Επιστολή στον Πρωθυπουργό για υπερωριακή εργασία στο ΑΣΕΠ ώστε να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη Ειδικής Αγωγής και η κατάρτιση νέων Πινάκων. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για υπερωριακή εργασία στο ΑΣΕΠ 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Τους  τελευταίους  μήνες  βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο εργασιακό και κοινωνικό περιθώριο.

 

Ο λόγος είναι προφανής: Πολλές δεκάδες: Αγωνιούμε για το αν ως το φετινό Αύγουστο θα έχουν καταρτιστεί από το ΑΣΕΠ νέοι πίνακες (έστω προσωρινοί) Ειδικής Αγωγής.

 

Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής των εκπαιδευτικών μεσολάβησαν περίπου 6 μήνες από τότε που έληξαν οι προθεσμίες των αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών μέχρι την έκδοση προσωρινών πινάκων.

 

Μάλιστα, τότε οι προσωρινοί πίνακες εκδόθηκαν μετά την έναρξη του σχολικού έτους 2019-20 με αποτέλεσμα όλο το σχολικό έτος 2019-20 να χρησιμοποιηθούν οι παλιοί πίνακες για τις προσλήψεις αναπληρωτών.

 

Σύμφωνα με την παράγραφο δ του άρθρου  64 του Ν. 4692/2020, τον οποίο η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, και οι πρώτοι πίνακες έχουν ισχύ ως τη λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Δημοφιλή!!  Είναι η Ειδική Αγωγή προτεραιότητα; Διεκδικήσεις και προτάσεις για την Ειδική Αγωγή από τη Δ.Ο.Ε.

Εφόσον, οι νυν οριστικοί πίνακες δημοσιευτήκαν σε ΦΕΚ το σχολικό έτος 2019-20, έχουν ισχύ μέχρι την λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

 

Η μη κατάρτιση νέων πινάκων (έστω προσωρινών) πριν την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους, θα οδηγήσει αναπόφευκτα πολλούς από εμάς στην ανεργία για ακόμη ένα σχολικό έτος.

 

Ενώ είναι γνωστό ότι η κατάρτιση πινάκων ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρα διαδικασία, ακόμα δεν έχει βγει καν ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ για αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο.

 

Κατόπιν των παραπάνω, ζητάμε να εγκριθεί απόφαση που να προβλέπει υπερωριακή εργασία των υπαλλήλων του ΑΣΕΠ (όπως ακριβώς είχε γίνει και το 2019, με την απόφαση του τότε προέδρου του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη (ΥΑ Αριθμ. 28/2019/ΑΠΠ – ΦΕΚ 4852/Β/30-12-2019)), ώστε να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη και να καταρτιστούν ως τον Αύγουστο νέοι πίνακες (έστω προσωρινοί) Ειδικής Αγωγής.

Δημοφιλή!!  Ετήσια Έκθεση EDF 2023: Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω