κεραμεως scaled

Νίκη Κεραμέως στο Καλημέρα Ελλάδα για διορισμούς και γραπτό ΑΣΕΠ – πολύτεκνους, κοινωνικά κριτήρια

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στο Καλημέρα Ελλάδα, ρωτήθηκε πόσες είναι αυτές οι ανάγκες που καλύπτουν οι αναπληρωτές κάθε χρόνο, βάσει των οποίων θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί.

Η υπουργός Παιδείας απέφυγε να απαντήσει πως κάθε χρόνο προσλαμβάνονται χιλιάδες αναπληρωτές καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ δεν γνώριζε(!) πόσοι θα είναι τελικά αυτοί οι διορισμοί. Απαντήσεις δε δόθηκαν ούτε για το νέο σύστημα διορισμών που επεξεργάζεται εδώ και καιρό όπως ακούμε το υπουργείο Παιδείας, ούτε εάν θα επανέλθει ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Ειπώθηκε μόνο ότι «Η επεξεργασία νομοσχεδίων γίνεται μετά από συζήτηση. Άρα, ετοιμάζεται ένα νέο σύστημα διορισμών, όταν θα είμαστε στη θέση να μιλήσουμε για αυτό, θα μιλήσουμε αναλυτικά όπως κάναμε το προηγούμενο διάστημα»

Σχετικά με την συνέντευξη αυτή μας άρεσε η ανάρτηση της συναδέλφισσας Στέλλας Φαρμάκη την οποία και παραθέτουμε:

Την στριμώξανε σήμερα την Υπουργό στον Παπαδάκη Ant1. Ρωτούσανε πόσα οργανικά κενά υπάρχουν στην εκπαίδευση σήμερα, στα οποία πρέπει να γίνουν μόνιμοι διορισμοί, και εκείνη έλεγε έχουν καλυφθεί παρά πολλά κενα με 25.000 μόνιμους διορισμούς, αλλά στο μέλλον θα πρέπει να γίνουν και άλλοι. Και τη ρωτάνε σε ποια κενά υπόσχεστε να γίνουν και άλλοι αφού λέτε ότι έχουν καλυφθεί τα περισσότερα κενά. Και λέει θα πρέπει να συσταθούν νέα οργανικά κενά, καθώς δεν έχει επικαιροποιηθεί εδώ και χρόνια το πλαίσιο. Άρα της λένε δεν ξέρετε πόσα κενά υπάρχουν τώρα πραγματικά στα σχολεία, δεν έχει εικόνα η κυβέρνηση σας για τα πραγματικά κενά στα οποία θα έπρεπε σήμερα να υπάρχει μόνιμο προσωπικό; Η κασέτα δεν είχε απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα (αφού δεν έχει γίνει χαρτογράφηση- ούτε βέβαια σύσταση νέων οργανικών κενών), βρέθηκε προ εκπλήξεως και άρχισε η ταινία να κλωτσάει. Για τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ επίσης στριμώχτηκε καθώς της είπαν ότι υπάρχουν αναπληρωτές που εξυπηρετούν χρόνια ανάγκες σε όλη τη χώρα, έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές(δεδομένου του προσοντολογίου), κάποιοι έχουν επιτύχει ήδη σε γραπτό ΑΣΕΠ το 2008 και δεν έχουν διοριστεί και όλοι αυτοί θα πρέπει να μπουν ξανά σε διαδικασία γραπτού ΑΣΕΠ ενώ έχουν προσφέρει και αποδείξει. Η κασέτα είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει γραπτός διαγωνισμός, τα νομοσχέδια έρχονται μέσα από συζητήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη και δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Πάντως το επεξεργάζονται. *Εγώ πάλι απορώ πως μπορεί και αναπαράγει με απόλυτη ακρίβεια τις ίδιες δηλώσεις σε κάθε κανάλι και πόση έλλειψη αυτοσχεδιασμού υπάρχει όταν το δημοσιογραφικό ερώτημα γίνεται λίγο πιο περίπλοκο.

Δημοφιλή!!  Δυνατότητα κατάταξης αποφοίτων των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Ανάπτυξης σε Τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με κύριο αντικείμενο τις τουριστικές σπουδές

Προϋπολογισμός Υπουργείου Παιδείας για το 2023 – Αυξημένος κατά 239 εκατ. ευρώ

Δείτε τη συνέντευξη

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω