joshua rawson harris KRELIShKxTM unsplash

Γίνεται άραγε να ακούσεις την Κεραμέως μια φορά να μιλάει και να μην εξοργιστείς;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Του συναδέλφου νεοδιόριστου εκπαιδευτικού Μαυρίδη Θοδωρή

Βγήκε η Υπουργός στην κρατική τηλεόραση και μίλησε για την βία στα σχολεία και πως θα αντιμετωπιστεί.

Την στιγμή που παραιτήθηκε καθηγητής από ΕΠΑΛ μη αντέχοντας τη βίαιη κατάσταση που βίωνε, όπως κατήγγειλε ο ίδιος. Την περίοδο που μαθητές και φοιτητές βγαίνουν καθημερινά σε κινητοποιήσεις και αντιμετωπίζουν ωμή δολοφονική κρατική βία, όταν σε κάθε κινητοποίηση σωματείων, συλλογικοτήτων και κατοίκων η αστυνομία χτυπάει και τρομοκρατεί, από τα Εξάρχεια με τον ξυλοδαρμό του γονέα μπροστά στα παιδιά του και των κατοίκων της γειτονιάς, μέχρι τον Κολωνό και την Θεσσαλονίκη, η βία του κράτους είναι ασταμάτητη.

Ξύλο και χημικά στους απεργούς της Μαλαματίνας, τραμπουκισμός και καταστολή μέχρι και στις συναυλίες και μετά την συναυλία του Θ.Παπακωσταντίνου, σειρά είχε και η συναυλία του ΛΕΞ στο Καυτατζόγλειο όπου με το τέλος της, η αστυνομία μπούκωσε χημικά όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από την βία της Κυβέρνησης. Από την καταστολή μέσα στην καραντίνα όπως περιστατικά στην Νέα Σμύρνη, στα Εξάρχεια και τα Σεπόλια μέχρι την τουριστική επιδρομή των ΜΑΤ στα νησιά να ξυλοφορτώσουν λίγο και τους νησιώτες. Έρχεται τώρα η Κεραμέως να μας μιλήσει για την βία, όταν πριν τρία χρόνια, τέτοιες μέρες, για την 28 Οκτωβρίου σε εκείνο το απίστευτα ανιστόρητο μήνυμα της, δεν αναφέρθηκε στην ναζιστική Γερμανία και τον Φασισμό αλλά στις δυνάμεις του μίσους και της βίας.

Κάθισε και μέτρησε τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σαν μπακάλισσα. Όχι πως θα την ενδιέφερε, αλλά πιστεύω δεν γνωρίζει καν, πως μια ψυχολόγος αλλάζει κάθε μέρα σχολείο με εκατοντάδες παιδιά και φυσικά δεν είναι σταθερή στα σχολεία που πηγαίνει αλλά κάθε χρόνο προσλαμβάνεται και άλλη σε αυτά τα σχολεία. Οι μη σταθερές δομές γυρολόγων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργούν που δεν προλαβαίνουν να μάθουν ούτε τα ονόματα των μαθητών είναι η λύση της Κεραμέως.

Δημοφιλή!!  Πατρέας για διορισμούς με σχόλια e-wall - Νούμερο στην τύχη, κατανομή στο περίπου, μείωση στο συνολικό αριθμό εργαζομένων στην εκπαίδευση

Αναφέρθηκε και στην περίπτωση του παιδοβιασμού της 12χρονης στον Κολωνό και ξέπλυνε σαν καλό πλυντήριο την υπόθεση αφού δεν αναφέρθηκε στις σχέσεις των βιαστών με το κράτος, την εκκλησία την αστυνομία κλπ και την συγκάλυψη από το πολιτικό σύστημα (όπως και στην περίπτωση του Λιγνάδη), αλλά κατά την διάρκεια της εκπομπής και όσο μιλούσε η Κεραμέως, τίτλοι στην οθόνη ήταν τα λόγια της Υπουργού που παρουσίαζαν την μητέρα σαν φταίχτη που έκρυβε ένα πρόβλημα: «Η μητέρα έλεγε πως το παιδί είναι άρρωστο, για να δικαιολογεί τις απουσίες».

Μίλησε για τις φοιτητικές εστίες αλλά εκεί δεν είπε κουβέντα για την βία των αστυνομικών. Το Υπουργείο της τρία χρόνια τώρα έχει αποφασίσει να δέρνουν τα ΜΑΤ μέρα νύχτα τους φοιτητές και η Κεραμέως αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό «εγκληματικής οργάνωσης» στις φοιτητικές εστίες όπου με πρόσχημα αυτό δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν μέσα στην νύχτα στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου, τρομοκρατώντας αδιάκριτα κόσμο σπάζοντας πόρτες φοιτητών, προπηλακίζοντας και χτυπώντας φοιτήτριες και φοιτητές. Όλο αυτό κατέληξε σε ανταλλαγή πυροβολισμών μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο δίπλα από αίθουσες και αμφιθέατρα, 9:30 το πρωί, ώρα προσέλευσης φοιτητών και εργαζομένων. Αυτό βγήκε και εκθείασε η Κεραμέως, το οποίο όπως τόνισε μπόρεσε να γίνει μόνο επειδή καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο.

Αλλά πως να μιλήσει μια Υπουργός για την βία στην κοινωνία όταν αυτή η βία προκύπτει από τις πολιτικές επιλογές της;

Πως θα μπορούσε να αναφέρει η Κεραμέως τις πραγματικές αιτίες όταν η ίδια της η Κυβέρνηση τις δημιουργεί. Πως να μην υπάρχει βία στα σχολεία, στην οικογένεια, στην κοινωνία όταν υπάρχει φτώχεια, ανεργία και καταπίεση και κρατική καταστολή σε κάθε ίχνος αντίδρασης.

Όταν οι κατευθύνσεις για τα δημόσια σχολεία μας είναι να γίνουν σαν της Αμερικής, ιδιωτικοποιημένα, ταξικά κατηγοριοποιημένα όπου ο κάθε μαθητής/τρια θα είναι μόνος/η σε έναν αγώνα επιβίωσης, τότε είναι λογικό τα σχολεία μας να αποκτήσουν μέχρι και ανιχνευτές μετάλλων, όπως και στην Αμερική.

Δημοφιλή!!  Άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη: Ιστορική Αμνησία, Απόγνωση και Ψεύτικες Ελπίδες

Μίλησε και για άλλα θέματα όπως για το ότι δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία παρά μόνο έκτακτα και πόσο τέλεια λειτουργούν τα πράγματα στην εκπαίδευση με τους νόμους της. Κάπου εκεί ρωτήθηκε και τι θα γίνει με τις αίθουσες σε πανεπιστήμια που δεν χωράνε οι φοιτητές και έπεσε ο άτυχος φοιτητής από το παράθυρο, αυτή μίλησε για ένα πλάνο μεταφοράς των πανεπιστημίων μακριά από την πόλη στο Αεροδρόμιο.

Μαζί με το μετρό μάλλον θα αποκτήσουν και τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης περισσότερες αίθουσες. Αυτό βέβαια το κάνει συχνά, να δίνει άμεσες λύσεις σε προβλήματα. Όταν την ρώτησαν σε άλλη συνέντευξη «τι θα γίνει με τους αναπληρωτές στα νησιά και σε άλλες περιοχές που δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους;», αυτή απαντούσε ότι μπορούν να μαζέψουν μόρια και να ανέβουν μισθολογικά (λίγα ευρώ), κάποτε στο μέλλον. Απορώ πώς δεν πρότεινε να πάρουν κάποιο δάνειο, να διαφημίσει και καμιά τράπεζα.

Μετά όμως από τον εκνευρισμό ακούγοντας την Κεραμέως, είδα τις δράσεις των κατοίκων των Εξαρχείων, τον κόσμο έξω από τα δικαστήρια στην δίκη για τη δολοφονία του Βασίλη Μάγγου, σκέφτηκα το πανό στην συναυλία του ΛΕΞ που έγραφε : ««Ο δρόμος ανατρέφει τα σκληρότερα παιδιά. Εκεί μαθαίνεις να παλεύεις με το κεφάλι ψηλά. όλοι στο δρόμο απεργία 9/11». Σκέφτηκα πως στις ηλεκτρονικές εκλογές θα φάει άλλο ένα χαστούκι η Κεραμέως από την αποχή. Οπότε σκέφτηκα, όσο εξοργιζόμαστε με αυτές τις πολιτικές της κάθε Κεραμέως, χίλιες φορές περισσότερο θα τους εξοργίζουμε εμείς, που θα πολεμάμε πάντα.

Πηγή: selidodeiktis.edu.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω