράσεις.
📍 Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τον γραπτό ΑΣΕΠ δείχνει ότι ενώνει συνολικά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα απέναντι της..
🔥Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Γραπτός ΑΣΕΠ; Το λέμε ξεκάθαρα! Θα σταθούμε απέναντι!

Από την μεριά του το ΥΠΑΙΘΑ αφήνει να διαρρέεται ότι πρώτα θα γίνει διάλογος με τους εκπαιδευτικούς φορείς, τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους με σεβασμό στους πίνακες αναπληρωτών οι οποίοι στηρίζουν την παιδεία εδώ και χρόνια και μετά θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα διορισμών, το οποίο σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ήταν στο πρόγραμμα, αλλά στις πρόσφατες εκλογές κρύφτηκε, οπότε όταν γράφαμε για κρυφό πρόγραμμα της κυβέρνησης στην παιδεία μην εκπλαγείτε από νέες εκπλήξεις!!!

 

Βοηθώντας το παιδί να χρησιμοποιεί υπεύθυνα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ)

 

Πιερρακακης για γραπτό διαγωνισμό, μόνιμους διορισμούς, αυξήσεις κ.α στις προγραμματικές δηλώσεις του για την παιδεία

 

Παρακάτω αναφέρονται χαρακτηριστικά σχολια συναδέλφων για το Γραπτο ΑΣΕΠ

  • Η απάντηση είναι πολύ απλή: κάποια στιγμή έρχεται η ώρα, να σταματήσεις να “διαγωνίζεσαι” δεν φτάνουν οι πανελλήνιες; Δεν φτάνουν όσες φορές έδωσες για να πάρεις πτυχίο; Δεν φτάνουν όσες εξετάσεις έδωσες για το μεταπτυχιακό σου; Και τελικά ποιο είναι το τέρμα; Γιατί ποιος εγγυάται ότι αν γίνουν όλα όσα διαβάζουμε, και πετύχεις τότε θα διοριστείς; Καμία εγγύηση, δίνε ΑΣΕΠ μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα και αν είσαι τυχερός κάτι θα γίνει, αν είσαι άτυχος; Αν έγραψες 70/100 αλλά πάρει ελάχιστους από την ειδικότητα σου; Στήσε λοιπόν τω ζωή σου στη ρουλέτα των εμπνευσεων του κάθε υπουργού. Να λέμε τα στραβά, αλλά να τα λέμε και από τις δύο πλευρές, όχι από την μια πλευρά μόνο….

 

  • «Περάσαμε πανελλήνιες. Τελειωσαμε δημόσιο πανεπιστήμιο. Περάσαμε ασεπ (επιτυχόντες) χωρίς αντίκρισμα (είμαστε στα δικαστήρια). Παρατήσαμε εργασίες και πήγαμε αναπληρωτες (κάθε χρόνο σε άλλο νομό). Πήραμε μεταπτυχιακά, δευτερα πτυχία, ξένες γλώσσες, σεμινάρια, υπολογιστές εξαιτίας του προσοντολογιου. Κρατήσαμε λειτουργικά τα σχολεία την περίοδο της πανδημίας με δικό μας εξοπλισμό. Χωρίστηκαν οικογένειες για την προϋπηρεσία. Αλλάζουμε στα παιδιά μας κάθε χρόνο σχολείο για την προϋπηρεσία. Και τώρα; ξανά ασεπ με ποινή να ακυρωθεί ολόκληρη η εργασιακή μας ζωή. Καθε δύο χρόνια! Σε ποιον άλλο επαγγελματικό κλάδο συμβαίνει αυτό καθε δύο χρόνια να ανανεώνει την άδεια εργασίας του (γιατί περί αυτού πρόκειται, δεν σημαίνει ότι θα δουλέψει κιόλας).»
Δημοφιλή!!  Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ: Κάθε χρόνο θα έχουμε μόνιμους διορισμούς χωρίς γραπτό ΑΣΕΠ (ακόμη)! Δόθηκε έμφαση σε Δβθμια - ΕΑΕ και ΕΕΠ ΕΒΠ φέτος.

 

  • Αλήθεια, στις προσλήψεις που θα γίνουν στο ΕΣΥ θα γίνει γραπτός διαγωνισμός; Φυσικά και όχι γιατί 1ον: κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει τα πτυχία και τις γνώσεις γιατρών και 2ον: γιατί οι γιατροί δεν φαγώνονται για μια θέση στα νοσοκομεία και τώρα τους παρακαλάνε. Θέλετε ιδέες για αντίδραση; Η πρώτη απλή και ανέξοδη: δηλώνουμε για αναπληρωτές μόνο όπου πραγματικά μπορούμε. Ας μείνουν χωρίς δασκάλους και καθηγητές νησιά και άλλες περιοχές να καταλάβουν ότι ο τζάμπας πέθανε. Άλλος τρόπος: με το που ξεκινάνε οι επίσημες συζητήσεις, μπαίνουμε στη τάξη και κάνουμε το bare minimum. Τύπου διαβάζουμε το επόμενο μάθημα και ρωτάμε απορίες κλπ. Φυλλάδια και λοιπά και γενικά πράγματα που θα θέλουν δουλειά στο σπίτι κομμένα και αν ρωτήσει κανείς τι παίζει η απάντηση θα είναι απλή: “έχω διάβασμα για να συνεχίσω να βγάζω το ψωμί το δικό μου και της οικογένειας μου, τα παράπονα σας στο Κο. Πιερρακάκη”

 

  • Πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας του 2007, γράφω στο διαγωνισμό του 2008 ύστερα από ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ διάβασμα πολλών μηνών. 10.000 στον κλάδο μου συμμετέχοντες 3.000 επιτυχόντες. Σε ένα κατά κοινή ομολογία πολύ δύσκολο διαγωνισμό φτάνω σε σειρά επιτυχίας577. Δεν έχω κερδίσει τίποτα από αυτή την επιτυχία, παρά μόνο 5 μήνες ωρομισθια (9 ώρες/ βδομάδα) το 2010. Μόνο απογοήτευση. Στα χρόνια που μεσολάβησαν εκατοντάδες άτομα διορίστηκαν πριν από μένα με χειρότερη σειρά επιτυχίας. Το 2019 για τελευταία φορά διορίστηκαν με δικαστικές αποφάσεις 430 άτομα. Μόνο οι 30 είχαν καλύτερη θέση από μένα. Οι υπόλοιποι έγραψαν χειρότερα στο διαγωνισμό. Πολλοί θα πουν πολλά και θεμιτά. Δεν ήμουν στους διοριστεους αλλά στους επιτυχόντες. Διοριστεοι ήταν μόνο 480 όλοι οι υπόλοιποι που διορίστηκαν πριν από μένα τι ήταν;;;;; Δεν πλήρωσα δικηγόρους νωρίτερα. Κι αν δεν είχα χρήματα;;;Που ήταν η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία και η διαφάνεια;;; Πού είναι και σήμερα;;; Πού θα είναι και αύριο…
    Το έργο συνεχίζεται…
    Καλή δύναμη σε όλους…

 

  • Λέει ο Πιερρακάκης…
    Οι εκπαιδευτικοί, για να προσληφθούν είτε ως αναπληρωτές -για όποιον δεν ξέρει, μιλάμε για Σύμβαση Ορισμένου με δίαρκεια max. 10 μήνες- είτε ως μόνιμοι θα γράφουν τώρα και γραπτό διαγωνισμό…
    Προσέξτε, έβαλαν τον εκπαιδευτικό κόσμο να μαζεύει μεταπτυχιακά, στην πλειονότητά τους με δίδακτρα, και τώρα του λένε, θα προσμετρούνται:
    α. τυπικά προσόντα,
    β. προϋπηρεσία,
    γ. κοινωνικά κριτήρια,
    αν
    δ. ο εκπαιδευτικός κόσμος πίανει τη βάση σε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
    Πείτε μου σε ποιον άλλη εργασιακή ειδικότητα, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, γίνεται αυτό;!
    Δηλαδή, μάζεψε μεταπτυχιακά, σεμινάρια, γλώσσες κ.λπ. (άρα, πλήρωσε, στην πλειονότητά τους όλα αυτά είναι επί πληρωμή!), όργωσε την Ελλάδα κάθε χρόνο για 10-8-6 μήνες (με μισθούς γύρω στα 1000€), δώσε και γραπτό ΑΣΕΠ, κι, αν πιάσεις τη βάση, τότε θα σε προλάβουμε σ’ ένα κατσικοχώρι για 10-8-6-4-2 μήνες για 1000€…
  • Σε έναν υποθετικό κόσμο όπου τα μισά σχολεία θα είναι πρότυπα και πειραματικά (χωρίς οργανικότητα) και πολλά θα έχουν συρρικνωθεί λόγω ελεύθερης επιλογής του σχολείου φοίτησης των μαθητών από τον γονέα, θα δίνεις γραπτό ΑΣΕΠ χωρίς να υπάρχουν θέσεις διορισμού.
Δημοφιλή!!  Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2023-2024: Πίνακες με την Κατανομή κατά Κλάδο/Ειδικότητα και Στατιστικά Στοιχεία
  • Eίμαι υπέρ της καθιέρωσης του γραπτού διαγωνισμού σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλο το δημόσιο. ΑΛΛΑ! Εφόσον γίνει αυτό απαιτώ τη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού σε κάθε Έλληνα βουλευτή, σε όλο το υπουργικό συμβούλιο και φυσικά στον πρωθυπουργό. Και μη μου πει κανένας τους ψήφισαν. Και οι εκπαιδευτικοί πήραν πτυχίο μεταπτυχιακό και μάτωσαν οικονομικά σε κάθε άκρη της Ελλάδας. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΤΟΣΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΩΝ 900 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΩΝ 10.000 ΕΥΡΩ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

  • Αναγγέλει ο Πιερακάκης την αλλαγή συστήματος διορισμών και προσλήψεων. Ας σκεφθούμε: πότε ακριβώς αξιολογήθηκε αρνητικά το υπάρχον σύστημα, ώστε να πάμε σε άλλο σύστημα? Με βάση ποια συγκεκριμένα δεδομένα καταργεί το υπάρχον σύστημα ο Πιερακάκης? Στοιχειώδης επιστημονικότητα επιβάλλει ότι, όταν κάνεις τόσο σοβαρές αλλαγές, πρέπει να είσαι έτοιμος να τις τεκμηριωνεις κιόλας. Επίσης, σε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ δεν υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα για τον υποψήφιο εάν αρρωστήσει ο υποψήφιος κατά την περίοδο της εξέτασης. Μπορούν να απωλεσθούν πολυετής προϋπηρεσία και τίτλοι μεταπτυχιακων για δύο μέρες εξετάσεων?
  • Η προγραμματική δήλωση του υπ. παιδείας από το βήμα της Βουλής:
    “Προωθούμε νέο σύστημα προσλήψεων για εκπαιδευτικούς με βάση γραπτό διαγωνισμό, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.”
    ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
    Το να προσπαθούμε από αυτή τη δήλωση να μαντέψουμε:
    – Αν θα έχει βάση
    – Αν θα είναι πολλαπλής επιλογής ή ανοιχτού τύπου
    – Την ύλη
    – Αν θα εξετάζει παιδαγωγικά
    – Αν θα εφαρμοστεί το 2025 ή το 2026
    – Τι θα γίνει με τους αναπληρωτές
    – κ.ο.κ.
    Είναι συζήτηση η οποία δεν γίνεται σε βάση πληροφοριών. Για να ξεκινήσει η συζήτηση ουσιαστικά θα πρέπει το Υπουργείο να πει κάποια περισσότερα πράγματα για τος προθέσεις του πριν το θέσει στο δημόσιο διάλογο και τελικά καταλήξει σε νομοσχέδιο με αιτιολογική έκθεση.
    Αυτή τη στιγμή πιο πολύ ενδιαφέρον έχει να δούμε πως εξασφαλίζονται ΜΑΖΙΚΟΙ διορισμοί τα επόμενα χρόνια. Κακώς έφυγε από το δημόσιο διάλογο το ζήτημα:
    – Της επαναφοράς του ωραρίου στις 21
    – Τη μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη
    – Της μείωσης των ορίων συνταξιοδότησης
    – κ.ο.κ.
    γιατί αυτοί οι όροι εξασφαλίζουν ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για τον εκπαιδευτικό κλάδο
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω