Μετάθεση/απόσπαση – ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – Teachers/Minedu

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Teachers – Minedu: Το πεδίο της «συνεξέτασης» συμπληρώνεται μόνο αν και οι δύο σύζυγοι είναι εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης και υποβάλουν αίτηση μετάθεσης και οι δύο. Σε περίπτωση που ο ένας από τους δύο συζύγους δεν συγκεντρώνει τον απαιτούμενο αριθμό μονάδων για το νομό που επιθυμεί να μετατεθεί δεν μετατίθεται ούτε ο άλλος. Επιλέγοντας «Να γίνει συνεξέταση των αιτήσεων» οι υπόλοιπες επιλογές ενεργοποιούνται.

 

Screenshot 12

Μόνο οι δόκιμοι, νεοδιόριστοι του 2020 μπορούν να γίνουν διευθυντές – Δείτε γιατί!

Από τις επιλογές «Μόνο στην ίδια περιοχή», «Στον ίδιο νομό» ο χρήστης πρέπει να επιλέξει ακριβώς μία. Για να είναι έγκυρες αιτήσεις με συνεξέταση, πρέπει και οι δύο αιτήσεις να έχουν την ίδια επιλογή, δηλαδή και οι δύο «στην ίδια περιοχή» ή και οι δύο «στον ίδιο νομό».

Όταν γίνεται η επιλογή «Μόνο στην ίδια περιοχή», πρέπει και οι δύο συνεξεταζόμενες αιτήσεις να έχουν τις ίδιες προτιμήσεις. Όταν γίνεται η επιλογή «Στην ίδιο νομό», πρέπει και οι δύο συνεξεταζόμενες αιτήσεις να έχουν σαν προτιμήσεις Περιοχές των ίδιων Νομών.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει για τον εκπαιδευτικό συνεξέταση «στην περιοχή του/της συζύγου», που σημαίνει ότι ο εκπαιδευτικός ζητά να μετατεθεί στην Περιοχή όπου έχει οργανική θέση ο/η σύζυγος την στιγμή που καταθέτει την αίτηση του (δηλαδή προτού ο/η σύζυγος μετατεθεί).

Δημοφιλή!!  Επανέναρξη Συστήματος για Αποσπάσεις και Επανεξετάσεις - Εντός της ημέρας 

Για να είναι έχει νόημα αυτή η επιλογή, το σύστημα προσθέτει αυτόματα στις προτιμήσεις του εκπαιδευτικού την περιοχή οργανικής θέσης του/της συζύγου (βλέπε ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ e-Datacenter, Υποσύστημα μεταθέσεων, σελίδα 16)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχουν δηλώσει και οι δύο ότι επιθυμούν συνεξέταση για το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ Α και ο ένας από τους δύο εκπαιδευτικούς έχει την απαιτούμενη μοριοδότηση για να αποσπαστεί σε αυτό και ο άλλος όχι, τότε κανένας από τους δύο δεν θα αποσπαστεί στο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ Α.

Αν οι δυο εκπαιδευτικοί διαθέτουν διαφορετικά μόρια μεταξύ τους και έχουν επιλέξει να αποσπαστούν στα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ Α και Β κατά σειρά, τότε θα αποσπαστούν συνεξεταζόμενοι στο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ στο οποίο μπορεί να αποσπαστεί εκείνος με τα λιγότερα μόρια, προκειμένου να αποσπαστούν και οι δυο μαζί.

Να σημειωθεί δε ότι για να συνεξεταστούν δύο αιτήσεις πρέπει και οι δύο εκπαιδευτικοί να έχουν συμπληρώσει στις επιλογές περιοχών απόσπασης τις αντίστοιχες περιοχές με την κατάληξη «Συνεξέταση» για το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που επιθυμούν με την ίδια σειρά και στις δύο συνεξεταζόμενες αιτήσεις. Αν μόνο ο ένας εκπαιδευτικός έχει επιλέξει την περιοχή συνεξέτασης, τότε η συνεξέταση προφανώς δεν θα ικανοποιηθεί.

Δημοφιλή!!  Πατρέας για διορισμούς με σχόλια e-wall - Νούμερο στην τύχη, κατανομή στο περίπου, μείωση στο συνολικό αριθμό εργαζομένων στην εκπαίδευση

Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τα ίδια ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ είτε με, είτε χωρίς συνεξέταση. Η σειρά με την οποία θα δηλωθεί το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ με τη συνεξέταση και το ίδιο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ χωρίς τη συνεξέταση, καθορίζει και τη σειρά με την οποία θα εξεταστεί η αίτηση του εκπαιδευτικού γι’ αυτό το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω