Βρετανικό Μουσείο: «Εποικοδομητικές συζητήσεις» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γλυπτά του Παρθενώνα: Επιβεβαιώνει «εποικοδομητικές συζητήσεις» το Βρετανικό Μουσείο

Ψηφιακή Πλατφόρμα Δωρεάν Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία

Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει «εποικοδομητικές συζητήσεις» με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ανώτεροι Έλληνες υπουργοί επιβεβαίωσαν τον περασμένο μήνα ότι οι μυστικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου του μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, και της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Η βρετανική Daily Telegraph ανέφερε σήμερα ότι έχει συνταχθεί μια συμφωνία με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου, πρώην υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή των Γλυπτών στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανταλλαγής.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι μια τέτοια διευθέτηση, η οποία στην πραγματικότητα θα είναι μια συμφωνία δανεισμού, ενδέχεται να συναφθεί σύντομα.

«Έχουμε δηλώσει δημόσια, επιδιώκουμε ενεργά μια νέα σύμπραξη για τον Παρθενώνα με τους φίλους μας στην Ελλάδα και καθώς μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά, οι εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίζονται», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Βρετανικό Μουσείο.

Ελεύθερη η είσοδος για εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς σε Μουσεία – Αρχαιολογικούς χώρους

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω