ΟΔΗΓΙΕΣ

Στατιστικά μεταθέσεων Γενικής και Ειδικής Αγωγής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ανακοινώνονται κατά τα μέσα Μαρτίου κάθε χρόνο. Είναι μια διαδικασία προσφοράς και ζήτησης, πολύ δυναμική, καθώς αλλάζουν χρόνο με τον χρόνο όλα τα δεδομένα (πόσες οργανικές θα δοθούν, πόσοι συνάδελφοι ειδικής κατηγορίας θα ζητήσουν μετάθεση, πόσοι συνάδελφοι γενικής κατηγορίας θα ζητήσουν μετάθεση, τι ποσοστό θα καλυφθεί κλπ).

Λόγω της δυναμικότητας αυτής της διαδικασίας, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κάθε χρόνο που θα κυμανθούν οι βάσεις για κάθε περιοχή και για κάθε ειδικότητα. Δηλαδή το ότι η περιοχή Α για τον κλάδο Χ είχε πέρυσι ως βάση μετάθεσης τα 50 μόρια, δεν σημαίνει ότι και τη φετινή χρονιά θα τηρηθεί αυτό το στοιχείο. Μπορεί να παραμείνει η βάση κοντά στα 50 μόρια, μπορεί να εκτιναχθεί στα 100 (λιγότερες οργανικές, περισσότεροι υποψήφιοι) ή και να πέσει στα 10 μόρια (περισσότερες οργανικές, λιγότεροι υποψήφιοι).

Οπότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα κατά τη διαδικασία αυτή και απλά να ελπίζεις ότι θα είσαι ο τυχερός που θα καταφέρει να πάει στην περιοχή συμφερόντων του και θα τελειώσει το μαρτύριό του μια και καλή ή τουλάχιστον θα πάει πιο κοντά στην περιοχή συμφερόντων του και θα κάνει υπομονή για λίγο καιρό ακόμη.

Δημοφιλή!!  Θέματα Ημερήσιας Διάταξης ΚΥΣΔΕ – 12 Ιουλίου 2024: Μετατάξεις και Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών

Επειδή όμως μας ζητήσατε αρκετοί τα μόρια των βάσεων για κάθε περιοχή, σας τα παρουσιάζουμε για να πάρετε μια εικόνα, όμως όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, δεν χρειάζεται να την κάνετε κανόνα και να δυσαρεστηθείτε αν δεν έχετε τα συγκεκριμένα μόρια ή να είστε απόλυτα σίγουροι αν έχετε ελαφρώς παραπάνω μόρια. Όλα θα φανούν στην πράξη τον Μάρτιο του 2023.

Ψηφιακή Πλατφόρμα Δωρεάν Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία

Τον σύνδεσμο με τα στατιστικά και τα ονόματα των μεταθέσεων μπορείτε να τον βρείτε .

 

Υ.Γ: Στη διαδικασία των μεταθέσεων προηγούνται πρώτα όσοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (ορίζονται με ΦΕΚ αυτές) και κατόπιν αν υπάρχουν κενές θέσεις καλύπτονται από τους υπόλοιπους.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Τάσιου

➡️Αναπληρωτής για χρόνια στη γενική αγωγή σαν ΠΕ70. Διορισμένος από το 2021 στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου. ➡️Πτυχιούχος του δημοσίου Πανεπιστημίου Κύπρου (UCY) - Επιστημών της Αγωγής - Δημοτική Εκπαίδευση. ➡️Κάτοχος ΜΑ Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. ➡️Φοιτητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (HMU) - Διοίκηση Επιχειρήσεων (κατεύθυνση στον Τουρισμό).

Κύλιση προς τα επάνω