Η Google ενσωματώνει τη τεχνητή νοημοσύνη της στα Gmail, Docs, Sheets, Meet, Chat και Slides

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Για μήνες προσπαθούσε η Google να «φτάσει» την OpenAI, από τότε δηλαδή που έδωσε στη δημοσιότητα -και προς χρήση- το συνομιλητικό bot με την ονομασία ChatGPT, που προκάλεσε φρενίτιδα στην βιομηχανία της Generative AI.

Η πρώτη απόπειρα της Google να απαντήσει στην OpenAI ήταν με το δικό της συνομιλητικό bot με την ονομασία Bard (που στην πρώτη επίδειξη του, παρέθεσε λανθασμένα -και δυστυχώς για την Google εύκολα επαληθεύσιμα- στατιστικά στοιχεία για το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb) έτυχε στην καλύτερη περίπτωση… χλιαρής υποδοχής, οπότε και η εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική (τουλάχιστον επί του παρόντος): σε κάθε προϊόν της, και όπου είναι δυνατόν, θα ενσωματώσει τη δική της AI -όπως δηλαδή έκανε και στην περίπτωση του Google+ (το θυμάστε; ) που ξεκίνησε να προσθέτει «social» χαρακτηριστικά.

Το gov.gr – Τώρα και στο Viber

Δημοφιλή!!  Επιμορφωτικό Σεμινάριο / Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία

Οι νέες αυτές δυνατότητες θα προστεθούν σχεδόν σε όλα τα προϊόντα Workspace της Google. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες θα μπορούν να «δημιουργούν drafts, να απαντούν, να συνοψίζουν και να προτεραιοποιούν» τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους στο Gmail ή να προχωρούν σε «brainstorming, σε διορθώσεις, σε συγγραφή ή στην επανεγγραφή» εγγράφων κειμένου στο Docs, να «αυτοματοποιούν την παραγωγή εικόνων ή ακόμα και βίντεο στο Slides, να «βάζουν» το Sheets να δημιουργεί τύπους και συναρτήσεις αυτόνομα ή να αυτοματοποιούν τη μεταγραφή σημειώσεων στο Meet καθώς και να «ενεργοποιούν ροές εργασίας για να διεκπεραιώνουν τη δουλειά τους» στο Chat.

Για παράδειγμα, στο Docs, οι χρήστες μπορούν απλώς να πληκτρολογήσουν το θέμα/αντικείμενο της εργασίας τους και να περιμένουν από τη σουίτα Generative AI της Google να αρχίσει να προσθέτει από κάτω κείμενο. Το σύστημα μπορεί επίσης με τη λειτουργία Rewrite να επεξεργαστεί και να ξαναγράψει/επαναδιατυπώσει (ελπίζουμε προχωρώντας σε βελτιώσεις) το πρόχειρο κείμενο που έχει ήδη συντάξει ο χρήστης, ακόμα κι αν είναι απλώς «bullet points». Στο Gmail επίσης, υπάρχει η επιλογή «I feel lucky», που ενδεχομένως θα λατρέψει το τμήμα ανθρωπίνων πόρων (HR) της εταιρείας σας.

Δημοφιλή!!  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ARISS - ΣΥΝΔΕΣΗ Σ.Δ.Ε ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ (I.S.S)

spacer.png

Μετά την πρώτη… καταστροφική εμφάνιση του Bard για ορισμένους, η Google επανέλαβε τη δέσμευση της να διασφαλίσει ότι η AI της δεν θα είναι όπως της Microsoft. «Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αντικαθιστά την εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα και την εξυπνάδα των πραγματικών ανθρώπων» έγραψε η Johanna Voolich Wright, VP of Product του τμήματος Google Workspace. «Κάποιες φορές, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να κάνει λάθος, κάποιες άλλες μπορεί και να σε εκπλήξει ευχάριστα και πολλές φορές απαιτεί καθοδήγηση» συμπλήρωσε η Johanna Voolich Wright. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, η εταιρεία σχεδιάζει τα προϊόντα της εντός των ορίων των Αρχών της AI, οι οποίες είναι νομικά δεσμευτικές με το παλιό σύνθημα της εταιρείας «Don’t Be Evil». Η νέα σουίτα Workspace με δυνατότητα AI αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όσους κάνουν χρήση της αγγλικής γλώσσας στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του μήνα. Η υποστήριξη πρόσθετων γλωσσών αναμένεται να είναι σταδιακή.

Δημοφιλή!!  ΠΣΔ - Εγκατάσταση νέου δρομολογητή/router & μετάβαση στο Δίκτυο Δημόσιου Τομέα (ΔΔΤ): Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο δικτύωσης έως 27/3/2024

πηγή – insomnia

Fake News: Ποιοι μπορεί να ξεγελαστούν – Μάθετε πώς να προστατεύεστε!

 

Φοιτητές χρησιμοποιούν για σκονάκια στις εξετάσεις λογισμικά Τεχνητής Νοημοσύνης AI

 

Τι είναι τα cookies και σε τι χρησιμεύουν; Πληροφορίες που όλοι οι χρήστες του internet πρέπει να ξέρουν…

 

Ε.Ε.: Κατευθυντήριες γραμμές για διδάσκοντες και εκπαιδευτικούς – Aντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού!!

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω