cbaa6880 f7be 4724 a3a1 99434e9c24a3 E-WALL

Ειδικό Νηπιαγωγείο Λαυρίου: Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες Εγκαταλελειμμένα σε Κοντέινερ & Ακατάλληλες Συνθήκες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Λαυρίου, δυστυχώς, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα στέγασης εδώ και αρκετό καιρό. Λειτουργεί σε ακατάλληλες συνθήκες, σε ένα μεταλλικό κοντέινερ 18 τ.μ., με ελλιπή υποδομή και χωρίς τον απαραίτητο χώρο για την εύρυθμη λειτουργία του. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ “Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ”:

logo k sotiriou 1 E-WALL

 ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ( στο Λαύριο)  !  

εαε νηπιαγωγειο E-WALL ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ στο Λαύριο E-WALL     

ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ;;;;

Τη λύση για το πρόβλημα της σχολικής στέγης βρήκε ο Δήμος Λαυρεωτικής με την ανοχή της Δ/νσης ΠΕ Ανατολικής Αττικής

Με τις ευλογίες του Υπουργείου Παιδείας που δεν παίρνει κανένα απολύτως μέτρο για τη λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης γίνονται αποδεκτές άθλιες  λύσεις – εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ – που εκτός από αντιπαιδαγωγικές συνθήκες εγκυμονούν και σοβαρούς κινδύνους για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που λειτουργούν σε τέτοιες συνθήκες.

  • Εδώ και 9 μήνες  το Ειδικό Νηπιαγωγείο λειτουργεί σε ένα μεταλλικό CONTAINER – που όμως έχει παράθυρο (!) και μία διαθέσιμη αίθουσα 18 τ.μ. Μετά από επανειλημμένες ανακοινώσεις -παρεμβάσεις σε Δ/νση Π.Ε.  και Δήμο και  ανάδειξής του προβλήματος σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία  η «μεγάλη αναβάθμιση» του Ειδικού Νηπιαγωγείου την οποία κατάφερε ο Δήμος Λαυρεωτικής  είναι από την αποθήκη 12 τμ που λειτουργούσε  το Ειδικό Ν/Γ να μεταφέρει του μαθητές/τριες του σχολείου  σε ένα container!
  • Έκπληξη προκάλεσε τότε (17/9/23) την παραμονή της προγραμματισμένης κινητοποίησης του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Κ. Σωτηρίου.  η στάση του  Δ/ντη Εκπαίδευσης που ευχαριστούσε δημόσια και γραπτά  τη Δημοτική αρχή (Δήμαρχο και πρόεδρο σχ. επιτροπής)  για το δύσκολο εγχείρημα τοποθέτησης ενός CONTAINER !
  • Στη συνέχεια στη συνάντηση του συλλόγου μας με τον Δήμαρχο  και τους γονείς δεσμεύτηκε ότι το container  θα ήταν προσωρινή λύση μερικών μηνών προκειμένου να βρεθεί αξιοπρεπής κατάλληλος χώρος και να γίνει μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου μετά τα Χριστούγεννα του 2023.

Πέρασε σχεδόν ολόκληρη η σχολική χρονιά και δεν έγινε καμιά απολύτως ενέργεια για την υλοποίηση των υποσχέσεων.

  • Ο Δήμος δεν ασχολείται καθόλου, ενώ απαξιώνει να ανταποκριθεί σε αίτημα για συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου Π.Ε. « Κ. Σωτηρίου» με θέμα «το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα της  σχ. στέγης με προτεραιότητα το Ειδικό Νηπιαγωγείο & Δημοτικό  καθώς 2ο ΝΓ Κερατέας λόγω αυξημένου αριθμού μαθητών  απαιτείται επιπλέον τμήμα (3ο τμήμα)» . Ακριβώς δηλαδή  τα ίδια ζητήματα που είχαμε θέσει επιτακτικά  και στις 18/9/23. Δείτε εδώ
  • Η Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής 5/2/24 μετά από διαμαρτυρίες  και ανακοινώσεις, συναντήσεις μας διαβίβασε τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες του συλλόγου μας και των γονέων του Ειδικού σχολείου και Ν/Γ στο Δήμο και  ζήτησε  τη μεταστέγαση του Ειδικού Ν/Γ αποδεχόμενη τις σοβαρές δυσλειτουργίες που αναφέρονται στα έγγραφα ανακοινώσεις του συλλόγου των γονέων και των προϊσταμένων των σχ. μονάδων.
  • Δεν έγινε ποτέ η ένωση με το κυρίως κτίριο ούτε και το στέγαστρο για τα οποία υπήρχε δέσμευση από την Δημοτική αρχή!
  • Επισημαίνουμε ότι η λειτουργία του ειδικού Νηπιαγωγείου μέσα στο χώρο του Ειδικού Δημοτικού σχολείου επιβαρύνει και την ίδια τη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου που χρειάζεται επιπλέον αίθουσες  για τις δικές του αυξημένες ανάγκες.
  • Το τραγικότερο είναι ότι οι συνθήκες λειτουργίας του Ειδικού Ν/Γ Λαυρίου οδηγούν γονείς να εγγράφουν τα παιδιά τους σε άλλα νηπιαγωγεία της ευρύτερης περιοχής χωρίς την ανάλογη  υποστήριξη ΕΕΠ & ΕΒΠ και βάζοντας το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας ιδιώτη βοηθό για την υποστήριξη τους στη σχ. μονάδα φοίτησης.

Μάιος του 2024 το Ειδικό Νηπιαγωγείο, ενώ δεν έχει λήξει η περίοδος των εγγραφών για τα ειδικά σχολεία, έχει εγγράψει έως τώρα 7  παιδιά ενώ αναμένεται τουλάχιστον ακόμα ένα άμεσα. Γνωρίζουμε ήδη ότι οι ανάγκες είναι πολύ αυξημένες τόσο μαθητών/τριών της Λαυρεωτικής όσο και των γύρω περιοχών.  Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν τουλάχιστον δύο τμήματα!!! Ωστόσο κανένα απολύτως μέτρο στην κατεύθυνση υλοποίησης των δεσμεύσεων απέναντι στους εμπλεκόμενους φορείς δεν υπάρχει.

Η εκπαίδευση έχει φρακάρει – Μισθοί πείνας, δεκαπλάσια γραφειοκρατία και από πάνω στοχοποίηση, καταγγελίες και τρομοκρατία

Επιτέλους θα ιδρώσει το αυτί των υπεύθυνων ;

Θα σεβαστούν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Ν/Γ και του Ειδικού Δημοτικού σχολείου στο οποίο περιόρισαν την αυλή για την τοποθέτηση του CONTAINER ;

ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ στο Λαύριο E-WALL

Μήπως σκέφτονται να «λύσουν» το πρόβλημα με την τοποθέτηση ενός ακόμα   CONTAINER ; κόβοντας και την αυλή του ειδικού δημοτικού σχολείου ή ίσως με την τοποθέτηση του πάνω στο άλλο όπως ακριβώς γίνεται με τα εμπορευματοκιβώτια ; Επιτέλους να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές παιδιών και εκπαιδευτικών. Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι ως σύλλογος δε θα επιτρέψουμε τον εξευτελισμό της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Απαιτούμε να βρεθεί άμεσα λύση στο κτιριακό πρόβλημα και να λειτουργήσει με αξιοπρεπείς όρους και το ειδικό Νηπιαγωγείο αλλά και το Ειδικό δημοτικό που έχει ανάγκη επιπλέων χώρων. Ενημερώνουμε και καλούμε γονείς ,  εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία για να οργανώσουμε από κοινού τις δράσεις μας!

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω