ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οι τριετίες που είχαν εξαγγελθεί από τον Κ. Μητσοτάκη μπαίνουν στον πάγο / Δεν θα “ξεπαγώσουν”, αλλά θα “παγώσουν” για άλλα δύο χρόνια!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι τριετίες που είχαν εξαγγελθεί από τον Κ. Μητσοτάκη μπαίνουν στον πάγο: Μετά από δύο χρόνια και αν / Δεν θα “ξεπαγώσουν”, αλλά θα “παγώσουν” για άλλα δύο χρόνια.

Φαίνεται ότι το “ξεπάγωμα” των τριετιών, δηλαδή το επίδομα προϋπηρεσίας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι με τον κατώτατο μισθό μέχρι το 2012, είναι όνειρο θερινής νυκτός.

“Πάγωμα”, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, των τριετιών στους μισθούς των εργαζομένων, όπως προκύπτει από την εαρινή έκθεση της Επιτροπής και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατέθεσε η κυβέρνηση μετά τη διάλυση της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι βασική προϋπόθεση για το “ξεπάγωμα” των τριετιών είναι το ποσοστό ανεργίας σε μέση ετήσια βάση να είναι κάτω από το επίπεδο του 10%. Μάλιστα, το Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατατέθηκε στην Κομισιόν προέβλεπε ότι οι κατώτατοι μισθοί τριετιών στον ιδιωτικό τομέα θα “ξεπαγώσουν” το 2027, καθώς εκτιμούσε ότι η ανεργία θα πέσει κάτω από το επίπεδο του 10% στη χώρα μας το 2026 και συγκεκριμένα στο 9,8%.

Δημοφιλή!!  Αναρτήθηκαν οι Δικαιούχοι των Προγραμμάτων ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για το 2024: Στήριξη της Αγροτικής Οικογένειας και των Πληγεισών Περιοχών

Eurostat – Αγοραστική δύναμη: Στην προτελευταία θέση, λίγο πιο πάνω από τη Βουλγαρία η Ελλάδα – Ο ανειδίκευτος εργάτης αμείβεται καλύτερα από τον προσοντούχο εκπαιδευτικό!!

Οι τριετείς θητείες

Πάντως, ακόμη και αν “ξεπαγώσουν” οι τριετίες, δεν αποκλείεται οι αυξήσεις 10% ανά τριετία να αρχίσουν να μετρούν από εκείνη τη χρονική περίοδο και όχι από το 2012 που “πάγωσαν”. Σημειώνεται επίσης ότι μετά τη νέα αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ μεικτά, οι αποδοχές με τις παγωμένες τριετίες έχουν διαμορφωθεί ως εξής

Όσοι έχουν προϋπηρεσία 0-3 ετών μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 λαμβάνουν 780 ευρώ σε μηνιαία βάση
Όσοι έχουν προϋπηρεσία 3-6 ετών μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 λαμβάνουν 858 ευρώ μηνιαίως.
Όσοι έχουν προϋπηρεσία 6-9 ετών έως τον Φεβρουάριο του 2012 λαμβάνουν 936 ευρώ μηνιαίως
Όσοι έχουν προϋπηρεσία 9 ετών και άνω έως τον Φεβρουάριο του 2012: 1 014 ευρώ μηνιαίως

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω