PDE PATREAS2

Δεδομένα-Αναλυτική Ενημέρωση για διορισμούς!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διαβάσαμε και σας μεταφέρουμε τις πληροφορίες/εκτιμήσεις από το PDE/Patreas.

Συμπίπτουν τα περισσότερα με ό,τι γράψαμε και εμείς προχθές. Βλέπουμε δυστυχώς στο PDE ο εκτιμώμενος αριθμός ΠΕ70, να είναι κατώτερος ακόμα και απο το 1500 που είχαμε δώσει εμείς και να είναι για το PDE κοντά στον αριθμό των φετινών συνταξιοδοτήσεων(1300). (Πιστεύουμε θα φτάσει τον αριθμό 1800+)

https://e-wall.net/2022/06/02/20717/

Εδώ πια έχουμε ξεφύγει, αν το υπουργείο προχωρήσει με τέτοιο νούμερο, μιλάμε προφανώς για άνιση μεταχείριση. Δεν γίνεται να έχουμε κάλυψη 30% σε μια ειδικότητα και 100% στις περισσότερες από τις άλλες. Δεν έχουν καμία δικαιολογία για κατι τέτοιο, θα αφήσουν πάρα πολλά πραγματικά οργανικά κενά ακάλυπτα έτσι. Ολόκληρα σχολεία δε θα έχουν ούτε έναν εκπ/κο πάλι. Εμάς και το 1500 μας φαινόταν παράλογα μικρό, αλλά το βγάλαμε γιατί αυτό μαθαίναμε. Δεν είμαστε μεροληπτικοί για καμία ειδικότητα και ξέρουμε ότι οι ηγεσίες αδιαφορούν πλήρως και εξίσου για όλες τις ειδικότητες. Τους ενδιαφέρει μόνο να καλύπτουν τη λειτουργια του σχολείου με το μικρότερο κόστος και συνήθως αδιαφορούν για τις μικροπιέσεις που δέχονται ενίοτε, απο κάποια συντεχνιακή ομάδα.

 

Εμείς θα είμαστε εδώ για να πούμε ότι μας κοροιδεύει το ΥΠΑΙΘ αν έρθει να μας πει οτι καλύπτει το 100% των ΠΕ60 πχ όταν δεν έχει ιδρύσει μία οργανική λόγω  δίχρονης προσχολικής, όταν δεν έχει ιδρύσει ακόμα τα ΤΕ που είναι έτοιμα στο συρτάρι και θα μας πει για τάχα κάλυψη 100% στην ειδική, όταν δεν ιδρύει οργανικές σε Θεατρολόγους, Εικαστικους, ΠΕ06 και άλλους που παρά τα πολλά λεοτουργικά δεν έχουν οργανικά κενά για να διοριστούν. Το ίδιο ισχύει και για το ποσοστο κάλυψης των δασκάλων. Ας μην αρχίσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας λοιπόν. Το αίτημα είναι κοινό περισσότερους διορισμούς για όλους!

https://e-wall.net/2022/04/26/17535/

Τάδε εφη Πατρέας/pde forums

Σε όλους κάτι πρέπει να «πουλήσει» η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Στην Ειδική θα «πουλήσει» 100% κάλυψη των οργανικών κενών και την προοπτική ίδρυσης Τμημάτων Ένταξης και σύστασης νέων οργανικών θέσεων στο μέλλον.

Στη Δευτεροβάθμια Γενική θα «πουλήσει» 100% κάλυψη των οργανικών κενών (πλην ΠΕ04.04) και την προοπτική αλλαγής του αλγορίθμου στο μέλλον.

Στην Πρωτοβάθμια Γενική θα «πουλήσει» σε κάποιες ειδικότητες 100% κάλυψη των οργανικών κενών και στις υπόλοιπες 100% κάλυψη των συνταξιοδοτήσεων. Σε όλες βέβαια θα «πουλήσει» και την προοπτική σύστασης νέων οργανικών θέσεων στο μέλλον.

Στους ΠΕ60 θα «πουλήσει» υπερκάλυψη (2,5x-3x) των συνταξιοδοτήσεων και την προοπτική σύστασης πολλών νέων οργανικών θέσεων στο μέλλον, λόγω της πλήρους εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Δημοφιλή!!  Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον κατά 50% τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς

Στους ΠΕ70 δεν έχει πολλά να «πουλήσει».
Και σε όλους θα «πουλήσει» την ελπίδα μόνιμων διορισμών κάθε χρόνο, τουλάχιστον στο ύψος των συνταξιοδοτήσεων, ζητώντας διακομματική δέσμευση/συναίνεση (αφού δεν θα είναι εκεί, είναι πολύ εύκολο να το «πουλήσει»).

Ειδικότητες πρωτοβάθμιας που πιθανόν να καλύψει το 100% στους ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ86 και ΠΕ91, που τυπικά είναι λίγα

ΠΕ08 και ΠΕ91 είναι οι ειδικότητες με το μεγαλύτερο ποσοστό Αναπληρωτών επί του συνόλου των εκπαιδευτικών τους (πάνω από τα 2/3), άρα προφανώς χρειάζονται σύσταση κι άλλων οργανικών. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης, όπως έγινε και πέρυσι με το άρθρο 55 του Νόμου 4807/2021.

 

https://e-wall.net/2022/04/27/17290/

 

Πρόβλεψη για το συνολικό αριθμό των επικείμενων διορισμών τόσο στη γενική όσο και στην ειδική, θα ξεπερνά το νούμερο των 7.000

Μουσικά σχολεία

Μετά τους 451 διορισμούς στις Μουσικές Ειδικεύσεις (μόνο σε αυτές γίνονται απευθείας διορισμοί στα Μουσικά Σχολεία) με το ΦΕΚ 1817/τ.Γ’/10.8.2021 και τις φετινές μεταθέσεις προς τα Μουσικά Σχολεία, εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου 650 οργανικά κενά Μουσικών Ειδικεύσεων. Το θέμα είναι ότι οι εναπομείναντες στους σχετικούς πίνακες δεν επαρκούν για να τα καλύψουν (π.χ. βλ. κενά Ταμπουρά). Οπότε μπορούν να καλυφθούν περίπου τα 200 (κι αυτό θα “πουληθεί” ως προσπάθεια 100% κάλυψης).

ΠΕ70 = Εκτιμώ κάτω από 2000 (αλλά δεν έχει κλειδώσει ακόμα).

Φυσικοί και Γεωλόγοι: 100% και στην Ειδική και στη Γενική. Ναι, η τεκμηριωμένη πρόταση του ΣΑΚΕΑ είναι πολύ κοντά, με εξαίρεση τα ΚΕΔΑΣΥ μιας και δεν αναφέρεται η λέξη διορισμός στο άρθρο 15 του 4823/2021 (όπως π.χ. αναφέρεται στο άρθρο 17 για τα ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ).

Στους νηπιαγωγούς μιλάμε για 630-750 διορισμούς = παρότι φαίνεται περίεργο, λόγω δίχρονης και νέων οργανικών θέσεων που απαιτούνται (έχει να κάνει με το Πρωινό και το Ολοήμερο Πρόγραμμα, δεν είναι ακριβώς ισοδύναμα για τα θέματα διορισμών).

ΠΕ 80 ειδικής 40 –  ΠΕ 80 γενική 40 διορισμούς

ΠΕ79. 01(μουσικοί) – Περίπου 200 στα Μουσικά Σχολεία, 100% στη Δευτεροβάθμια (67/67) και τουλάχιστον άλλοι 100 στην Πρωτοβάθμια. Βιολιτζήδες – Μόνο για παραδοσιακό βιολί.

Γυμναστές ΠΕ11 = 100% στη Δευτεροβάθμια (35/35) και τουλάχιστον 50% στην Πρωτοβάθμια (100/200).

Πιθανόν να μην ανοίξουν όλες οι Περιοχές στην Πρωτοβάθμια για τους ΠΕ06

ΠΕ07 – 19+6=25. Οι περσινές συνταξιοδοτήσεις υπολογίστηκαν πέρυσι. Οι φετινές είναι πολύ λίγες και δυστυχώς στη Δευτεροβάθμια οι περισσότερες από περιοχές που εμφάνιζαν πλεόνασμα (με το γνωστό αλγόριθμο).

Δημοφιλή!!  Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και επιλογής υποψηφίων για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού, εξειδικευμένου στα αντικείμενα των κατευθύνσεων Θεάτρου - Κινηματογράφου και Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2024-2025

Σύσταση νέων οργανικών θέσεων – νηπιαγωγοί= Παρότι θα έπρεπε να έχει ήδη προγραμματιστεί με την έναρξη (ή στην πορεία) εφαρμογής της δίχρονης, δεν το βλέπω πριν από τους φετινούς διορισμούς.

θα επιτραπούν υπηρεσιακές μεταβολές στους διορισμένους του 2021 – Από τη στιγμή που βγήκαν οι εγκύκλιοι των αποσπάσεων (στις οποίες οι Διευθύνσεις θα κληθούν να δηλώσουν λειτουργικά κενά ανά ειδικότητα), φαίνεται ότι όλα ρέουν με business as usual και θεωρώ ότι το θέμα έχει λήξει

 

Οι φετινοί διορισμοί στη Γενική και Ειδική από υπάρχοντες πίνακες.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει, δε θα υπάρξουν υπηρεσιακές μεταβολές(μεταθέσεις) για τους νεοδιόριστους.

Συνολικό αριθμό εκτιμά κάτω από 9.000 αλλά όλα είναι ρευστά ακόμα, δεν έχει κλειδώσει το νούμερο.


 

https://e-wall.net/2022/05/02/18028/

 

Τελευταία ενημέρωση 02/05/22

Συνάδελφοι, προφανώς δεν έχω απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Σε όσα έχω, θα προσπαθήσω να απαντήσω τις προσεχείς ημέρες (Σ.Σ. βλέπω ανοίγονται λογαριασμοί μόνο και μόνο για να με ρωτήσουν, είναι δύσκολο να τα προλάβω όλα).

Για σήμερα έχω το εξής: επειδή κάθε ειδικότητα χρησιμοποιεί την πιο ευνοϊκή για αυτήν μετρική (προφανώς αυτή που «οδηγεί» στα περισσότερα κενά) και επειδή αλλιώς υπολογίζονται τα οργανικά κενά στην Πρωτοβάθμια, αλλιώς στη Δευτεροβάθμια, αλλού πρέπει να συσταθούν οργανικά κενά, αλλού δεν φτάνουν οι εναπομείναντες στους πίνακες, αλλού δεν μπορούν να γίνουν απευθείας διορισμοί, άλλοι λένε ότι τα επίσημα κενά δεν είναι τα πραγματικά ή (των άλλων) είναι πλασματικά κτλ., έμαθα ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών είχαν μια διαφορετική προσέγγιση, που ναι μεν δεν είναι fool-proof, αλλά τη θεωρώ αρκετά πιο έξυπνη (σε σχέση με ό,τι έχω δει/ακούσει) για να αντιμετωπίσει τα ανωτέρω με ενιαίο τρόπο:
α) από τη μια πλευρά έχουμε τα μακροχρόνια λειτουργικά κενά κάθε ειδικότητας: λόγω αδειών (κύησης, λοχείας, ανατροφής, μακροχρόνιων αναρρωτικών, άνευ αποδοχών κ.ά.), λόγω στελεχών σε θέσεις ευθύνης, λόγω αποσπάσεων σε φορείς εντός και εκτός ΥΠΑΙΘ κτλ.
β) από την άλλη έχουμε σε κάθε ειδικότητα τις φετινές προσλήψεις Αναπληρωτών (που ανέλαβαν και συνεχίζουν να υπηρετούν στις σχολικές μονάδες).

Υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:
i) Αν β=α, τότε (θεωρητικά) δεν χρειάζεται κανένας μόνιμος διορισμός.
ii) Αν β>α, τότε χρειάζονται β-α μόνιμοι διορισμοί (αλλά μπορεί να μην φτάνουν τα οργανικά κενά).
iii) Αν β<α, τότε υπάρχει και πλεόνασμα.

Ας δούμε ένα παράδειγμα με «τυχαία» νούμερα για τους ΠΕ60 της Γενικής Παιδείας:
α) έστω 1000 μόνιμοι ΠΕ60 που απουσιάζουν φέτος και αφήνουν μακροχρόνια λειτουργικά κενά.
β) έστω 3200 οι προσλήψεις Αναπληρωτών ΠΕ60 Γενικής Παιδείας (μαζί με τους COVID, αφού ξέρουν ότι προσλήφθηκαν για κανονικά λειτουργικά κενά).
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται 3200-1000=2200 διορισμοί ΠΕ60. Τα οργανικά κενά των ΠΕ60 είναι περίπου 1000, όπερ σημαίνει ότι λείπουν (και πρέπει να συσταθούν) 1200 οργανικές θέσεις ΠΕ60.

Δημοφιλή!!  Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Υποψηφίων Διευθυντών ΣΔΕ

Πού πιστεύω ότι «χάνει» αυτή η μέθοδος:
1) υποθέτει ότι η σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με πλήρη κάλυψη των κενών σε κάθε ειδικότητα, ενώ αυτό δεν ισχύει για όλες τις ειδικότητες.
2) υποθέτει ότι έγινε ακριβοδίκαιη κατανομή των Αναπληρωτών βάσει αναθέσεων και δεν «έφαγε» κάποια ειδικότητα τα κενά της άλλης.
3) υποθέτει ότι όλη η Ελλάδα είναι μια ενιαία Διεύθυνση/Περιοχή.
4) (ευτυχώς) δεν λαμβάνει υπόψη της ότι προσλήψεις Αναπληρωτών γίνονται και για αδυνατούντες Μόνιμους εκπαιδευτικούς.
Τροφή για σκέψη αυτή η μέθοδος.

https://e-wall.net/2022/04/05/15751/

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω