Επίδομα-Μπόνους δύο μισθοί σε 50.000 δημοσίους υπαλλήλους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το μπόνους για όσους είναι παραγωγικοί θα φτάνει τους δύο μισθούς – Η ανταμοιβή παραγωγικότητας θα υπολογίζεται επί του βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης και δεν θα μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης

Επίδομα-Μπόνους δύο μισθοί σε 50.000 δημοσίους υπαλλήλους

Πάνω από 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν τους προσεχείς μήνες μπόνους παραγωγικότητας συνολικού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ καθώς αναμένεται να ενεργοποιηθεί ο νόμος για το πριμ επίτευξης στόχων.

Πρόκειται για τα άρθρα 23 – 27 του ν. 4940/2022 -«Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα»- που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Το μπόνους για όσους είναι παραγωγικοί θα φτάνει τους δύο μισθούς ενώ το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) θα δει αυξήσεις και αναδρομικά. Η ανταμοιβή παραγωγικότητας θα υπολογίζεται επί του βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης και δεν θα μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης κάθε υπαλλήλου ενώ θα υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών.

 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που δικαιούνται το μπόνους των δύο μισθών είναι:

  1. Οι δικαστικοί υπάλληλοι – Στόχος είναι η επιτάχυνση της έκδοσης των αποφάσεων της δικαιοσύνης.
  2. Οι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έτσι ώστε να διασφαλιστούν και να αξιοποιηθούν τα κονδύλια από κοινοτικά προγράμματα.
  3. Στελέχη του Ταμείου Ανάκαμψης για την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και αυστηρούς ελέγχους.
  4. Υπάλληλοι όλων των υπουργείων οι οποίοι όμως υλοποιούν συγκεκριμένους στόχους των ετήσιων σχεδίων δράσης στον τομέα τους όπως π.χ. η αναδιάρθρωση του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ - Εντός της εβδομάδας αναμένεται η έναρξη των αιτήσεων / αιτήσεις με βάση το ΑΦΜ του δικαιούχου

 

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΞΑΝΑ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!

 

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πως θα δοθεί οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ σε όλους τους ενστόλους σε ΕΛΑΣ και Λιμενικό. «Είναι μια ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης της Πολιτείας, με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού», είχε σχολιάσει ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ήδη άρχισε η εφαρμογή των εξαγγελιών της ΔΕΘ, καθώς για τις επόμενες μέρες έχουν δρομολογηθεί δεκάδες έκτακτες πληρωμές, όπως:

 

  • 250 ευρώ σε συνταξιούχους και αναπήρους ΟΠΕΚΑ, διπλάσιο ΚΕΑ και 1,5 δόση επιδόματος τέκνων.
  • Αυξήσεις και αναδρομικά εξαμήνου σε ιατρούς ΕΣΥ.
  • Εφάπαξ επίδομα 600 ευρώ στην Ελληνική Αστυνομία
  • Πληρωμή επιδόματος θέρμανσης 100-800 ευρώ ή 1.000 και 1.600 ευρώ για ορεινές περιοχές.
  •  Επιδότηση αγροτών για τα λιπάσματα.
  • Στεγαστικό επίδομα σε φοιτητές 1.500 ευρώ ετησίως ή 2.000 ευρώ για συγκατοίκηση -και αναδρομικά- αντί 1.000 ευρώ που ίσχυε.

Καλάθι του Άη Βασίλη: Ποια παιχνίδια θα περιλαμβάνει – Πότε ξεκινά

 

Συνεργασία Ζ. Μακρή – Μιχ. Παπαδόπουλου για εκπτώσεις εισιτηρίων ΚΤΕΛ σε εκπαιδευτικούς

 

Γ. Χαρούλης: Με το λαδι που πούλησε αγόρασε μουσικά όργανα στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

Δημοφιλή!!  Κρίση Στέγασης Εκπαιδευτικών στα Χανιά: Απαγορευτικό Κόστος Διαβίωσης

 

Άμεσα έρχονται και νέες, μόνιμες αυξήσεις αποδοχών σε εκατομμύρια συνταξιούχους και στις Ένοπλες Δυνάμεις για νυχτερινή απασχόληση, αναγνώριση πενταετίας κ.λπ.

 

Οι σκέψεις για το 2023

Αναλόγως των εξελίξεων στο μέτωπο της ακρίβειας, στο ζύγι μπαίνουν και άλλα έκτακτα μέτρα στήριξης, από 1ης Ιανουαρίου και μετά:

Food Pass ή Super Market Pass, δηλαδή το σχέδιο που πρώτο αποκάλυψε προ μηνών το «business stories», για μια νέα μηνιαία ή τριμηνιαία «επιταγή ακρίβειας» που θα λαμβάνεται ως άυλη ψηφιακή κάρτα ύψους μέχρι 50 ευρώ τον μήνα, μόνο για ευάλωτους με βάση αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για όσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός. Σχεδιάζεται να συνδεθεί μόνο με τις ανάγκες διατροφής ή κάποιων  βασικών ειδών διαβίωσης, για τους πρώτους μήνες του 2023.

Επέκταση της επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης κατά 20-25 λεπτά το λίτρο για τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο, εκτός αν η τιμή διάθεσης υποχωρήσει σε κανονικά (περσινά) επίπεδα.

Νέο σύστημα επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος, αλλά και αλλαγές στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τεθεί προς εξέταση και η μόνιμη επαναφορά της ειδικής έκπτωσης που ίσχυε στο ρεύμα για τους πολύτεκνους (από 4 παιδιά και πάνω), αλλά καταργήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας Σταθάκη το 2018.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω