Διεύθυνση Εκπ/σης σε Δ/ντες: Πείτε στους ΠΕ70 να κάνουν υπερωρίες!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως ξέρετε οι κεραίες του e-wall είναι σε ετοιμότητα και τώρα τελευταία είναι προσανατολισμένες και στον νέο αγαπημένο τρόπο επικοινωνίας των διευθύνσεων εκπαίδευσης με τους διευθυντές της περιοχής ευθύνης τους, τα viber ή τα what’s up… Τα τελευταία 2-3 χρόνια λοιπόν έχουμε το φαινόμενο της άμεσης μεν, ανεπίσημης και παντελώς ακατάλληλης για δημόσια διοίκηση δε, επικοινωνίας μέσω εφαρμογών και ομαδικών συνομιλιών. Φτιάχνουν λοιπόν, πολλές διευθύνσεις εκπαίδευσης ομαδικές συνομιλίες, στις οποίες εντάσσουν συνήθως μόνο τους διευθυντές σχολείων και για κάποιο λόγο εκεί μέσα αισθάνονται άνετα με το να δίνουν εντολές που σε καμία περίπτωση δε θα έδιναν επισήμως.

Έχουμε κατά καιρούς ακούσει πολλά. Το τελευταίο αφορά διεύθυνση εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας, όπου μέσα από μήνυμα σε γνωστή εφαρμογή ενημερώνονται οι διευθυντές των σχολείων πως δυστυχώς δεν έγιναν ικανοποιητικές προσλήψεις ειδικοτήτων και τα μεγάλα σχολεία έχουν πρόβλημα μη μπορώντας να συμπληρώσουν το πρόγραμμά τους. Παρακινούνται λοιπόν οι διευθυντές των σχολείων να συγκαλέσουν συλλόγους διδασκόντων, όπου να ενθαρρύνουν/πείσουν τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 να αναλάβουν υπερωρίες, για να καλυφθούν έτσι τα κενά. Δυστυχώς αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται πολλοί τη δημόσια διοίκηση και το λέμε αυτό και για την ουσία, τον επιχειρούμενο δηλαδή τρόπο κάλυψης των κενών, αλλά και για τις μεθόδους που δίνονται οι εντολές, λες και πρόκειται για παρέα συνομηλίκων και όχι δημόσια υπηρεσία.

Δημοφιλή!!  Έκδοση Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Τ.Ε. και Δ.Ε.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν τέτοιου είδους εντολές είναι έμπνευση συγκεκριμένων διευθυντών εκπαίδευσης ή έχουν τη βάση τους σε γενική ανεπίσημη εντολή από τα “κεντρικά”.. Πιστεύουμε και φοβόμαστε το 2ο..

Σε κάθε περίπτωση οι συνάδελφοι δεν πρέπει να δεχθούν να προχωρήσουν σε υπερωρίες για τους προφανείς λόγους, με κυριότερο όλων, ότι δεν μπορούμε εμείς οι εκπαιδευτικοί, να “σβήνουμε” ανορθόδοξα το πραγματικό κενό-θέση εργασίας ενός άλλου εξειδικευμένου συναδέλφου μας που με αυτή την πρακτική θα καταλήξει να μην προσληφθεί ποτέ. Θυμίζουμε ακόμη ότι στην ουσία για τις υπερωρίες αυτές δίνεται ένα συμβολικό ποσό, αντί για πραγματική αμοιβή, κοντά στα 8ευρώ την ώρα..

Τέλος να τονίσουμε ότι ο νέος νόμος με τον χιουμοριστικό τίτλο “Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού” που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, δίνει το δικαίωμα στο διευθυντή της σχολικής μονάδας να αναθέσει υποχρεωτικές υπερωρίες στους υφισταμένους του. Αυτό ίσως είναι και το επόμενο βήμα στο οποίο πάλι έχουμε περιπτώσεις συναδέλφων που έχουν αντισταθεί και οφείλει κυρίως να αντισταθεί οργανωμένα το εκπαιδευτικό κίνημα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω