people 5306374 1280

Έρευνα / Στοιχεία για τις άγνωστες επιπτώσεις της πανδημίας COVID σε μαθητές!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στοιχεία για τις άγνωστες επιπτώσεις της πανδημίας COVID σε μαθητές / Η πανδημία COVID-19 έχει σημαντικές και πολυποίκιλες επιπτώσεις στα παιδιά σχολικής ηλικίας, πέραν των άμεσων επιπτώσεων στην υγεία που προκαλεί το ίδιο το ιός.

Νέα στοιχεία από την Ευρώπη μας έδωσε ο ΠΟΥ που δείχνουν τόσο θετικές όσο και αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID, ιδίως στα παιδιά σχολικής ηλικίας, σε 13 από τις 53 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε αυξημένη κατανάλωση γλυκών, αυξημένος χρόνος μπροστά σε οθόνες, μειωμένος χρόνος δραστηριότητας και μεγαλύτερη συχνότητα κατανάλωσης σπιτικού φαγητού.

Μια διάλεξη καθηγητή / Καταπληκτικό μάθημα – στάση ζωής!!!

Η πανδημία COVID-19 είχε σημαντικές και πολύπλευρες επιπτώσεις στα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι οποίες υπερβαίνουν τις άμεσες επιπτώσεις του ιού στην υγεία.

Ενώ η έρευνα του ΠΟΥ σχετικά με τις μακροπρόθεσμες συνέπειες βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν προκύψει αρκετές απρόβλεπτες επιπτώσεις.

Θεραπευτικό video game για παιδιά με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (ΔΕΠΥ)

Ακολουθούν ορισμένα βασικά ευρήματα από τις διαθέσιμες έρευνες.

  • Απώλεια μάθησης: Το κλείσιμο σχολείων και οι διαταραχές στα εκπαιδευτικά συστήματα έχουν οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες μάθησης μεταξύ των μαθητών. Οι παρατεταμένες περίοδοι απομακρυσμένης μάθησης έχουν οδηγήσει σε ανισότητες στην πρόσβαση στην εκπαίδευση, με τους μειονεκτούντες μαθητές να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες προκλήσεις. Μελέτες έχουν δείξει μείωση των ακαδημαϊκών επιδόσεων, ιδίως στα μαθηματικά και την ανάγνωση, καθώς και αύξηση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων.
  • Επιπτώσεις στην ψυχική υγεία: Η πανδημία έχει επιβαρύνει την ψυχική υγεία των παιδιών. Η απομόνωση, η έλλειψη κοινωνικής αλληλεπίδρασης, η διαταραχή της ρουτίνας και το άγχος σχετικά με τον ιό έχουν συμβάλει σε αυξημένα επίπεδα άγχους, κατάθλιψης και ανησυχίας μεταξύ των παιδιών σχολικής ηλικίας. Η έρευνα έχει επισημάνει την έξαρση των προβλημάτων ψυχικής υγείας και την ανάγκη για αυξημένες υπηρεσίες υποστήριξης.
  • Προκλήσεις κοινωνικής ανάπτυξης: Η απουσία προσωπικής σχολικής εκπαίδευσης και οι περιορισμένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις έχουν επηρεάσει την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Έχουν χάσει ευκαιρίες για αλληλεπιδράσεις με συνομηλίκους, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και συναισθηματική ρύθμιση. Αυτό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στις κοινωνικές τους σχέσεις και στη συνολική τους ευημερία.
  • Διατροφικές ανησυχίες: Το κλείσιμο των σχολείων έχει διαταράξει την πρόσβαση σε σχολικά γεύματα και διατροφικά προγράμματα για πολλά παιδιά που εξαρτώνται από αυτά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της επισιτιστικής ανασφάλειας και των διατροφικών ελλείψεων μεταξύ των ευάλωτων πληθυσμών.
  • Αυξημένη καθιστική συμπεριφορά: Η απομακρυσμένη μάθηση και οι περιορισμένες υπαίθριες δραστηριότητες έχουν συμβάλει σε έναν πιο καθιστικό τρόπο ζωής μεταξύ των παιδιών σχολικής ηλικίας. Τα μειωμένα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας έχουν επιπτώσεις στη συνολική υγεία, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου παχυσαρκίας και συναφών προβλημάτων υγείας.
  • Ανισότητες και χάσματα επιδόσεων: Η πανδημία έχει επιδεινώσει τις υφιστάμενες ανισότητες και τα χάσματα επίδοσης στην εκπαίδευση. Μαθητές από χαμηλό εισόδημα, περιθωριοποιημένες κοινότητες και όσοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην τεχνολογία αντιμετώπισαν μεγαλύτερες προκλήσεις στην πρόσβαση στην εξ αποστάσεως μάθηση και στους πόρους. Αυτές οι ανισότητες έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τα εκπαιδευτικά χάσματα και να επιδεινώσουν τις υφιστάμενες κοινωνικές ανισότητες.
Δημοφιλή!!  Μέτρα προστασίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα / ΥΠΕΣ

Οι συνεχιζόμενες μελέτες διερευνούν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας στην εκπαίδευση, την ψυχική υγεία και τη συνολική ευημερία των παιδιών.

Νέος οδηγός ασφάλειας των παιδιών στο Netflix για γονείς!!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω