e vote

30 στους 33 συλλόγους εκπ/κων της Αττικής λένε ΟΧΙ στις “ηλεκτρονικές εκλογές Κεραμέως” – Σε ΑΠΟΧΗ καλούν και πολλοί σύλλογοι της περιφέρειας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με μεγάλο ρυθμό αυξάνονται κάθε μέρα οι σύλλογοι εκπαιδευτικών που καλούν σε αποχή από τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών, με κύριους λόγους ανάμεσα σε άλλους, τη διαβλητότητα της διαδικασίας που υπαγορεύεται από τον αντιεργασιακό “νόμο Χατζηδάκη” και την υπονόμευση της δημοκρατίας στην εκπαίδευση και το συνδικαλιστικό κίνημα που αυτή επιφέρει. Ήδη μέχρι στιγμής 30 από τους 33 συνολικά συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. της Αττικής, καλούν τα μέλη τους σε αποχή.

 

Ηλεκτρονική ψηφοφορία

 

Οι σύλλογοι αυτοί είναι: Α Αθήνας: Ρόζα Ιμβριώτη, Αριστοτέλης, ο Παρθενώνας, η Αθηνά, Ηλιουπόλεως, Ά Αθηνών, Β Αθήνας: Αμαρουσίου, ο Περικλής, Ηρακλείου-Ν.Ιωνίας Αν.Αττικής: Κ.Σωτηρίου, ο Σωκράτης, Α. Δελμούζος, Βάρης-Βούλας, Γ Αθήνας: Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Δ. Γληνός, Δυτ.Αττικής: Άνω Λιοσιών-Ζεφυρίου-Φιλής, Κώστας Βάρναλης, Δ Αθήνας: Ν.Σμύρνης, Αργυρούπολης, Καλλιθέας-Μοσχάτου, Π.Φαλήρου, Γλυφάδας, Πειραιά: η Πρόοδος, Αργοσαρωνικού, Ν. Πλουμπίδης, Ά Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Σαλαμίνας

 

Αναλυτικά οι κοινές ανακοινώσεις των συλλόγων τις Αττικής:

Ανακοίνωση των ΣΕΠΕ της Γ΄Αθήνας για αποχή από τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (1)

Δημοφιλή!!  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ 27ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΥΣΠΕ Α' ΑΘΗΝΑΣ

Κοινή ανακοίνωση 6 Συλλόγων της Α΄ Αθήνας για ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές εκλογές 5ης Νοεμβρίου 2022

κοινή ανακοίνωση συλλόγων Δυτ. Αττικής ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κοινή απόφαση όλων των συλλόγων Πειραιά

ΚΟΙΝΗ ανακοίνωση των 3 συλλόγων Β Αθήνας για ηλεκτρονικές εκλογές

Κοινή ανακοίνωση 6 Συλλόγων της Δ Αθήνας για ηλεκτρονικές εκλογές

 

Σε αυτούς φυσικά προστίθενται καθημερινά πολλοί σύλλογοι εκπαιδευτικών της περιφέρειας όπως μεταξύ άλλων οι σύλλογοι: Κυκλάδων, Τρικάλων, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ζ σύλλογος Θεσσαλονίκης, Σάμου, Κέρκυρας, Ροδόπης κ.α.

 

Χαρακτηριστικό είναι το εντυπωσιακό ποσοστό αποχής(κοντά στο 95%) που σημειώθηκε πριν 2 έτη το 2020, όταν η κυβέρνηση προσπάθησε για 1η φορά να επιβάλει τις ηλεκτρονικές κάλπες. Θυμίζουμε πως το 2020 είχαν αποσύρει τα ψηφοδέλτιά τους όλες οι παρατάξεις, ενώ αντίθετα φέτος επιχειρούν να συμμετέχουν οι παρατάξεις των ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ και ένα μεγάλο κομμάτι του ΔΙΚΤΥΟΥ.

 

Τις επόμενες μέρες αναμένονται και άλλες ανακοινώσεις αποχής από συλλόγους, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση στη Β/βάθμια με αρκετές ΕΛΜΕ να έχουν και εκεί βγάλει κοινές ανακοινώσεις όπου καλούν σε αποχή.

Δημοφιλή!!  Πλήθος σωματείων διοργανώνουν κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής την Πέμπτη 11/7

Δείτε: Κοινή Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Ιονίων Νήσων

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω