Τα προσφυγόπουλα διακόπτουν ξαφνικά τη φοίτηση τους, λόγω του τερματισμού του προγράμματος “επιδότησης” κατοικίας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόσφατα συνάδελφοι στην Αττική, αναζήτησαν μαθητές τους από τη Συρία και άλλες περιοχές οι οποίοι διέκοψαν ξαφνικά τη φοίτησή τους.

 

Διαπίστωσαν ότι παρόλο που στις οικογένειές τους είχε παραχωρηθεί σπίτι με το πρόγραμμα “Εστία” και είχαν ενταχθεί ομαλά στο σχολικό πλαίσιο των περιοχών των νέων σπιτιών τους, πλέον το Υ.Μ.Α. σταματάει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ με αποτέλεσμα να ξεσπιτώνεται ο προσφυγικός πληθυσμός από τον αστικό ιστό και από τα σχολεία!

 

Οι μετακινήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, και τελικός προορισμός θα είναι νέα “camps”-στρατόπεδα που έχουν κατασκευαστεί. Ανάλογες περιπτώσεις έχουμε και στη Θεσσ/νικη όπου ο δήμος έχει ήδη κατεβάσει ψήφισμα: https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/338763_psifisma-apo-ton-dimo-thessalonikis-gia-synehisi-toy-programmatos-estia

 

Είναι προφανές ότι η απομάκρυνση μικρών μαθητών από το σχολικό πλαίσιο στο οποίο εντάχθηκαν με τόσο κόπο και μετά από τα τόσα δεινά πέρασε η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει σε αυτά τα παιδιά. Πόσο μάλλον όταν εξορίζονται από την κοινωνία και οδεύουν προς “συγκεντρωτικές” δομές. Οι εκπαιδευτικοί τους πάντως ζητούν τους μαθητές τους πίσω!

Δημοφιλή!!  Χαμός στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ: Απολύουν για 2η φορά τον επί 19 έτη συμβασιούχο επειδή τόλμησε να έχει συνδικαλιστική δράση

 

ΠΗΓΗ

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω