The Swimmers

The Swimmers: Από τις βάρκες των προσφύγων στο Netflix: Η Σάρα Μαρντίνι δικάζεται στη Λέσβο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

H μία από τις δύο αδελφές Μαρντίνι (οι Σύριες πρόσφυγες κολυμβήτριες, στις ζωές των οποίων βασίστηκε το «The Swimmers» του Netflix) δικάζεται στην Ελλάδα για «διακίνηση προσφύγων και κατασκοπεία».

Το καλοκαίρι του 2015, οι αδελφές Σάρα και Γιούσου Μαρντίνι επιβιβάστηκαν μαζί με 18 ακόμα Σύριους πρόσφυγες από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα. Στα ανοιχτά του Αιγαίου, η βάρκα τους έπαθε βλάβη. Τα δύο κορίτσια, αθλήτριες κολύμβησης στη χώρα τους, κολύμπησαν σπρώχνοντας τη βάρκα σε ασφαλή ακτή της Λέσβου.

Μετά από μήνες οι αδελφές Μαρντίνι βρήκαν άσυλο στην Γερμανία, όπου συνέχισαν την προπόνησή τους, η Γιούσου πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο και του Ρίο και η ιστορία τους έγινε διάσημη μέσω της ταινίας «The Swimmers» που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο και τώρα προβάλλεται στην πλατφόρμα του Netflix.

Δημοφιλή!!  Μέτρα προστασίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα / ΥΠΕΣ

Νέα διαδικτυακή απάτη – Καμπανάκι από CSI Institute GR

 

Συμμετέχει εθελοντικά σε μία οργάνωση, όμως βρίσκεται κατηγορούμενη για συμμετοχή σε εγκληματικό δίκτυο που διακινεί μετανάστες. Οι περισσότεροι συμφωνούν πως είναι μία προσπάθεια ποινικοποίησης του κύματος αλληλεγγύης που είχε αναπτυχθεί στα νησιά.

Εκπαιδευτικό Υλικό για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας / Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών, αλλά και των παιδιών προσφύγων

Η ιστορία γίνεται βιβλίο κι επίσης ταινία, με τον τίτλο The Swimmers, η οποία κάνει πρεμιέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο διεθνές φεστιβάλ του Τορόντο και σήμερα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix. Τεσσεράμισι χρόνια μετά τη σύλληψη της μεγάλης αδερφής, η διερεύνηση της υπόθεσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η ίδια και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης παραμένουν δικαστικά όμηροι. Υπό τον φόβο παραγραφής, τα πλημμελήματα διαχωρίζονται και η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στη Λέσβο, εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω