Εισαγγελική παρέμβαση για ανάρμοστη συμπεριφορά καθηγητή – παρενοχλούσε μαθήτριες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε καταγγελία μαθητριών και μαθητών του 1ου ΓΕΛ Πανοράματος για ανάρμοστη συμπεριφορά καθηγητή τους. Σε προ ημερών ανακοίνωσή τους, τον κατήγγειλαν – μεταξύ άλλων  – ότι παρενοχλεί μαθήτριες εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος και γι’ αυτόν τον λόγο προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου.

 

Με εντολή εισαγγελέα παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προς την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της παράβασης καθήκοντος, όλα σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν τόσο οι καταγγέλλοντες όσο και οι γονείς τους, αλλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, μεταξύ αυτών και ο καταγγελλόμενος καθηγητής.

Βία στα σχολεία: Πλατφόρμα καταγγελιών για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ

Δημοφιλή!!  Επέκταση του Επιδόματος Μητρότητας και σε Νέες Κατηγορίες Εργαζόμενων Μητέρων: Ξέχασαν πάλι τις αναπληρώτριες μητέρες

 

Πανελλήνια Έρευνα 2022-2023 για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (για εκπαιδευτικούς)

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές του σχολείου έκαναν λόγο για απρεπή σχόλια, και «πράξεις όπως «αθώα» αγγίγματα και προσωπικές ερωτήσεις όπως για το αν γυμνάζονται». Ακόμη κατήγγειλαν ότι για τη συμπεριφορά του καθηγητή ήταν ενήμεροι οι υπόλοιποι καθηγητές και η διεύθυνση του σχολείου, χωρίς να κάνουν τίποτα.

 

Εισαγγελική παρέμβαση για ανάρμοστη συμπεριφορά καθηγητή στο ΓΕΛ Πανοράματος | 21/12/2022 | ΕΡΤ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω