Πα.ΔΑ: Μετονομασία της Σχολής Μηχανικών σε Πολυτεχνική
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στον Υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τη μετονομασία της Σχολής Μηχανικών σε Πολυτεχνική Σχολή. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την ολοκλήρωση της έκδοσης των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) που εξομοιώνουν τα Τμήματα της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών άλλων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) της χώρας.
Τα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής
Η νέα Πολυτεχνική Σχολή θα περιλαμβάνει τα εξής οκτώ Τμήματα:
- Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών
- Ναυπηγών Μηχανικών
- Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής
- Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών
- Πολιτικών Μηχανικών
- Μηχανολόγων Μηχανικών
- Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής
- Μηχανικών Βιοϊατρικής
Σημειώνεται ότι για το Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής δεν απαιτείται έκδοση ΚΥΑ, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο Τμήμα στην Ελλάδα. Η Επιτροπή του Άρθρου 66 του Ν.4610/2019 είχε αποφανθεί ομόφωνα ότι το Πρόγραμμα Μηχανικών Βιοϊατρικής του ΠΑΔΑ συνιστά Πρόγραμμα Μηχανικής και ως τέτοιο εντάσσεται στην Πολυτεχνική Σχολή.
Μια διάλεξη καθηγητή / Καταπληκτικό μάθημα – στάση ζωής!!!
Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, χαρακτήρισε το 2025 ως χρονιά-σταθμό για το Ίδρυμα, επισημαίνοντας ότι η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής αποτελεί εμβληματικό γεγονός που επηρεάζει θετικά τη φυσιογνωμία του Πανεπιστημίου και την ιστορική του εξέλιξη. “Η επιτυχία αυτή αντανακλά τη συλλογική προσπάθεια όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, τη δέσμευση για παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και έρευνας, καθώς και την αναγνώριση της αγοράς εργασίας μέσω της υψηλής απορρόφησης των αποφοίτων,” τόνισε ο Πρύτανης.
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΠΑΔΑ
Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Αποφοίτων ΠΑΔΑ χαιρέτισε την εξέλιξη, χαρακτηρίζοντάς την ως ορόσημο για την ακαδημαϊκή κοινότητα. “Η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας και μας εμπνέει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα,” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.