Εκκλησιαστικά Σχολεία

Εκκλησιαστικά Σχολεία / Τι είναι & Ποιοι έχουν δικαίωμα αίτησης!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Τι είναι & Ποιοι έχουν δικαίωμα αίτησης στα Εκκλησιαστικά Σχολεία!!

Τα Εκκλησιαστικά Σχολεία είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργούν υπό την αιγίδα της εκκλησίας. Τα σχολεία αυτά έχουν έναν θρησκευτικό προσανατολισμό και συνδυάζουν την ακαδημαϊκή εκπαίδευση με τις θρησκευτικές διδασκαλίες και αξίες.

Προσφέρουν θρησκευτική εκπαίδευση, καθώς και κοινές ακαδημαϊκές διδασκαλίες όπως γλώσσα, μαθηματικά, επιστήμες και κοινωνικές μαθήσεις. ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!!

Τα Εκκλησιαστικά Σχολεία συχνά δίνουν έμφαση στις ηθικές και θρησκευτικές αξίες, παρέχοντας στους μαθητές μια εκπαίδευση που συνδυάζει τη γνώση με τις πνευματικές διαστάσεις της ζωής.

Σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια-Γυμνάσια, Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια):
Η δυνατότητα παρέχεται μόνο στους υποψήφιους των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08 (αποκλειστικά για το μάθημα της Εικονογραφίας), ΠΕ11, ΠΕ78, ΠΕ80, ΠΕ86, καθώς και στους υποψήφιους των κλάδων ΠΕ79.01/ΤΕ16 με πρόσθετο προσόν για αμφότερους τους κλάδους το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από αναγνωρισμένους φορείς.
Σημειώνεται ότι στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, λόγω του ειδικού καθεστώτος του Αγίου Όρους [το από 10-9-1926 ν.δ. (Α΄ 309)], πρόσληψη γυναικών εκπαιδευτικών δεν είναι δυνατή.
Η μοριοδότηση δεν διαφέρει από τα κανονικά σχολεία
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Μάριος Μαγιολαδίτης

Ο Μάριος Μαγιολαδίτης είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακά διπλώματα στα Θεμέλια της Πληροφορικής (Παν. Κρήτης) και την Ειδική Αγωγή (Παν. Λευκωσίας - Παν. Πατρών) είναι διαχειριστής της σελίδας(Εκπαιδευτικοί Βθμιας (ΓΕΝΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗΣ Εκπαίδευσης) και πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Κύλιση προς τα επάνω