Screenshot 2023 06 22T202322.694 E-WALL

Άρθρο του Δημήτρη Κουτσούμπα στο e-wall: Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά ποιος βρέθηκε και ποιος θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ στο e-wall:

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά ποιος βρέθηκε και ποιος θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους.

Πολλές φορές διαβάζοντας κάποιος ή κάποια ανακοινώσεις, ομιλίες ή δηλώσεις στελεχών του ΚΚΕ μπορεί εύκολα να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ΚΚΕ συνεχώς υποστηρίζει ότι είναι πάντα δίπλα στους αγώνες των εκπαιδευτικών, στα δίκαια αιτήματά τους, στις διεκδικήσεις τους, κτλ. Ελευθερία του Τύπου: Στον πάτο της Ε.Ε. – Στην 108η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα!

Δεν είναι όμως μόνο έτσι. Εμείς όταν λέμε αγώνας των εκπαιδευτικών εννοούμε και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό. Εννοούμε τον αγώνα τους να μορφώσουν τα παιδιά μας, να σταθούν δίπλα σε αυτά. Είναι αγώνας καθημερινός. Κρίνεται καθημερινά. Και το “έπαθλό του” δεν είναι μόνο η κατάκτηση της γνώσης.

Υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που δίνουν και κερδίζουν αυτήν τη μάχη και πρέπει να στηριχτούν. Είναι αυτοί που δουλεύουν με τα παιδιά των τελευταίων θρανίων. Βασανιστικά. Όχι πάντα με ορατό μαθησιακό ακαδημαϊκό αποτέλεσμα.

Αλλά το μερτικό ευθύνης τους στο να φτιάξουν ανθρώπους με Α κεφαλαίο το πήραν στα σοβαρά και αυτό τους ανταποδίδεται με το σίγουρο βλέμμα των παλιών μαθητών τους που τρέχουν να τους αγκαλιάσουν, να τους σφίξουν το χέρι.

Είναι οι εκπαιδευτικοί που βλέπουν παιδιά να τρώνε λίγο και να παίρνουν από το σχολικό γεύμα στο σπίτι, λέγοντας «αρέσει στην μαμά, κυρία», που ακούνε πολύ συχνά από παιδιά με πανέξυπνα μάτια και μυαλό ξουράφι, “δεν καταλαβαίνω τίποτα”, που διαβάζουν στις εκθέσεις «μου αρέσει το σχολείο γιατί εδώ ανάβει το καλοριφέρ». Είναι οι εκπαιδευτικοί που όταν απαιτούν υπολογιστές, φωτοτυπίες και όλα τα αναγκαία για το μάθημα, ακούνε “αυτό δεν γίνεται, δεν φτάνουν τα λεφτά”.

Φυσικά, λεφτά δεν υπάρχουν, μόνο σε ό,τι αφορά στην ουσιαστική στήριξη γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.  Κατά τα άλλα, και για μια σειρά ζητήματα και στους χώρους της παιδείας, γίνεται «πάρτι εκατομμυρίων» στις πλάτες των πολλών.

Αυτές τις προτεραιότητες τις πληρώνουμε καθημερινά και με κόστος για τον λαό μας, για τον κόσμο της εκπαίδευσης. Και μάλιστα όχι μόνο από τη σκοπιά της υποβάθμισης της μόρφωσης αλλά και με αίμα, με θανάτους, με τραυματισμούς μαθητών.

Γι’ αυτό το λόγο, οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουνε, οι υπουργοί παιδείας μπορεί να έρχονται και να παρέρχονται, αλλά τα αντιδραστικά νομοσχέδια παραμένουν στο συρτάρι, περιμένοντας να ψηφιστούν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ίδιες και απαράλλακτες είναι οι απαντήσεις που δίνουν διαχρονικά οι υπουργοί παιδείας στον κόσμο της εκπαίδευσης που διεκδικεί τα αυτονόητα.

Από τη μία, ο Φίλης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να λέει προκλητικά, ότι «τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών από τις ανάγκες», ότι «είχαμε σπατάλη δυνάμεων και πιστώσεων». Από την άλλη, η Κεραμέως να υποστηρίζει προκλητικά ότι δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία, “αν υπάρχουν να μου το πείτε”….

Διοικητής Νοσοκομείου προτείνει κατάργηση της δημόσιας υγείας και ιδιωτικά ασθενοφόρα στο πρότυπο των delivery

 

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και τους κοιτά καθαρά στα μάτια.

 

Εκλογές 2023: Social Media και προεκλογική εκστρατεία / Πώς επηρεάζουν τους Έλληνες ψηφοφόρους!

Γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία της οργάνωσης της πάλης ενάντια σε μια από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση. Γνωρίζουν επίσης, όμως, ότι και στους χώρους της εκπαίδευσης, “χέρι βοηθείας” ακόμα και στην κυβέρνηση της ΝΔ έδωσαν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΝΔ (λογικό), αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη μεριά, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας ήταν και είναι το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ βρέθηκε δίπλα στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των χιλιάδων εκπαιδευτικών μέσα και έξω από τη Βουλή, στήριξε τα δίκαια αιτήματά τους. Κατέθεσε εκατοντάδες Ερωτήσεις, με βάση καταγγελίες φορέων της Εκπαίδευσης, με βάση αιτήματα και διεκδικήσεις Συλλόγων και ΕΛΜΕ για κτιριακά προβλήματα, για τις ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικούς, για την τραγική κατάσταση στην Ειδική Αγωγή, τα Νηπιαγωγεία κ.ά. Κατέθεσε τροπολογίες για μεγάλα προβλήματα, όπως της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, για την κατοχύρωση του ωραρίου των νηπιαγωγών, για την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Η κυβέρνηση της ΝΔ απέρριψε αυτές τις δίκαιες διεκδικήσεις, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «ποίησαν την νήσσαν» και αυτό γιατί ως κυβέρνηση ψήφισαν και στήριξαν αυτό το αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο. Το “Φανερό” και “Κρυφό” πρόγραμμα διακυβέρνησης 2023-2027 της ΝΔ στην παιδεία

          Το ΚΚΕ δεν φοβάται, δεν τα χάνει, δεν υποκύπτει σε κανένα αρνητικό συσχετισμό. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε να αντιπαλέψουμε κυβέρνηση με ποσοστό γύρω στο 40%.

Εγγύηση γι’ αυτό είναι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί κάθε ψήφος στο ΚΚΕ επιστρέφει πίσω στον λαό και τους αγώνες του. Όπως συμβαίνει και τώρα σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές όπου κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές πρωτοστατούν για να μην αρπάξουν οι τράπεζες και τα κοράκια τα σπίτια των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Τώρα είναι η ώρα, το θετικό βήμα ενίσχυσης του ΚΚΕ να συνεχιστεί!

Γιατί είναι δοκιμασμένο στην πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων πραγματικών αναγκών κόντρα στις προτεραιότητες του νέου Υπερ-Μνημόνιου, του Ταμείου Ανάκαμψης και στις διάφορες αντιλαϊκές κοστολογήσεις, όπου το μόνο που δεν υπολογίζεται είναι τελικά ο άνθρωπος.

Γιατί ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ότι δυναμώνει η πάλη που θα αναγκάζει τον όποιο επίδοξο υπουργό παιδείας της κυβέρνησης της ΝΔ, να σκέφτεται δυο και τρεις φορές την επιβολή αντιδραστικών μέτρων.

Γιατί ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ουσιαστική στήριξη στην καθημερινή μορφωτική προσπάθεια για τα σύγχρονα παιδαγωγικά ποιήματα που γράφονται στους δρόμους και τις σχολικές τάξεις!

Στις 25 Ιούνη, η απόφαση για ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυνατή και αταλάντευτη.  Γιατί στα δύσκολα που έρχονται, το μοναδικό κόμμα που θα βρίσκεται 100% με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και με τα δίκαια αιτήματά τους, είναι το ΚΚΕ. Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, το μέλλον και η προοπτική για τους πολλούς!

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω