13.00 στην Ευελπίδων ξαναδικάζεται η εκπαίδευση – Τι μπορεί να γίνει μετά;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ακριβώς όπως είχε γίνει την προηγούμενη φορά με την Απεργία/Αποχή που είχε εξαγγείλει η ΔΟΕ από τις διαδικασίες για Μέντορες/Συντονιστές έτσι και σήμερα με την αντίστοιχη προκήρυξη από την ΑΔΕΔΥ, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προσφεύγει στα δικαστήρια. Στις 13.00 στο κτήριο 5 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων , σε μια μικρή αίθουσα 30τ.μ. ένας δικαστής, σύμφωνα με το νόμο “Χατζηδάκη” θα (κατά)δικάσει το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία. Φυσικά και αυτή η απεργία θα βγει παράνομη, όπως καταδικασμένες εκ των προτέρων, είναι όλες σχεδόν οι απεργίες από δω και πέρα.

Όμως ο δρόμος δεν τελειώνει εδώ. Το εκπαιδευτικό κίνημα έρχεται από μακριά, έχει μάθει να παλεύει κόντρα σε πολιτικές που οχυρώνονται πίσω από αντεργατικούς και απεργοκτόνους νόμους. Στο συγκεκριμένο μάλιστα ζήτημα, αυτό της ατομικής αξιολόγησης ο κλάδος είναι ενωμένος και αποφασισμένος. Ομόφωνα απορρίπτει την επιστροφή του “Επιθεωρητή” μέσα στην σχολική τάξη. Πριν από 40 χρόνια οι δάσκαλοι στα σχολεία πανηγύριζαν επειδή “ο μπαμπούλας ήταν πια νεκρός”, ο θεσμός του επιθεωρητή είχε πια καταργηθεί. Δεν φτάνουν οι γραμμές για να αναφέρουμε την ανακούφιση που ένιωσαν και μας περιγράφουν οι παλαιότεροι, την αισιοδοξία για έναν δάσκαλο ελεύθερο χωρίς φόβους και εξαρτήσεις, την ελπίδα για ένα σχολείο παιδαγωγικής ελευθερίας και ισότητας των εκπαιδευτικών. Όλα αυτά λοιπόν δεν έχουμε το δικαίωμα να τα εγκαταλείψουμε το 2022. Αν είναι δυνατόν να παραιτηθούμε από τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς εκπαιδευτικών πριν από εμάς..

Ο δρόμος λοιπόν από εδώ και πέρα έχει όπως πάντα, έχει πολλές επιλογές. Σήμερα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ για να αποφασίσει ποιες θα είναι αυτές. Οι προτάσεις είναι η προκήρυξη απεργίας/αποχής από τους συλλόγους εκπαιδευτικών ανά τη χώρα, πράγμα που θεωρείται δύσκολο πια να αντιμετωπίσει δικαστικά το υπουργείο, καθώς θα πρέπει να γυρίζει τα πρωτοδικεία ανά την Ελλάδα και να κάνει δίκες σε έναν έναν τους συλλόγους εκπαιδευτικών. Άλλη πρόταση είναι η επαναπροκήρυξη της Απεργίας/Αποχής από τη ΔΟΕ, ενδεχομένως ελαφρώς τροποποιημένη και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν και άλλες προτάσεις/σκέψεις για τα επόμενα βήματα του κλάδου. Στη Β/βάθμια μετά την απαράδεκτη αδράνεια της ΟΛΜΕ, την κατάσταση έχουν πάρει ήδη στα χέρια τους οι τοπικές ΕΛΜΕ, με πάρα πολλές ήδη, να έχουν κηρύξει Απεργία/Αποχή.

 

Δημοφιλή!!  Διαμαρτυρία για την Υποβάθμιση των Εργασιακών Δικαιωμάτων στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης

Σε ένα πράγμα πρέπει σίγουρα να συμφωνήσει και η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ και όλοι… ότι η μόνη επιλογή που δεν υπάρχει στο τραπέζι είναι να κάνουμε πίσω.

 

Ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να έχουμε από τη ΔΟΕ το σχέδιο δράσης και το αγωνιστικό πλάνο της επόμενης μέρας. Μακάρι όλες οι παρατάξεις να μπορέσουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Για να δούμε..

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω