food Pass E-wall

Food Pass: Μέσω gov.gr το νέο voucher τροφίμων

Δυο Υπουργοί έχουν φωτογραφίσει μέχρι τώρα το Food Pass

Το αποκαλούμενο Food Pass αναμένεται να δοθεί στα νοικοκυριά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, καθώς για εφέτος ο «λογαριασμός» των επιδομάτων έχει κλείσει με το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ που θα δοθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου σε περίπου 2,4 εκατομμύρια δικαιούχους.

 

Το ποσό της επιδότησης που πιθανότατα θα φτάνει έως και τα 100 ευρώ, θα αφορά στα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» ενώ, η χορήγηση του Food Pass θα γίνει βάσει αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων, ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση και το ύψος του ετήσιου εισοδήματος.

 

Προτεραιότητα, επίσης, για το Food Pass θα δοθεί στις οικογένειες με παιδιά και, μάλιστα, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, θα υπάρξουν και ανάλογες προσαυξήσεις στην επιδότηση. Οι τελικές αποφάσεις για το Food Pass, βέβαια, θα ληφθούν στις αρχές του 2023.

Μέσω gov.gr οι αιτήσεις

 

Food Pass: Πώς θα δοθεί

Το πιθανοτερο, θα δοθεί με αίτηση σε πλατφόρμα του gov.gr και πίστωση του ποσού σε ψηφιακή κάρτα στο κινητό.

Δημοφιλή!!  Έρευνα ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την Gen Z: Γενιά με προσόντα και αξίες, αλλά χωρίς ελπίδα

Food Pass: Πώς θα κάνετε αίτηση

Η αίτηση θα γίνεται στο vouchers.gov.gr και για την είσοδο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα απαιτούνται οι προσωπικοί κωδικοί Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητά να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας:

  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

 

Food Pass: Δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι θα επιλεχθούν με εισοδηματικά κριτήρια, προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες με παιδιά. 

Αναμένεται να υπάρχουν, επίσης, περιουσιακά κριτήρια βάσει της δήλωσης Ε9 για την αξία των ακινήτων που κάνει κάθε δικαιούχος.

Food Pass: Ποσό 

Το ποσό του νέου voucher θα κυμαίνεται μεταξύ 100-150 ευρώ, ενώ θα υπάρξουν και αναλογικές προσαυξήσεις στην επιδότηση.

 

dikaiologitika.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

trending:

Κύλιση στην κορυφή