υπαιθα

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν την απόφαση Κεραμέως να δοθεί Voucher 200 ευρώ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25 ψήφισαν «όχι», ενώ Ελληνική Λύση και ΚΚΕ ψήφισαν «Παρών».

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε πως τα voucher θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, τονίζοντας: «Χορηγείται voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού σε 160.000 μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής χωρίς κοινωνικά, οικονομικά ή άλλο κριτήρια».

Οι εξηγήσεις του ΚΙΝΑΛ: Γιατί καταψήφισε την τροπολογία με το voucher
Σε ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε το ΚΙΝΑΛ, εξηγεί γιατί καταψήφισε την εν λόγω τροπολογία της Υπουργού Παιδείας. Σύμφωνα με τη Χ. Τρικούπη η στάση της υπαγορεύτηκε από την «τακτική της εισαγωγης τροπολογιών-νομοσχεδίων με πολλά επιμέρους άρθρα» με την οποία εγκαλεί την κυβέρνηση ότι «παγιδεύει την αντιπολίτευση που δεν μπορεί να ψηφίσει ξεχωριστά κάθε άρθρο!».

Δημοφιλή!!  Απάντηση σε Έγγραφο/Καταγγελία της Π.Ο.Σ.Υ.Π. - «Ανάρμοστη και αλαζονική συμπεριφορά του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ανατολικής Αττικής». 

Ως προς τα voucher των 200 ευρώ το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι αν και «πολύ μικρό και πολύ καθυστερημένο μετά από τόσους μήνες τηλεκπαίδευσης (…) έχει ορθή στόχευση». Ζητά δε να αυξηθεί και να συνοδεύεται κι από γενναία ενίσχυση των υποδομών του ψηφιακού σχολείου (υποδομές, Wi-Fi κλπ).

Οπως εξηγεί το ΚΙΝΑΛ καταψήφισε την τροπολογία λόγω του άρθρου 3 με το οποίο η Υπουργός διατηρεί το Διπλό Μηχανογραφικό για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο κάνοντας λόγο για «βαθιά αντιεκπαιδευτική, έως και αντισυνταγματική ρύθμιση, που δημιουργεί σοβαρά εκπαιδευτικά, κοινωνικά και ηθικά προβλήματα. Εισάγει την πρακτική της λοταρίας στην εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γιατί μπορεί να εισαχθεί σε ένα τμήμα ένας μαθητής με χαμηλότερη βαθμολογία από έναν άλλον που θα έχει υψηλότερη!».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω