Κρίσεις Διευθυντών: Πως θα λάβουν τα μόρια Μέντορες και Ενδοσχολικοί Συντονιστές..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η υπουργική απόφαση για τον μέντορα και τον ενδοσχολικό συντονιστή, δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου του 2022. Η τοποθέτηση στις θέσεις γίνεται με απόφαση-πράξη του Διευθυντή και καταγράφεται στο Βιβλίο Πράξεων με συγκεκριμένη ημερομηνία.

 

Μέχρι στιγμής δεν εχει υπάρξει εφαρμοστική εγκύκλιος της Υπουργικής απόφασης για το χρονοδιάγραμμα στους Διευθυντές σχολείων για τον ορισμό μεντόρων και συντονιστών.

 

Κρίσεις Διευθυντών: Πρόγραμμα (App) Υπολογισμού Μορίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

 

Ο νόμος 4823/2021 προβλέπει την μοριοδότηση των Μεντόρων και Ενδοσχολικων Συντονιστών για τις κρίσεις στελεχών με 0,50 μονάδες το έτος. Ενώ ο συγκεκριμένος νόμος λεει ότι: “Χρόνος διοικητικής ή υποστηρικτικής εμπειρίας βραχύτερος του έτους μοριοδοτείται με το ένα τέταρτο (1/4) της αντίστοιχης ετήσιας μοριοδότησης για κάθε τρίμηνο.

 

Δημοφιλή!!  ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΔΕ

Μικρότερος χρόνος του τριμήνου δεν υπολογίζεται. Η 28η Δεκεμβρίου 2022 είναι η τελικη ημερομηνία για τις αιτήσεις Διευθυντών.

 

ΥΠΑΙΘ: Για τη Συνέντευξη υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων 22-23

 

Όσοι εκπαιδευτικοί με τις παραπάνω θέσεις και καθήκοντα, ορίστηκαν με πράξη Διευθυντή λαμβάνουν τα μόρια που αντιστοιχούν για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που έχουν δηλαδή και βέβαια συμπληρωμένο τρίμηνο ενώ η βεβαίωση του Διευθυντή σχολείου μπορεί να πιστοποιήσει την τρίμηνη θητεία τους ώστε να κατατεθεί και να λάβουν τα αντίστοιχα μόρια που δικαιούνται.

 

Βέβαια, εδώ να θυμίσουμε τη θέση του κλάδου μέσω της ΔΟΕ για το θέμα μεντορων-ενδ.συντονιστων, που είναι απεργία -αποχή από ολες τις προαναφερθέντες διαδικασίες. 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω