ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ή ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Της Ζέρβα Ευαγγελίας

ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ή ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια δασκάλα από ένα νησί απέναντι από την Τουρκία με  37 χρόνια υπηρεσίας η οποία  διάβασε μία προκήρυξη βασισμένη σ’ έναν νόμο. Διάβασε, επίσης, ότι  η επιτροπή αξιολόγησης αποτελούνταν από αγαπημένους συναδέλφους. Και είπε: «Ωραία, ας κάνω την αίτησή μου. Δίκαια θα κριθώ. Έχω ένα καλό βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία, γιατί να μην δοκιμάσω; Άλλωστε, συνάδελφοι θα με κρίνουν.»  Απευθύνθηκε και στον φίλο αιρετό της καρδιάς της κι εκείνος της είπε: «Καλά κάνεις».

Δεκαπέντε μερόνυχτα μάζευε, φωτοτυπούσε, ανακάτευε, τηλεφωνούσε (κάνει αυτό να το βάλω;) διάλεγε από τον φάκελο και η γάτα κι ο σκύλος του σπιτιού την κοίταζαν αναμαλλιασμένη  να ψάχνει χαρτιά. Ξενυχτούσαν κι αυτά, τι να κάνουν. Τότε διαπίστωσε ότι της χρειαζόταν κι άλλες βεβαιώσεις να στηρίξουν τις πρώτες και ξεκίνησε νέο αγώνα. Τηλέφωνα στα Πανεπιστήμια, τους φορείς κι όλα τα συναφή για να είναι η αίτηση πλήρης. Μετά από μία ολόκληρη μέρα και μια νύχτα να ανεβάζει τα δικαιολογητικά της στην πλατφόρμα ξαπλώθηκε φαρδιά πλατιά στο κρεβάτι παρέα  με τον σκύλο και τη γάτα νηστικούς και σκέφτηκε με ικανοποίηση: «Τα κατάφερα!!!»

Όργια στις συνεντεύξεις διευθυντών – Απίστευτες ιστορίες

Έλα όμως που δεν είχε καταφέρει τίποτα!!! Σφαγή… Όχι κυρία μου, που μου θες  να σου μοριοδοτήσουμε και τη συμμετοχή του σχολείου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Τι  είναι καινοτόμο πρόγραμμα; Σιγά, κάθε μέρα σε τέτοιες εβδομάδες συμμετέχουμε. Τι πράγμα; Συμμετείχες σε πανελλήνιο διαγωνισμό; Πλάκα κάνεις; Πού το γράφει αυτό; Ακολουθεί η παρακάτω συνομιλία:

-Ντριν!!! Ναι παρακαλώ!

-Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών εκεί, ξέχασα τα Ελληνικά μου.

-Μα κυρία μου, μιλάτε;

-Διαβάζω όμως;

-Μάλλον…

-Ναι σωστά δασκάλα είμαι θα ξέρω!

Με αυτά και με άλλα πολλά 6 μοριοδοτούμενα κριτήρια  αποχαιρέτησαν τον φάκελο της δασκάλας, γιατί τι να τα κάνει;

Βέβαια πριν το κάνει αυτό έκανε μια ένσταση ξαναμάζεψε χαρτιά και παραχαρτιά. Το αποτέλεσμα; Βρέθηκε ένας λογικός άνθρωπος στο συμβούλιο που είπε «μήπως»; Αλλά τον έφαγε κι αυτόν η μαρμάγκα.

Τη θέση την πήρε… Αλήθεια, ποιος την πήρε; Να ζήταγε τον φάκελο όποιου την πήρε; Λες να είχε κάθε εβδομάδα συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας; Και φυσικά η δασκάλα αποχαιρέτησε την Αλεξάνδρεια που έχασε κι έκλαψε πικρά.

Ο αγαπημένος της αιρετός τον οποίο είχε πολλάκις βοηθήσει στο μάζεμα των ψηφαλακίων δεν είχε άποψη διότι όπως είπε δεν τα ξέρεις αυτά. Αυτά; Ποια αυτά; είπε κι εκείνη η καημένη. Εδώ δεν έπρεπε να συμμετάσχει η πρόεδρος που βρισκόμαστε σε διαδικασία ΕΔΕ; Τι μου λες;. Η απάντηση του αιρετού της καρδιάς της: « Έλα τα τώρα που ζεις;»

Ζήσανε αυτοί καλά και μεις καλύτερα! Για τη δασκάλα δεν έχω νέα! Να τρέχει άραγε στους δικηγόρους;

Η Ξεφτίλα της συνέντευξης στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών – Οι κολλητοί, οι “του κόμματος” και τα κακά παιδιά

Εικόνα1 1 Εικόνα2 1

 

Εικόνα3 Εικόνα4

 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : 1998-1999 η οποία μοιράστηκε σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου με εποπτεύοντα φορέα τον Σχολικό Σύμβουλο και διδάχθηκε σαν βοηθητικό εγχειρίδιο στην ευέλικτη ζώνη.

 

Εικόνα5

 

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ  ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΄΄ΣΑΜΟΣ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΕΛΑ΄΄

 

Εικόνα6

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

 

Εκλογές 2023: Δεν ξέρεις τι να ψηφίσεις; Εφαρμογή What2Vote – Δείχνει τη θέση σας στο πολιτικό τοπίο!!

 

Χρονοδιαγράμματα για Πρωτοβάθμια – Δευτεροβάθμια: Πότε κλείνουν τα σχολεία & πότε ξεκινούν οι εξετάσεις!

 

 

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω