Το 2023 εισάγονται δυο νέες ψηφιακές υπηρεσίες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με δυο νέες ψηφιακές υπηρεσίες υγείας θα κάνει «ποδαρικό» στο 2023 το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για τις διαγνωστικές εξετάσεις και για τις βεβαιώσεις νοσηλείας, οι οποίες στις αρχές του νέου έτους θα αποκτήσουν ψηφιακή υπόσταση, με αποτέλεσμα να είναι εύκολα προσβάσιμες στους πολίτες μέσω υπολογιστή και κινητού.

Δημόσιοι υπάλληλοι – Εφάπαξ μαζί με την οριστική σύνταξη [πίνακες με τα ποσά]

Τι θα αφορούν οι υπηρεσίες

Οι δύο υπηρεσίες αφορούν σε εξετάσεις και βεβαιώσεις που πραγματοποιούνται τόσο σε δημόσιες, όσο και σε ιδιωτικές δομές υγείας. Τα αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων που θα παρέχονται ψηφιακά μέσω της νέας υπηρεσίας θα αφορούν σε περισσότερες από 400 εξετάσεις, κατά κύριο λόγο αιματολογικές και βιοχημικές.

Διαγνωστικές εξετάσεις και βεβαιώσεις νοσηλείας θα είναι διαθέσιμες ψηφιακά με δύο τρόπους: είτε μέσω της εφαρμογής MyHealth, είτε μέσω του gov.gr.

 

Οι νέες υπηρεσίες αποτελούν την επόμενη διεύρυνση του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας. Όπως και όλα τα έργα που αφορούν στον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, έτσι και οι νέες υπηρεσίες χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς είναι ενταγμένες στο Σχέδιο «Ελλάδα 2.0».

Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ - Εντός της εβδομάδας αναμένεται η έναρξη των αιτήσεων / αιτήσεις με βάση το ΑΦΜ του δικαιούχου

ΚΥΑ – Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα – 2023

Η εφαρμογή MyHealth

Η εφαρμογή MyHealth τέθηκε σε λειτουργία τον Αύγουστο του 2021 και στη σημερινή της εκδοχή αποτελεί το πρόπλασμα του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας. Αποστολή της είναι να δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να ανατρέχουν γρήγορα και εύκολα από το κινητό τους τηλέφωνο στο σύνολο του ιατρικού τους ιστορικού. Ήδη περισσότεροι από 320.000 πολίτες έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή.

 

Η ΗΔΙΚΑ βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA για την εφαρμογή MyHealth το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμες Λύσεις για την Υγεία» (Innovative Health Solutions) για τον δημόσιο τομέα

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω