ΟΔΗΓΙΕΣ E-WALL

ΙΕΠ / Ανακοίνωση σχετικά με το πλαίσιο υποστήριξης της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΙΕΠ / Ανακοίνωση σχετικά με το πλαίσιο υποστήριξης της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των διαδικασιών της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων, η Μονάδα Ποιότητας και Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου του ΙΕΠ έχει αναρτήσει δύο νέους Οδηγούς (ένας για το νηπιαγωγείο και ένας για το δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) με ενδεικτικά ερωτήματα αποτίμησης των αξόνων του εκπαιδευτικού έργου.

Οι Οδηγοί έχουν στόχο να αποτελέσουν επικουρικά εργαλεία για την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας στο πλαίσιο της Ετήσιας Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησής της αφενός και αφετέρου στο πλαίσιο της Εξωτερικής Αξιολόγησης των σχολείων από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης ή τη ΔΕΠΠΣ για την περίπτωση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων.

Επισημαίνεται πως τα ερωτήματα είναι ενδεικτικά. Οι εκπαιδευτικοί και οι υπεύθυνοι για την εξωτερική αξιολόγηση έχουν τη δυνατότητα να αναστοχαστούν κριτικά σχετικά με τον βαθμό στον οποίο πληρούνται οι προϋποθέσεις για την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σχολικής μονάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω