Ενημέρωση από τη συνάντηση του ΥΠΑΙΘ με τη ΔΟΕ για Β φάση, διευρυμένο ολοήμερο, διευθυντές σχολείων, εκλογες αιρετών..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με εκπροσώπους ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ο.Ε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου .

Τέθηκαν οι θέσεις του Κλάδου για όλα τα ζητήματα της Εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών και η Υπουργός απαντώντας δήλωσε ότι:

 

1. ΣTIΣ ΠPOΣΛHΨEIΣ ANAΠΛHPΩTΩN ΠOY EXOYN ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ & ΟΣΟΙ ΠΡΟΟΡΊΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔIEYPYMENO OΛOHMEPO.

2. H B’ ΦAΣH ANAΠΛHPΩTΩN ΘA ΓINEI ΠOΛY ΣYNTOMA .

3.H MOPIOΔOTHΣH ΣYNTONIΣTΩN EKΠAIΔEYΣHΣ ΘA BΓEI ENTOΣ TΩN HMEPΩN.

4.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ.

5.ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.

6.Η ΔΙΕΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

7.ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΑΘΗΤΟ & ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ.

Για όλα τα θέματα θα υπάρξει από τη Δ.Ο.Ε λεπτομερής ενημέρωση καθώς επίσης και εκτίμηση για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Όπως μας ενημέρωσε το μέλος της ΔΟΕ Ν. Φασφαλης

 

Δημοφιλή!!  Νέο νομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ: Ως υπηρέτηση οργανικής θα μετρά ο χρόνος απόσπασης για τις ειδικές κατηγορίες

Συναντήσεις με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η αρμόδια Υφυπουργός Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ζέττα Μακρή, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτσης.

 

Η Υπουργός παρέθεσε τις φετινές αλλαγές τόσο σε επίπεδο ανθρώπινο δυναμικού όσο και σε επίπεδο εκπαιδευτικού προγράμματος, όπως  οι νέοι διορισμοί που αγγίζουν τους 8.600 σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, υλοποιώντας συνολικά 25.000 τα τελευταία δύο χρόνια, η αναβάθμιση και η επέκταση του ολοήμερου από τις 4 στις 5:30μμ χωρίς προϋποθέσεις εγγραφής, ο εμπλουτισμός του μαθήματος με ψηφιακά εργαλεία όπως οι διαδραστικοί πίνακες και τα σετ ρομποτικής, οι εκπαιδευτικοί όμιλοι, οι παιδαγωγικοί Σύμβουλοι – Μέντορες και οι Ενδοσχολικοί Συντονιστές.

Δημοφιλή!!  To δράμα των προερχόμενων από την ιδιωτική εκπαίδευση αναπληρωτών – Νέα πρωτοβουλία της ΟΙΕΛΕ στο Υπουργείο Παιδείας

 

Απαντήθηκαν ερωτήματα των αντιπροσωπειών της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ σχετικά με την ομόφωνη εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, για ζητήματα διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών, για τις κρίσεις στελεχών, καθώς και για τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται ήδη στα σχολεία, όπως η Τράπεζα Θεμάτων, η αξιολόγηση και η ενίσχυση αυτονομίας σχολικών μονάδων.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω