European School Radio: Social Radio 2.0- Το Podcast στα σχολεία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει και το European School Radio εργάζεται πυρετωδώς για να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες του σε όλη τη μαθητική κοινότητα.

Οι μαθητές/τριες εκφράζονται κάθε χρόνο μέσα από τις εκπομπές τους στο Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, επιλέγοντας τη θεματολογία που τους απασχολεί και με αυτόν τον τρόπο δίνουν ένα ξεχωριστό ύφος και μοναδικά χαρακτηριστικά στις δικές τους παραγωγές.

social radio mobile app

Λαμβάνουμε υπόψη τα ενδιαφέροντα της μαθητικής νεολαίας, αφουγκραζόμαστε τις σύγχρονες τάσεις και γι΄ αυτό τον σκοπό σύντομα στον αέρα θα βρίσκεται η καινούρια πλατφόρμα και η εφαρμογή Podcasting για κινητά, οι οποίες σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Social Radio 2.0: The European School Radio & Podcasting Community for Active Citizenship Education”. Η διαδικτυακή έκδοση και η έκδοση για κινητά παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο τριήμερο διεθνές επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη στις 8-10 Ιουνίου 2022.

social radio platform

Εκπαιδευτικοί από την Πολωνία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο είχαν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν τόσο στην παιδαγωγική αξιοποίηση του ραδιοφώνου και του podcast στην εκπαίδευση, αλλά και να δοκιμάσουν την πρώτη έκδοση των εφαρμογών.

Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα υπολογισμού μορίων και προυπηρεσίας αναπληρωτών/τριών: Νέα έκδοση!

Training Event Poster

Από το φθινόπωρο του 2022 τα σχολεία που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να ενσωματώσουν στα εκπαιδευτικά τους σενάρια το νέο εργαλείο που αναπτύχθηκε και να εφαρμοστεί στη σχολική τάξη σε πραγματικά δεδομένα. Αναφερόμαστε στο αύριο του European School Radio, που είναι πρωτοπόρο στον χώρο του Podcast ξεκινώντας από την Ελλάδα και παρέχοντας αντίστοιχες υπηρεσίες στην ελληνική εκπαίδευση. Μετά την εμπειρία των 10 και πλέον ετών στις εφαρμογές διαδικτύου και επικοινωνιών για τον ήχο, ως το μοναδικό συλλογικό ραδιόφωνο με αυτοματοποιημένες διαδικασίες για τη συμμετοχή των σχολείων στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στο πεδίο των Τεχνολογιών Ήχου και Διαδικτύου. Ελκυστική εμφάνιση, νέες δυνατότητες για αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών, που αυτή τη φορά θα είναι οι ίδιοι μαθητές/τριες μέσω του δικού τους κοινωνικού προφίλ.

Δημοφιλή!!  Δράση Εθελοντικών Διαδικτυακών Μαθημάτων 2024-2025: Δωρεάν Εξ Αποστάσεως Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς

Ένα Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης με έμφαση το Podcast βρίσκεται ήδη εδώ και μετά την πιλοτική εφαρμογή, θα είναι διαθέσιμο σε όλη την ευρωπαϊκή- κι όχι μόνο- εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ “CONNECT”: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω