bell g568d5da89 1280

Εκλογές | Στο 40,77% το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις 17:00 – “Θρίλερ” όσον αφορά τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στο 40,77% το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις 17:00 – Τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών

Σε ποσοστό 40,77% έφτασε η συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες μέχρι τις 16:30, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών

Την ίδια στιγμή στις εκλογές του Μαΐου, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 48,76%, γεγονός που σημαίνει ότι η συμμετοχή είναι μειωμένη κατά περίπου 8%. Εκλογές 2023: Social Media και προεκλογική εκστρατεία / Πώς επηρεάζουν τους Έλληνες ψηφοφόρους!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι από το 88% των εκλογικών τμημάτων, σχεδόν 2,5 ώρες πριν από τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας, είχαν ψηφίσει 3.564.116 ψηφοφόροι.

Επιπλέον, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Θωμάς Γεράκης, διευθύνων σύμβουλος της Marc, οι σημερινές εκλογές θα είναι γεμάτες εκπλήξεις και αναμένεται ένα “θρίλερ” όσον αφορά τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή.

Έως τις 16.30 προσήλθε στις κάλπες το 40,77% του εκλογικού σώματος, ήτοι 3.564.116 ψηφοφόροι, ποσοστό μειωμένο κατά 7,99% σε σχέση με την αντίστοιχη ώρα μέτρησης των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλαν στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 18.920 εκλογικών τμημάτων σε σύνολο 21.634, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 87,5%, κάνοντας χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT) της SingularLogic.

Δημοφιλή!!  Ο Κόσμος Εφαρμόζει την Τετραήμερη Εργασία, ενώ η Ελλάδα Προωθεί την Εξαήμερη, Γράφουν οι New York Times

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής σημειώθηκαν στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών, στη Β’ Θεσσαλονίκης, στην Ανατολική Αττική, στη Φθιώτιδα, στον Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στον αντίποδα, χαμηλότερη είναι η συμμετοχή στην Κεφαλονιά, στην Ευρυτανία, στη Λακωνία, στη Λευκάδα και στη Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη μέχρι τώρα συμμετοχή σημειώνεται στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών (48,13%) και η μικρότερη στη Φλώρινα (25%).

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω