prateek katyal xv7 GlvBLFw unsplash scaled

Θεραπευτικό video game για παιδιά με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (ΔΕΠΥ)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με νευροεπιστήμονες ώστε να διεγείρει και να βελτιώνει περιοχές του εγκεφάλου που παίζουν βασικό ρόλο στη λειτουργία της προσοχής

“Η συσκευή EndeavorRx προσφέρει μια επιλογή χωρίς φάρμακα για τη βελτίωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη διαταραχή στα παιδιά και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του αναπτυσσόμενου τομέα της ψηφιακής θεραπείας”, δήλωσε ο Dr. Jeffrey Shuren, κορυφαίος αξιωματούχος του FDA.

Παλιά και χωρίς αντισεισμικούς ελέγχους πολλά σχολεία στην Ελλάδα – Θέλουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία!! Αυτά είναι τα “αξιολογημένα σχολεία” της κυρίας Κεραμέως…

 

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε ένα θεραπευτικό βιντεοπαιχνίδι για παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Ο οργανισμός σημείωσε ότι οι παρενέργειες που αναφέρθηκαν, όπως πονοκέφαλοι, ζάλη ή συναισθηματικές αντιδράσεις, δεν θεωρούνται σοβαρές.

Το παιχνίδι, το οποίο θα κατεβαίνει ως εφαρμογή σε κινητή συσκευή, έλαβε έγκριση για κυκλοφορία μετά την εξέταση από τον FDA πέντε κλινικών μελετών στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 600 παιδιά. Οι παρενέργειες που αναφέρθηκαν, όπως πονοκέφαλοι, ζάλη ή συναισθηματικές αντιδράσεις, δεν θεωρούνται σοβαρές.

FDA Approves Video Game to Help Kids with ADHD | NowThis

 

Το gov.gr – Τώρα και στο Viber

Δημοφιλή!!  Εκκαθαρισμένοι Πίνακες μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ

Μια διάλεξη καθηγητή / Καταπληκτικό μάθημα – στάση ζωής!!!

Νέα εφαρμογή COSMOTE CHRONOS / Τα σπουδαιότερα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ζωντανεύουν ξανά στο κινητό σας!

 

Θα συνιστάται μαζί με άλλες θεραπείες, όπως ιατρικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μια κοινή νευροαναπτυξιακή διαταραχή που διαγιγνώσκεται αρχικά στα παιδιά και μπορεί να διαρκέσει μέχρι την ενηλικίωση.

Περίπου 4 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών πάσχουν από αυτή την πάθηση, τα συμπτώματα της οποίας περιλαμβάνουν δυσκολίες στη συγκέντρωση και την προσοχή, καθώς και δυσκολίες στον έλεγχο της συμπεριφοράς.

Όταν οι γιατροί συνταγογραφούν το παιχνίδι, αποστέλλεται στους γονείς του παιδιού ένας σύνδεσμος ενεργοποίησης που απαιτείται πριν από την έναρξη του παιχνιδιού. Με την πρώτη ματιά, μοιάζει με όλα τα άλλα κοινά παιχνίδια. Όμως αυτό έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με νευροεπιστήμονες για να διεγείρει και να βελτιώσει περιοχές του εγκεφάλου που παίζουν βασικό ρόλο στη λειτουργία της προσοχής.

Ε.Ε.: Κατευθυντήριες γραμμές για διδάσκοντες και εκπαιδευτικούς – Aντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού!!

Η βασική ιδέα είναι ότι οι παίκτες ελέγχουν έναν μικρό εξωγήινο που ταξιδεύει με ένα διαστημόπλοιο σε διάφορους κόσμους και πρέπει να συλλέξει ορισμένα πράγματα. Το παιχνίδι έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τα παιδιά με ΔΕΠΥ να κάνουν ορισμένες δραστηριότητες πιο αποτελεσματικά, αγνοώντας τους περισπασμούς, ενώ είναι προγραμματισμένο με έναν αλγόριθμο που μετρά την απόδοση του παίκτη και προσαρμόζει τη δυσκολία του παιχνιδιού σε πραγματικό χρόνο.

Δημοφιλή!!  Μέτρα προστασίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα / ΥΠΕΣ

Πρόκειται για την πρώτη θεραπεία που βασίζεται σε βιντεοπαιχνίδια και λαμβάνει έγκριση κυκλοφορίας από τον Οργανισμό.

“Είμαστε υπερήφανοι γιατί σήμερα γράψαμε ιστορία μετά από αυτή την απόφαση”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Akili, Eddie Martucci. Project Tailwind / Σημειωματάριο Τεχνητής Νοημοσύνης – Για φοιτητές, συγγραφείς και αναλυτές!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω